Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapryszczona 25

Czy któraś z Was miała tak, że Diane nie pomogła na trądzik, a inne pigułki tak?

Polecane posty

Gość zapryszczona 25

brałam Diane przez pół roku i zero rezultatu:( chcę zmienić pigułki...

Gość zapryszczona 25
upik

no jak zalezy ci na usunieciu tradizku,to dlaczego nie pojdziesz do dermatologa by ci jakies masci,albo specjalne antybiotyki przepisal,a nie od razu na hormony sie dziewczyno rzucasz!!!

Gość zapryszczona 25
Wiesz ile czasu leczę się już u dermatologa??? Ile kasy na to poszło? wszystko to z bardzo miernym efektem...:(

Gość upupup
może ktoś się wypowie?

Gość bo trzeba znalezc dobrego derm
atologa... ja tez przez lata sie leczyłam w przychodniach, co miesiąc nowe maści, działanie w ogóle nie przemyslane.... Bo maść, jakakolwiek, żeby było widać jakiekolwiek efekty, potrzebuje paru miesiecy..... Ja mam panią która trafnie rozpoznała rodzaj trądziku, przepisała raptem 2 maści i zaleciła 2 peelingi, by trochę wstrząsnąć skórą i sprowokować do działania. W czasie 3 miesięcy 2 razy u niej byłam i mówiłam, że jest tylko gorzej, że chyba nie działają te maści - ale ona miała rację mówiąc, że to minie, że muszę być cierpliwa. Mój trądzik to były głównie takie zaskórniki (taka kaszka) i od czasu do czasu wykwity, praktycznie wszystkie te zaskórniki teraz "wyszły", mam skórę gładką tylko trochę śladów, i z żadka mi wyskakuje cośtam ropnego. Ja uważam to jako sukces. Maści to Differin i Skinoren, punktowo Aknemycin, a peelingi to peelingi kwasem pirogronowym - cholernie nieprzyjemne ale tak jak mówię jestem zadowolona.

Mnie akurat Diane pomogła, ale hormony w tabletkach anty są podobne, także pewnie na innym podłożu masz trądzik.

Ja też bardzo długo leczyłam się z trądziku. Początkowo u dermatologa, który zapisywał mi co raz to nowsze kremy, żele i tabletki. Brałam m.in. Tetralysal, który pomagał mi tylko w tedy kiedy go stosowałam. Po ostawieniu było jeszcze gorzej .. :( I tak naprawdę upragiony rezultat przyniosła dopiero Diana. Dziwie się troszkę, że Tobie nie pomogła. Bo w większości przypadków (moich koleżanek) efekt był zamierzony. Może stosujesz te tabletki zbyt, krótko ( niekiedy efekt widoczny jest po 2-3 cyklach), albo Twój trądzik ma inne podłoże ? Życzę powodzenia i wytrwałości w walce :)

Gość dzięki dziewczyny
:)

Gość tez jestem ciekawa....

Gość do góóóóóóóóóóóóry