Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliaa_

po jakim czasie sie zareczyliscie?

Polecane posty

Gość nataliaa_

czesc dziewczyny. Potrzebuje waszej rady: jestem z moim mezczyzna rok, nie jestesmy dzieciakami, ja mam 28 lat, on juz po 30 i niedawno powiedzial mi że nigdy się nie ożeni. na poczatku zignorowałam to, stwierdziłam że takie głupie gadanie w zartach, ale od tego czasu cos nie daje mi spokoju i zaczełam poważnie myśleć o naszej przyszłości razem. Nie wiem co zrobić, porozmawiać z nim o tym? Liczyc ze zmieni zdanie? postawic ultimatum? Dla mnie ślub jest ważny, niekoniecznie chodzi o białą sukienkę i weselicho. Wiem ze rok to niewiele, ale moje dwie kolezanki zareczyly sie po podobnym czasie. A moze zaczynam swirowac i przesadzac? czy raczej to sie wie od poczatku? Ktoras z was miala podobna sytacje?

Gość jedno wiem
na pewno nie naciskaj. To az rok i dopiero rok. Sprobuj delikatnie wybadac, jaki jest jego swiatopoglad. Co do zareczyn, to nie ma regul. jak zaobserwowalam na kafe ten przedzial waha sie od 1 miesiaca do ok. 8 lat

Gość facet oświadczył mi się
po 5 latach.Teraz ammy po 24 lata i za 1,5 roku ślub

zaręczyliśmy się po 5 miesiącach chodzenia...miałam 18 lat....teraz mam 24 lata i jestem 4 i pół roku po ślubie :)

Gość a und d
4,5 roku razem, zareczyny w tym miesiacu :), slub we wrzesniu 2009 ( po obronie mgr :D )

Gość nataliaa_
dzieki za odpowiedzi:) nie bede naciskac, to ze nigdy sie nie ozeni powiedzial mi tak mimochodem, przy okazji rozmowy na inny temat. Widze ze raczej bylyscie mlodsze w chwili zareczyn, ja zaczynam czuc coraz bardziej potrzebe stabilizacji, zrobienia planow na przyszlosc, uwicia wlasnego gniazda. Czuje ze mi zegar biologiczny tyka .

Gość lklks
po 7 latach:)

wcale sie nie zareczalismy,poprostu spytal sie czy zostane jego zona i na dniach poszlismy ustalic termin w USC,znamy sie od grudnia zeszlego roku:)Malzenstwem jestesmy przeszlo 2msce:)

Gość rok i 3 miesiące
było to ponad 2 lata temu. od 4 miesiecy małżenstwo. mamay 23 i 25 lat

Gość a ja jestem z
Moim kochanym od 3 lat i zareczylismy sie w polowie listopada :) slub w sierpniu 2008 :)

Gość eeeeehhhhhh
zaręczyny po 6 miesiącach :P ślub po 2 latach.

Gość po 4 latach
pogadaj z nim pwxoxaznie czego chce iod waszego zwiazku czy chce miec rodzine dzeici itepe

Gość jestesmy razem 7 zareczylismy
sie po 5 latach. mamy po 24 lata

Gość a slub w czerwcu 2008

jak sie ludzie kochaja i chca ze soba byc to jakies czasowe odleglosci sa niewazne:) znam osoby ktore po 5 miesiacach znjomosci stanely na slubnym kobiercu i sa szczesliwi we dwojke:)

Zaręczyny po półtora miesiąca bycia razem :) No i półtora miesiąca jesteśmy już po ślubie ;) Od zaręczyn do ślubu minął prawie równy rok

Gość po sześciu latach
ja 29 lat a on 32. ślub w przyszłym roku. pogadaj z nim normalnie o tym czego chcesz i zapytaj czego on chce w życiu.

Gość po sześciu latach
dodam jeszcze, że nie było oficjalnych zaręczyn. powiedzialam, że oczekuję brylantów, ponieważ zaplanowałam ślub. jeśli on ma inne plany to znajdę innego kandydata. mało romantycznie, ale już mam dość krzywych tekstów przypadkowych ludzi.

Gość just me 29
po roku bycia ze sobą mój ukochany mi się oświadczył - to było pół roku temu a w sierpniu 2009 ślub :):):)

Gość mania pisania
my jestesmy razem prawie 3 lata (on 24l., ja 25), podobnie jak autorka topiku zaczynam niezle swirowac w zwiazku z tym, ze moj chlopczyk powiedzial, ze ozenek to nie z nim. ze jesli kocham, to bede z nim bez slubu, bo slub to dowod na brak zaufania (bo sie go bierze, wyobrazcie sobie, zeby to drugie nie dalo nogi :D ). i w koncu, ze jesli mi tak zalezy na slubie, to widocznie chodzi mi o bycie mezatka a nie o niego, wiec moge sobie znalezc 30toparolatka, ktory akurat ma ochote sie stabilizowac. fajnie?

Gość gruszka w kompocieee
tak samo ty natalia, mano pisania mozesz powiedziec ze jezeli Twojemu facetowi zalezy na Tobie to powinniscie sie pobrac, bo to brak zauufania z jego strony, moze im nie zalezy, wiadomo ze bez slubi latwiej sie rozstac, szybciej, jak sie ma te 23, 24 lata to inaczej sie aptrzy ale ok 30 to jednak myszli sie juz powaznie o przyszlosci, dzieciach i wcale sie Wam ziewczyny nie dziwie ze chciaalbyscie zalegalizowac wszystko

gruszka, ja mojego uswiadamialam na setki sposobow, z podstawowym argumentem \"jesli ci zalezy\" :) nawet jego mama agituje od czasu do czasu ;) ale mi sie trafil facio chimeryczny i moze po prostu musze jeszcze troche poczekac. caly czas sie ludze, ze mnie jeszcze zaskoczy ;) daje mu jeszcze rok. oczywiscie po cichu ;) a potem zobaczymy... sadze jednak, ze nataliaa_ ma troche inna sytuacje, bo jej mezczyzna jest nieco starszy i dzieku temu prawdopodobnie bardziej \"zastaly\" w swoich pogladach nt. malzenstwa. nie wiem, czy stawialabym ultimatum, ale ... jakies rozmowy na pewno warto odbyc. przy okazji pozdrawiam autorke! 🌻

Gość gruszka w kompocie

Gość gruszka w kompocie
tez mysle ze czasem trzeba dac ultiamtum nawet takie po cichu, lepiej rozstac sie teraz nic potem jak bedziesz starsza

Gość Różyczkaaaaa
my poznalismy sie pod koniec stycznia, zaczelismy spotykac w marcu, w lipcu byly nasze zareczyny a w grudniu tego samego roku slub:) 19 grudnia bedziemy obchodzili 10 rocznice slubu. jestesmy szczesliwi:)