Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Miracle*

Buty dla dziecka na allegro

Polecane posty

Gość *Miracle*

Mam ostatnio troche kłopotów finansowych i muszę oszczędzać,ale chcąc nie chcąc buty zimowe dla dziecka trzeba kupić. Znalazłam na allegro takie: http://www.allegro.pl/item272412228_hit_kozaczki_caloskorzane_woskar_rozmiar_25.html Myslicie,ze warto kupic? ze to jest skora? Aha,i mam pytanie:czy niespelna rocznemu dziecku sa potrzebne sztywne buty na zime?

Ja bym raczej nie wierzyła ,że buty za 29zł są ze skóry,ale wygladają całkiem porządnie.Co do maluszka to raczej kup usztywniane,dziecko roczne uczy sie chodzić i powinno mieć stabilny bucik.

Roczne dziecko jeśli chodzi powinno mieć butki na zimę dobrze trzymające przede wszystkim w podbiciu stopy - a zeby ten efekt osiągnąć to lepiej kupic butki wiązane - kozaczków nie da się dobrze do stopy dopasować. Najnowsze teorie mówią,ze butek nie musi być wysoki nad kostkę - bo nawet lepiej dla stawu skokowego jak nie jest usztywniony - ale moim zdaniem na zimę lepiej mimo wszystko but wysoki, aby śnieg dziecku nie wpadał i nie moczył rajstop czy skarpet. But powinien być jak najmiększy a podeszwa elastyczna i zginająca się w przodostopiu(tam gdize palce się zginają). Przed kupnem butów trzeba koniecznie je dziecku przymierzyć - zobaczyć jak leżą, czy np.w podbiciu nie za niskie i stopa nie wchodzi, jak dziecko w nich chodzi i czy umie w takich butkach samodzielnie wstać! - im wyższy i sztywniejszy but tym dzieci mają wiecej kłopotów. Moim zdanim kupienie butów przez internet nie jest dobrym rozwiązaniem. Nie wierzę też,że butki ze skory kosztują tylko 30zl. A jeśli dziecko nie chodzi i potrzebujesz tylko butki do wózka to myślę,że lepiej kupić mięciutkie i cieple a nie sztywne skórzane -taniej i wygodniej.

Gość klaps_
w zyciu nie kupisz skorzanych butow za 29 zl

No tak,ale w sklepach np.Smyku koszt butów zimowych to minimum 60 zł. Roczna córka jeszcze nie chodzi,więc kupię chyba zwykłe miekkie buciki.

ja kupiłam dla małego buty na zime w ccc za 39zl więc to chyba mała różnica. tym bardziej, że mały ma wysokie podbicie i ciezko mu wsadzic na nozke.

A ja od dawna kupuję obuwie firmy WOSKAR i jestem baaaaardzo zadowolona. Akurat te, które tu wkleiłaś są dość marne, ale ja kupiłam nowiutkie Woskar ocieplane na zimę bokserki, za 20zł . :) Tak, kochani. Za 20 zł - prosto od producenta. Nie dlatego, że nie stać mnie na droższe, bo akurat moja mała ma chwiejne kostki i kupuję wylącznie obuwie ortopedyczne ( np memo ) bo muszę. Nie mam wyjścia. ALe firmę woskar mogę polecić, bo to jedyna firma, którą kupuję oprócz Memo. Przerobiłam już kilka par i byłam zdumiona jakością. Pierwszą parę kupiłam latem raczej z myślą o piaskownicy i szarganiu w \"ciężkich\" warunkach. Byłam zaskoczona jak porządne jest wykonanie i jak gustowne. Zdjęcia tego nie oddają. Jeśli jesteś zainteresowana napisz do mnie maila, a wyślę ci zdjęcia mojej córki w bucikach Woskar - tych które mogę ci na zimę polecić bo już przetestowałam. pozdrawiam