Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiziak150

DWIE KRESKI na tescie, przeziebienie i bardzo niska temperatura

Polecane posty

Gość fiziak150

dzis jest 32 dc, 2 kreski na tescie, a ja mam strasznie niska tempke:( czy to normalne? co robic? do gina? do internisty?

Gość fiziak150
mierzyłam elektronicznym i tylko pod pachą

pod pacha temp jest czesto niewiarygodna, bardzo czesto wychodzi niska, sprobuj w odbycie jesli masz mozliwosc tym termometrem ewentualnie pod jezyk, ale najwiarygodniejsza jest w odbycie; wtedy bedziesz miec pewnosc jaka jest:)

Gość fiziak150
czyli tak naprawdę nie musi być taka niska? boze, nie wiem co robic:O ciaza, a tu to przeziebienie:O czy to moze miec powazne konsekwencje?

nie przejmuj sie, pod pacha elektroniczne czesto pokazuja bzdury, prawdopodobnie masz zupelnie normalna temp:), na pomiar ma tez wplyw temp powietrza, pot pod pacha ochladza skore, stad te nieraz dziwne wyniki, no chyba ze masz ewidentna goraczke, to wtedy rzeczywiscie pokaze, najwiarygodniejszy pomiar jest w odbycie-niestety:), na twoim miejscu nie przejmowalabym sie, nie masz goraczki a to najwazniejsze:)

Gość fiziak150
35,9 :O a powiedz czy groźne jest to przeziębienei dla dziecka?

Gość fiziak150
wczoraj wieczorem było 36,7

to masz normalna tem! 35,9 to prawie 36 czyli normalna temperatura ciala; a jakie masz objawy przeziebienia?

Gość fiziak150
no ale w ciązy przeciez temp powinna być podwyzszona

Gość fiziak150
katar i gardło juz duzo mniej, ale nawet nie kaszlę czuję jak z zatok mi spływa

Temperaturę mierzy się w odbycie, w pochwie, pod językiem! Regularnie, rano, codziennie, przez kilka cykli. Wtedy można stwierdzać pewne sprawy.

Gość fiziak150
zatem jesli chodzi o temperature nei powinnam sie martwic?

Gość fiziak150
dziewczyny, co radzicie? do internisty mam isc?

kurcze, najpierw zzarlo mi posta, potem mala zaczela marudzic a potem net mi sie rozlaczyl, nie wiem dlaczego... co do tej temp. to naprawde jest malo wiarygodna, przed choroba ile mialas? w ciazy faktycznie jest nieco podwyzszona ale u kazdej kobiety jest indywidualnie, poza tym trzeba mierzyc w pochwie albo odbycie, ewentualnie na blonie bebenkowej, bo pod pacha moze byc baaardzo duza roznica, no i mierzyc zawsze o tej samej porze, bo w ciagu dnia sie zmienia; a bylas z tym przeziebieniem u lekarza? zeby chociaz gardlo obejrzec, jak sie denerwujesz to idz; jesli nie boli cie brzuch, nie masz plamien to wszystko powinno byc ok, duzo kobiet choruje w ciazy i nic sie nie dzieje, moja kolezanka przeszla nawet ospe wietrzna i urodzila zdrowego synka:)

Gość fiziak150
jesteś kochana:) bardzo dziękuję Ci za tę wypowiedź:) właściwie czuję się już lepiej, leżę cały czas w łóżku i jak dotąd leczyłam się tylko domowymi sposobami, a jest wyraźna poprawa:) tylko tak bardzo martwiłam się, że to przeziębienie może mieć wpływ na zdrowie dziecka:( nic mnie nie boli, ani brzuch, ani głowa tylko z tych zatok mi spływa:O

jak dobrze sie czujesz to nie ma powodu do zmartwien:) gdyby kazde przeziebienie w ciazy wplywalo na dziecko to malo dzieci by sie rodzilo:) bedzie dobrze:)

Gość fiziak150
masz rację:) tylko, że tyle nasłuchałam się o tym, że w pierwszym trymestrze to absolutnie nie wolno chorować itp.:O mam nadzieję, że rzeczywiście wszystko będzie dobrze:) dzięki przeogromne za podtrzymanie mnie na duchu:) pozdrawiam Ciebie i maleństwo:)

pewnie ze lepiej nie chorowac, ale jak juz jestes chora to nie masz juz na to wplywu, jak ciaza jest \"zdrowa\" to dziecko tez bedzie, pozdrawiam:)