Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polozna1980

odpowiem na kazde pytanie związane z porodem ciążą i połogiem

Polecane posty

Gość polozna1980

zapraszam kobiety na dyskusje

Gość jola78
przy porodzie naturalnym czasami rozcina się coś w pochwie która to część czy ta w górę czy w stronę odbytu i czy to prawda,że przy cesarskim cięciu podnosi się skórę po nacięciu żeby wydostać dziecko?

Gość polozna1980
1 rodzaj naciecia zalezy od kilku czynników ; rozciagliwosc pochwy, sposob w jaki głowka dziecka toruje sobie droge do wyjscia zazwyczaj tnie sie ten odcinek dolny albo w poprzek 2 podnosi skóre? raczej lekarz musi lekko ja napiac aby dostac sie do dziecka i troche ja rozciagnac miejsce naciecia rozciaga sie w dwie przeciwległe strony

Gość emachines

Gość emachines
Dzień Dobry a raczej dobry wieczór. Mam pytanie , nurtuje mnie a nikt nie potrafi opdowiedzieć. Staram sie o dziecko, myślałam ,ze już jestem w ciąży, zrobilam dwa testy ale wiem że moglo być za wcześnie. Po 43 dniach od ostatniego okresu dostalam miesiąćżkę(26.11) I właśnie, jeżeli dostałam okres to dlaczego temepratura nie spada do normalnej tylko utrzymuje się na pozimie37,2 już tak od trzech tygodni? Przeziębiona nie jestm, Piersi bolą bardzo delikatnie ale wokól sutków i mdli tez mnie czasami delikatnie. Poza tym mam roztrojone cykle bo poprzedni był 38 dniowy tem był 43 dniowy. Do lekarza ide niedługo czekam na swoj termin. Teraz mam okres drugi dzień ale krew jasna i rzadka no bez bóli. Proszę mi cos poradzić. Ja tak pragne dziecka

Gość jola78
pewnie jesteś w ciązy a okres może ustąpić nawet po 3 m-ch

Gość nasza klasa pl
Raczej wmowilas sobie ze to oznaki ciazy.bardzo pragniesz dziecka.umysl nasz potrafi wplywac na cialo.wyluzuj, staraj sie tak nie myslec wciaz o tym.samo przyjdzie:) zycze ci tego z calego serca.

Gość jola78
poza tym to wiarygodnym oznakiem ciąży są grudki Montgomerego najwcześniej około 6. tygodnia ciąży. Wzrasta ukrwienie piersi, pojawia się uczucie ich ciężkości, graniczące z bolesnością. Około 8. tygodnia sutki stają się silniej pigmentowane. Uwydatniają się gruczoły łojowe nazywane gruczołami Montgomerego, przybierając postać różowo-czerwonych grudek, którymi usiana jest otoczka sutka

Gość polozna1980
moze byc tak jak powiedziały poprzedniczki czasami przypisujemy sobie objawy do czegos czego bardzo pragniemy

Gość ewrtew5r2etwet
cos na temat testu oksycotynowego prosze

Jolu, miesiączka nie może trwać do 3 miesiąca, bo to jest biologicznie niemożliwe. Pewnie mylisz z krwawieniami.