Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesieeeeeeeeeeeeeeee

przeskakuje mi szczeka

Polecane posty

Gość bojesieeeeeeeeeeeeeeee

kurcze coraz czesciej mi przeskakuje szczeka. niby to nie boli ale takie dziwne jest. teraz jej jablko dosc duze i az 3 razy mi przeskoczylo :-(((((

narazie nie boli ale może zacząć, i to jak!!! ja tak miałam wizyt najpierw u dentysty później u chirurga dszczękowego a później jeszcze u jednego specjalisty (protetyka?), okazało się że mam uszkodzony staw przez niewielką wadę zgryzu, dla mnie lekarz zabronił szeroko otwierać buzie i nie żuć gumy radze zapytać dentysty o to przeskakiwanie

Gość /youuuu/
ja kiedyś też tak miałam i samo przeszło.... Aha czasami smarowałam sobie olejkiem kamforowym albo czymś rozgrzewającym. Mi się wydaję że to może być tez od przewiania.

Gość uwazaj na to
mojej corce tez ze dwa razy zgrzytnęło i niestety wyleciała jej zuchwa z zawiasow :( Dla niej ogromny boł , dla mnie i mez awidok straszny :O Zaczela się jazda po chirurgiach szczekowych , chirurgach , wydalam 300 zł na sam aparatt niby korygujący uklad sczekowy . Guzik to dalo. W koncu zebrało się "konsylium" kilku lekarzy i swtwierdzili ze corka ma taki uklad i jezeli nie wyorsnie z tego ( ma 16 lat ) i bedzie to bardzo uciazliwe to tylko operacja. Trwa to juz kilka lat i wyleciała jej zuchwa ze 6 razy. Dobeze ze mąz nauczył sie nastawiac to juz nie musimy jezdzic po szpitalach na dyzur szczekowy :O Ogranicz twarde pokarmy, uwazaj przy ziewaniu, nie zuj gumy !!! i przede wszystkim mało stresu :)

Gość bojesieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
no wlasnie zauwazylam ze jak jestem bardziej zestresowana to czesciej mi przeskakuje. mi to sie dzieje juz od kilku lat ale dzis sie przestraszylam bo stalo sie az 3 razy pod rzad