Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reklamacja butów

rekalamacja butów z powodu...

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmm
tak się składa ze orientuję sie w temacie. nie będę się wdawać w szczegóły, ale: "Zwrot towaru : konsumenci nie mają prawa do zwrotu towarów. Jeśli towar nie jest wadliwy, konsument nie ma prawa, w świetle przepisów, do jego wymiany lub zwrotu pieniędzy. Wymiana towaru zależy od dobrej woli sprzedawcy. Konsument powinien pytać o taką możliwość podczas dokonywania zakupu." twój przypadek nie podlega nawet temu bo buty już nosiłaś, wiec ewentualnie mogłabyś je reklamować ale jeszcze nigdy nie słyszałam aby plaska podeszwa była przyczyną reklamacji poniewaz wiedziałaś co kupujesz. najlepiej pójdx z nimi do szewca niech się tym zajmie

Gość reklamowałam już wiele butów
znajdź w swoim mieście Państwową Inspekcję Handlową lub Rzecznika Praw Konsumentów lub Federacje konsumentów - powinni Ci pomóc, poinstruują co zrobić, powiedzą Ci jakie masz prawa. Warto z nimi porozmawiać. Egzekwuj swoje prawa - skoro buty są nie do uzycia - walcz.

Gość reklamowałam już wiele butów
reklamację muszą przyjąć, koniecznie złóż ją na piśmie i zostaw sobie potwierdzenie odbioru. Co innego w jaki sposób ją rozpatrzą pozytywnie czy nie. Muszą udzielić odpowiedzi niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 2 tygodni. Dopóki nie złożysz sprawy na piśmie będą Cię zbywać. Skontaktuj się z PIHem koniecznie

Gość no cóż...
radzę skorzystać z wizyty Rzecznika praw konsumenta taka komórka znajduje się w każdym mieście. Na buty gwarancja jest 2 lata (paragon obowiązuje) Nie wiem jak to jest z butami przecenionymi. Warto znać Prawa konsumenta. poszukaj w google. pozdrawiam.

Gość no cóż...
"reklamację muszą przyjąć, koniecznie złóż ją na piśmie i zostaw sobie potwierdzenie odbioru. Co innego w jaki sposób ją rozpatrzą pozytywnie czy nie. Muszą udzielić odpowiedzi niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 2 tygodni." UWAGA tylko jeśli nie zostaniesz zawiadomiona o rozpatrzeniu reklamacji.. to po terminie 14 dni reklamacja w/g prawa konsumenta jest uznawana za rozpatrzone pozytywnie. sprzedawca ma obowiązek zawiadomienia. powód w reklamacji wpisuje się "towar niezgodny z umową" na google jest na ten temat sporo wiadomości. pozdrawiam.

Gość ale jak mozna reklamować buty
jesli wszystko z nimi jest ok?? tylko podeszwa ślizga się na śniegu... przecież nie chodzi o to, że podeszwa była chropowata, a po 2 tyg. się wytarła i juz się nie da chodzic, ta Pani kupując te buty widziała jaką maja podeszwę, więc proszę tych , którzy uważają, że ma prawo reklamowac te buty, o wypowiedzenie się i napisanie jaki powód reklamacji powinna podać... bo dla mnie to jest troche dziwne... a swoją droga ja jeszcze nie spotkałam kozaków, które by się nie ślizgały choć trochę i nie ważne czy miały chropowatą podeszwę czy nie...

Gość hmmmmmmmmmmm
no właśnie, ja bym nie kupiła butow z płaską podeszwa na zime, trzeba troszke mysleć co się kupuje. nie mówię tego złosliwie, no ale chyba nie chcemy zeby i w Polsce pojawiły się takie absurdalne procesy typu "wybiła zęby uciekając z lokalu przez okno bo nie chciała zapłacić za ubikację, po czym pozwała lokal i wygrała" z całego serca zyczę ci powodzenia, no ale oni zawsze mogą ci powiedzieć że przecież widziałas co kupujesz

Gość hmmmmmmmmmmm
o i jeszcze chciałam dopisac- gdybym była w ciąży, to OGROMNĄ uwagę przywiązywałabym do kupowania BEZBIECZNYCH butów

Teraz najelpsze jest to, ze gwarancja obejmuje tylko wady ukryte...czyli de facto buty nie posiadaja gwarancji. Jak Ci sie rozpadna po 5-6 miesiacach, to trzeba kupic nowe...jeszcze kilka lat temu wymieniali...

Gość Adam_słodowy
powbijaj w spody gwożdzie i git będzie. A na drugi raz kup se okulary i oglądaj co kupujesz :P

Gość ale jak mozna reklamować buty
dalej czekam , aż ktos mi napisze jaki powód mogłaby by podac autorka topiku? (pytanie do tych , którzy twierdza, ze ma prawo reklamowac te kozaki)

Gość olakali
Mam podobny problem :/ kupiłam 2 dni temu buty króre mi sie bardzo podobają ale podeszwa taka jak w twoich........ :/ Dzis rano wyszlam tylko za brame i myslałam ze sie zabije One sie ślizgają nawet na nie ubitym śniego :( jak to możliwe? musiałam sie wrócić i zalożyć stare buty bo nie doszła bym do autobusu żywa Jutro mam zamiar iśc do szewca bo niechce ich oddawać