Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meryen

czy nie uwazacie ze SATANIZM to pojscie na latwizne??

Polecane posty

no bo teoretycznie w religii to nie ma juz nic gorszego jak szatan itd...a ludzie ktorzy w niego wierza chca sie poprosu ,,podlizac\" i nie chca by spotkala ich kara??? hmmmzastanawia mnie to ...jak uwazacie???

a ja tak nie uwazam szatanisci moga myslec w druga strone ze to wlasnie katolicy podlizuja sie Bogu aby nie spotkala ich kara:P

no wlasnie...rozwinmy ten temat ...bo uwazam jest ciekawy i dyskusynjy!!

Każdy ma prawo sobie wierzyć w cokolwiek, i czy będzie to Bóg, czy święte trzmiele ..to mam to w dupie :), jeśli nie wyrządzają swoją wiarą krzywdy innym..to niech sobie wierzą w diabła :classic_cool:

Gość 346 owieczka
moim zdaniem sataniści skracają se drogę .ja nie rozumiem jak takie coś można popierać

Gość Satanael
A macie w ogóle pojęcie czym jest satanizm??!!

ja bym zamieniła słowo \"wierzyć\" na \"wyznawać, czcić\" ja czczę Boga ale w Szatana też wierzę, wierzę, ze on istnieje też

Gość bosze ludzie
przecież w sataniźmie nie ma szatana na tej zasadzie co w chrześcijaństwie jest bóg. Więc nie ma się komu Podlizywać" bo szatan to nie "osoba" .

Nie wierze w nic :ani w Boga ani w Szata ani w jakies inne duperele.Moim skromnym zdaniem ludzie wymyslili Boga zeby w cos wierzyc,aby zrozumiec kto Nas stworzyl itp itd oraz po to by lepiej sie Nam zylo tzn lepiej jest jednak w cos wierzyc niz nie wierzyc wogole , przynajmniej mamy jakos nadzieje ze jednak po smierci cos nasz czeka. Wiara to pic na wode :)

a ja uwazam,ze Satanizm jest straszna pomylka.Niestety dosc rozprzestrzeniona.Niektorzy sa zafascynowani ta tajemniczascia polaczona z groza.

Satanizm jest przynajmniej duzo ciekawszy niz te religijne bzdury.Tylko paciorki trzeba mowic,do kosciola chodzic i ta nuuuuda :Bog jest miloscia,trzeba go kochac ble ble ble ble ...

Gość w bardzo dużym uproszczeniu
bo nie chce mi się pisać, satanizm to życie zgodnie z naturą oraz negacja takich chrześcijańskich mądrości np że seks to grzech, które kościół wymyślił tylko i wyłącznie po to, żeby wzbudzać w ludziach poczucie winy. Wszystkie zakazy chrześcijańskie odnoszą się do najbardziej pierwotnych potrzeb człowieka (seks, jedzenie, zabawa itp)- wiadomo więc że ludzie będą "grzeszyć"--->będą mieć poczucie winy--->będą nabijać kasę księżom.

--> Satanael { A macie w ogóle pojęcie czym jest satanizm? } Mamy i mówimy dziękujemy głupocie.

bo w dużym stopniu tak jest. w XX czyXXI wieku może tak tego nie można było odczuć, ale wcześniej kościół zabraniał ludziom niemal wszystkiego, prawie wszystkie potrzeby człowieka traktowane były jako "zwierzęce". Wobec tego musiał powstać ruch, który twierdzi, że to że jesteś człowiekiem, zatem istotą duchową ale też i CIELESNĄ i że to nie prawda że twoim jedynym pragnieniem w życiu powinno być czczenie boga i dążenie do nieba.

Obranie sobie za patrona synonimu zła, twierdząc że nie chodzi o nic złego inaczej nazwać sie nie da. Już kiedyś pisałem. To tak jak by powstała Polska Partia Faszystowska . A jej członkowie wszem i wobec głosili że to nie ma nic wspólnego z faszyzmem. Twoim zdaniem by to wyglądało na nieszkodliwa prowokację ?

jakiego zła? ja czytałam że to polega na tym, że wolno ci wszystko, DOPUKI NIE KRZYWDZISZ INNEGO CZłOWIEKA. Więc: możesz bzykać swojego sąsiada, jeśli obu wam to odpowiada i nie jest to zło. Ale nie możesz kogoś zgwałcić, zabić, bo to jest zło.

Daruj sobie, złem jest obrażanie uczuć drogiego człowieka nawet religijnych. A to już na wstępie np serwuje nam storna satan.pl

też mogę się nazwać satan i pisać bzdury w internecie co nie znaczy że jest w tym chociaż1% prawdy. Zeby prowadzić dyskusję, to trzeba coś wiedzieć, pozdrawiam i spadam.

Gość pzmg
odnośnie pierwszej wypowiedzi autorki: dokładnie tak zawsze myśle o tzw. wierzących i niepraktykujących, mówią, że wierzą na wypadek gdyby Bóg jednak istniał, bo boją się, tego, co może ich spotkac. Satanizm nie może byc pojściem na łatwiznę, jeśli to też nazywa się wiarą czy religią to myślę, że jest jedną z trudniejszych w praktyce.

Gość Drzewko5
Kazdy satanista zazdrosci zdrowia, urody, pieniedzy, wladzy innym. Kazdego niszczy jezeli to ma a on nie. W ogole nie potrzebuja zadnych pretekstow. To karykatury ludzi, dotyczy to zarowno wygladu jak i zachowania. To podloty pozbawione jakichkolwiek uczuc, daza tylko do zniszczenia innego czlowieka. Przewaznie jezdza za ofiarami lub podwoza sie nawzajem za ofiara. Przesladuja ludzi jak tylko moga. Uwazaja na dowody, zeby ich nie bylo. Wszystko w swietle prawa. Jak im sie nie udowodni to by zabili. Wyglad karykaturalny nie mowiac o zachowaniu, takiej nienawisci nigdzie indziej nie spotkacie jak u chorych z nienawisci satanow.

Gość Drzewo5
Kazdy satanista chce doprowadzic swoja ofiare do utraty zdrowia najlepiej psychicznego. Jakakolwiek forma znecania sie nad ofiara mu odpowiada. Nie wazne gdzie, bo wszedzie pracuja satany, ale wazne zeby bylo znecanie i ponizanie i zeby ofiara miala tego swiadomosc. Sluchanie satanow, bo ciagle przypominaja to ofierze polega na ponizaniu we wszelakich formach, dopoki ofiara sie zorientuje ze jest dla nich przedmiotem. Rozwalaja rodziny katolickie, i nie przejmuja sie niczym. Maja gdzies dzieci oraz ich uczucia. Matki tak poniewieraja zeby sie najlepiej rozchorowaly psychicznie. Niszcza katolickie rodziny i katolikow. Uderzaja w ich slabe punkty, nastawiaja malzonkow przeciw sobie. W tym sa geniuszami, a same ofiary mysla ze to ich wina.