Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miisiia

Farbowanie włosów

Polecane posty

Gość Miisiia

Dodałam ten te mat właśnoe tu, gdyż wydaje mi się, że można włosy zaliczyć do "urody" więc.... chcę zmienić kolor włosów na mojej główce. Myślę o czarnym, naturalny mam dość jasny brąz(nie blond!). Chce położyć farbę, jednak mama namawia mnie żebym najpierw położyła szampon (sama kiedyś położyła i trzymał jej pół roku..eche...) nie chce żebym kładłą farby bo mi zniszczy włosy. Jak dla mnie kładzenie szmponu jest obciachowe!(nie we wszystkich przypadkach oczywiście) Mam swoje naście lat i widze o robią moje rówieśniczki. Mogę zrobić tak że najpierw położę szampon żeby zobaczyć jak wyglądam w czerni a potem (na ten szampon zanim zejdzie) położyć farbę???

Gość kiedys jako nastolatka
nalozylam na wlosy szampone koloryzujacy w czarny odcieniu, niestety zanim zaczal sie zmywac minelo sporo czasu, a jak juz zaczal, to wlosy przyjely dziwna rudawa barwe, pozbywalam sie tego go*na przez kolejny rok :(

Gość nie popełniaj tego błędu
i nie stosuj szamponu!!! one bardzo niszczą włosy, to mit, że szampon koloryzujący jest mniej szkodliwy niż farba. Też tak kiedyś z mamą uważałam i zastosowałam kilka saszetek pewnie a potem moja mama u fryzjera dowiedziała się że to najgorsze co może być. i rzeczywiście moje włosy wtedy bardzo ucierpiały. teraz stosuje tylko farby, nawet rozjaśniacze, miałam przeróżne kolory na swojej głowie (barwy zmieniam radykalnie)a włosy nie są tak zniszczone jak wtedy (stosowałam garniera i ostatnio tylko loreala). mówiłam tu o szamponetkach schwarzkopfu, poza tym ta firma jest do niczego. Słyszałam jednak że Casting loreal jest super, a to chyba też szampon koloryzujący, no ale może ma lepszą technologię:) więc jesli już wybierasz szampon to casting ale nie schwarzkopf :)

a ja sie pytam po cholere ona ma farbowac wlosy zwlaszcza wnioskujac ze jest jeszcze mloda osoba.. no po co? niech to sobie zostawi jak bedzie miala siwe wlosy

Gość szczupla1
bo dziewczyna chce zmienic kolor wlosow, to chyba jasne? dobierz se odpowiedni kolor ( nie mowie ze podobny do naturalnego, moze wlasnie trza zaszalec ;D), potem henna albo cos ;) TYLKO NIE FABRA! mi to schu*alo wlosy ze masakra xD ale henna czemu nie ? ;> i nie kieruj sie kolezankami :|

Gość gość
9Mf5KPYyAIGZRWBTUJfLnizw

Gość gość
Najlepiej to idź do fryzjera bo sama sobie dobrze włosów nie pofarbujesz. Albo jak chcesz niskie koszty to jeśli masz znajomości to może jakaś koleżanka kolega który się uczy za fryzjera wykona ci koloryzację. Sama nie zrobisz tego dokładnie. Mówię ci to bo sama się uczę za fryzjerke. Na szamponetke możesz nałożyć farbe. Czarny kolor szamponetka na twoich włosach będzie długo trzymać i prawdopodobnie nie zmyje się do konca i kolor tylko wyblaknie ale to też zależy od rodzaju włosa..Drogeryjne farby niszczą włosy ale mogę ci z nich polecić np sayoss albo Loreal a jeśli masz środki to zamów z hurtowni fryzjerskiej farbę jest droższa ale delikatniejsza dla włosów. Po farbowaniu dbaj o włosy (odzywka, maska podcinanie końcówek) i nie będziesz miała zniszczonych.