Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tyna1984

szmery w serduszku i wizyta u kardiologa?

Polecane posty

mam pytanie.pewnie wielu z waszych pociech mialo szmery slyszane w okresie noworodkowym?czy pozniej sie cos rozwinelo i jakie byly wasze kolejne wizyty?czy byly jakies inne objawy?bo ja bylam z dziewczynami na echu i szmery sa ale nic strasznego lekarz powiedzial tylko jedna miala czestrzy przeplycz nie pamietam jak to okresli lekarz ale czestrzy przeplyw czegos a na karcie nic niemaw wiec chcialam sie doinformowac?

Gość czestSZy
moj synek mial szmer 1/6 ale duzo noworodkow tak ma -pozniej to mija

no moje maja juz dwa lata i kolejna wizyte za rok wiec nie wiem czy sie martwic czy nie,bo ten caly okres czekania na echo to pol roku byl no ina wizyte czekalismy jakies 3 miesiace od zarejestrowania czyli jakis rok czasu od wykrycia powtronego przez innego lekarza pediatry

Mój synek miał szmery,miał robione echo serca(przy okazji w czasie pobytu w szpitalu)-lekarz powiedział że nie jest to wada tylko jakaś dziura po pępowinie i ona musi zarosnąć chyba do 4 roku zycia(jak nie zarosnie robiony jest zabieg) i jak synek mail roczek byłam na ekg u kardiologa i powiedział ze dzieci tak maja i nie ma sie czym martwić:)

Mój syn miał szmer w 3 miesiącu życia ,okazało się,że miał 2 dziury miedzy komorami i zwężenie aorty.Pierwsze 2 wizyty miał co pół roku.Gdy skończył 1,5 roku dziurki sie zamkneły.Zastawka nie....i tak do dziś,jeżdzimy na kontrole raz w roku,teraz kazałi przyjechać za dwa lata. Syn rozwija sie bardzo dobrze,nie zabronił lekarz uprawiać wyczynowo sportu,więc nie martwie się.Ide teraz z nim prywatnie(bo na wizytye w specjalistycznej poradni czeka się 6 miesiecy)chcemy zapisać go do szkoły sportowej i chce sie upewnić czy częste treningi nie zaszkodza mu.