Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

moj brzuch

Polecane posty

witam od ok roku mam strasnzie skurcze brzucha w lewym dolnym rogu brzucha najczesciej te bole wystepuja rano zaraz po przebudzeniu moglabym to porownac do skurczu jelita... czesto mam problemy w wyproznianiem sie..albo mam biegunke..mam tez straszne wzdecia..nic nie pomaga a lekarze..jakos ignoruja te moje bole..przy zjedzeniu wiekszej ilosc czegos niezdrowego albo wypicia jakiejs coca coli czuje ogromny bol i biegunke..ma ktos z was takie skurcze jelit w lewym dolnym rogu..boje ise ze moze to cos byc powaznego :(

Gość też lubię wytrysk na brzuch
:D

prosze pomozcie mi..wypowiedzcie sie :(

moze ty masz Morbus Crohn, znaczy, przewlekle zapalenmie jelita grubego z owrzodzeniami? Objawy mniej wiecej sie zgadzaja .-(

Gość xxxzzzzyyyyy
Idż z tym do lekarza bo według mnie, to ty nie byłaś z tym. Jak dla mnie to masz zespół wrażliwego jelita, choć może się mylę, albo się żle odżywiasz, mało płynów pijesz, mało błonnika.

Gość kochani moi
activię może zjedz, łagodzi takie akcje wzdęciowe, albo probacti kup, coś z bakteriami...unikaj mleka krowiego....masz może wrażliwy żołądek...powodzenia:)

Gość xxxzzzzyyyyy
z drugiej strony, to może być nowotwór.

hellishbloodystorm wiesz, przypadkiem mam zawodowo z czyms takim do czynienia ;-)

to sa takie skorcze no ale przy tym jest straszny bol :( bylam u lekarza o zawsze moili ze odjrzewam albo ze mam cos z jajnikami i takie peirdoly..nigdy nie dali mi skierowania np na gastroskopie ...a trwa to juz dosyc dlugo i zaczynam sie martwic.. :(

eh no bez przesady nie mow mi tu o raku..jestem mloda i raczej to jest niezbyt mozliwe

Gość xxxzzzzyyyyy
nie, nie agiie, myślisz o wyrostku, ale to już rok trwa. A propos: Dlaczego autorko piszesz o dolegliwościach narządu pokarmowego na życiu uczuciowym ! Przenieś się na zdrowie i uroda z tym !

ah, zwróc sie z prosba o koloskopie, to jest wziernikowanie/ zglebnikowanie jelita grubego. Fakt, niezbyt mile badanie, ale inni tez miewaja ;-) Ale to badanie posunelo by ewentualna diagnozew jakims kierunku.

xxxxxzzzzyyy...jezeli przeszkadza ci to ze u o tym psize..to nie czytaj proste.. i tak mi duzo nie pmagasz ..tylko straszysz jakims nowotworem..

koloskopia boli ??nir mozna tego badania zrobic pod narkoza??

ach wiesz, hellishbloodystorm, ja nie mam zwyczaju mulic, jak ktos konkretnie pyta. Nie potrafilabym jej tez powiedziec na odczepnego; ach, to nic, pewnie zakochana jestes i ci w brzuchu motylki lataja ;-) stad te sensacje jelitowe.

akurat kwestia raka nie zależy od młodości.. całkiem możliwe że może mieć to związek z jajnikiem.. czasem ból jajnika nasila się przy zjedzeniu większej ilości pokarmu.. podczas pękania ciałka żółtego moze występować ból .. a to pękanie moze trwać chwilke a moze trwać dnie.. wiem, że na wyrostek to za długo trwa..

koloNOskopia to nieco staroswiecka nazwa, prawidlowo nazywa sie to koloskopia, od kolon ;-)

tylko gdyby w gre wchodzil nowotwor to bylyby to pewnie bole nie do wytrzymania a ja jakos wytrzymuje z tymi skurczami..choc wcale nie jest mi latwo..czy kolonoskopia boli?? mial z was ktos to badanie?

koloskopia nie boli, co prawda, nie dostaje sie \"prawdziwej\" narkozy, ale cos na uspokojenie i spanie, i spi sie faktycznie te pare minut badania i godzinke po. Ten sen ma tez na celu \"rozluznienie\", które gwarantowane jest przy spokojnym pacjencie.

nie straszcie mnie jakims nowotworem..bo jestem przerazona..