Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubujaca

biore slub

Polecane posty

Gość slubujaca

powiedzialam wczoraj chlopakowi, ze w marcu chce wyjsc za maz i ma sie oswiadczyc do tego czasu. A w miedzyczasie zaczniemy zalatwiac wszystkie formalnosci i inne rzeczy zwiazane ze slubem. Powiedzial, ze bardzo tego chce i tylko troche go uprzedzilam, bo on planowal wrzesien 2008.

no i co w związku z tym? tutaj 90% forumowiczek bierze slub w końcu takie forum?

Gość który to dzień cyklu
"ma się oświadczyć" ale żenada. Po co się ma oświadczać jak już sama o wszystkim zdecydowałaś?

Gość slubujaca
no nic, po prostu sie ciesze.

Gość slubujaca
no zdecydowalam i powiedzialam, ze ja tego chce, a jak on tez tego chce, to poczekam na jego krok, czyli oswiadczyny, nie zmuszalam, chce pozniej, bedzie pozniej, nie chce wcale, to nie, ale wie, czego ja chce.

Gość zimowy śnieg
No to macie niewiele czasu :) gratulacje :D:D:D

Gość który to dzień cyklu
no to po co ma cię pytać czy zostaniesz jego żoną???dla zasady? Przecież już ustaliłaś co gdzie i kiedy...

Gość slubujaca
nie, nie chce pierscionka, nie lubie, ja uwazam, ze to swietny pomysl, zamiast latami sie zastanawiac kiedy on to wreszcie zrobi, chodzic 5 lat ze soba i zakladac topiki : kiedy on sie oswiadczy? przeciez mam prawo powiedziec, co mnie uszczesliwi i zrobilam to i ciesze sie z tego powodu bardzo. mieszkamy razem juz od roku i on wie, ze ja raczej mowie, co mysle.

Gość moim zadniem
dobrze zrobilas, moze troche za mazlo dyplomatycznie ja od poczatku naszego zwiazku mowilam ze pragne zalozyc rodzine, ale przedtem wziac slub

macie niewiele czasu by coś załatwic :( nie lepiej było poczekać aż sam zapytł to tak powiedziałaś jak chće mięc lalke i już masz mi kupić troche krępujące zwłaszcza ze sam cos planował to poczuł sie jak dupa

...w tych 10% :) :) :) ,które pozostały po prognozie podanej przez sękatą.:) :)

heheheheh :P w głowie mi sie nie miesci, zebym miala facetowi powiedzieć \'weź żesz sie chłopie oświadcz\' :P

Gość fd
nie bierz ślubu, nie bierz ślubu! Ślub to amen!

najlepiej złap go na bachora to sie juz nie wywinie albo popros alkaide o pomoc - brutalny terro to tez sposób w koncu efekt sie liczy kolezanki jak sie dowiedza o slubie umra z zazdrosci

Gość no gdyby
matka mojej kolezanki nie zapytala: "no to bierzemy ten slub czy nie?", to pewnie jej by nie bylo na swiecie:)

Gość a jak będziesz chciała dziecko
to powiesz: "zrób mi dziecko bo mi się chce!"????? egoistyczne i niesamowicie dziecinne. Ile Ty masz lat dziewczyno??? Nawet jak inne rzeczy mówisz wprost, to w tej kwestii powinnaś być delikatniejsza, a nie już mu z terminem wylatujesz. Ciekawe co byś zrobiła gdyby on Ci powiedział, że on nie chcew marcu 2008, że nie jest gotowy. Na siłe byś go wzięła????? trochę oleju w głowie trzeba mieć...

Gość slubujaca
gdzie na sile? wybor ma. W maju kupujemy mieszkanie i ja chce je kupic juz jako malzenstwo, a nie jako para. Chcialam, powiedzialam, on tez chce, no i jest dobrze. A dzieci planujemy w przyszlym roku.

Gość slubujaca
wlasnie mi przyslal linka do strony slubnej z tekstem : czas zaczac juz planowac:)

Gość balcerkowa
co za narod....dziewczyna wziela sprawe w swoje rece i dobrze..tak to by moze sflustrowana czekala jeszcze jakies 2 lata ...sa juz razem 5 lat...za dlugie chodzenie jest niezdrowe na psychike..a tak...ma juz sprawe zalatwiona:)...a inne panny typu"ja bym tak nie zrobila" niech czekaja, az im sie ich ksiaze oswiadczy..nawet i 10 lat!

Gość balcerkowa
a kto tu pisze o przymuszaniu...jesli nie mial by na to ochoty to z pewnoscia by jej o tym powiedzial....a wszyscy uwzieli sie na to wymuszenie slubu......po za tym wielu facetow lubi sobie dlugo "pochodzic"...nie kazdy jest tak kumaty jak ten Twoj:) .

Gość balcerkowa
a ciekawe co zrobia panny typu "ja bym tak nie zrobila" jak osiagnie wiek 27-28 lat ..a facet dalej nie oswiadczy sie...chyba mu anonim wysla:)

Gość liliwanili
ubawiłam się ILE WY MACIE LAT??? ja moze nie jestem zwolenniczka stawiania kogos pod ściana ale smiesza mnie panny które chca się wiazać na całe życie a nie potrafią powiedzieć czego chcą.

Gość a jak będziesz chciała dziecko
można powiedzieć, ale nie wymuszać! ja też rozmawiałam, ale to byla ROZMOWA! wówcza chłopak oświadczył mi się w najmniej oczekiwanym momencie. sam wybierał pierścionek - nawet nie wiedziałam, jakim cudem wziął mój rozmiar. jestem poza tym szczęśliwą mężatką.

facet często nie chce się opowiedzieć, bo mu wygodnie jak jest, albo boi się, że nie starczy pieniędzy na wesele itd itp, wiele jest powodów, samo załatwianie, organizacja, wydatki, mało który facet ma ochote na dodatkowe obowiązki, skoro może ich nie mieć. Ja sama miałam tak, że to ja dążyłam do ślubu, a mój chciał, ale tak nie do końca wiedział kiedy, jak i co, bo taką ma naturę. Znam tez parę, gdzie to dziewczyna dążyła do ślubu i się pobrali i są super szczęśliwi. Powiedziala mu po prostu, ze tak to widzi i nie będzie z nim mieszkała w nieskończoność i on taka decyzję podjął i oboje są bardzo szczęśliwym małżeństwem. Wydaje mi się, że niektóre przesadzają z tym romantyzmem. Nie każdy facet będzie postępował jak z harlequina czy innego romansidła, to raczej bardziej nasze wyobrażenia o mężczyznach niż prawda i realizm, zwłaszcza, gdy się razem zamieszka. Można czekać wiele wiele lat i związek \\\"przechodzić\\\", a facet sam z siebie nie podejmie decyzji. Szczęściu czasem trzeba dopomóc i chyba nic w tym złego. Facet jak chce iść do łóżka to potrafi to zasygnalizować tak, że wiemy, albo powiedzieć wprost.