Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jotka79

stres w ciazy

Polecane posty

Witam, mam pytanie. Czy ktoras z Was po stresie silnym poronila? Pytam, bo ja dzisiaj sie strasznie zdenerwowalam, doprowadzono mnie do krzykow, az krzeslem rzucilam z wscieklosci, trzeslam sie cala i chcialo mi sie plakac. Potem dosc szybko mi przeszlo. Ale teraz sie strasznie boje, ze moglo to zaszkodzic dzidzi. Prosze powiedzcie co o tym myslicie.

Gość komórka społeczna
stres jest bardzo nie wskazany ciezarnej mamie dlatego na drugi raz staraj sie nie stresowac a jezeli ktos bedzie doprowadzał cie do szału to go olej i nie daj sie sprowokowac

Nie przesadzajmy...Normalny czlowiek zyjacy w spoleczenstwie jest w stanie poradzic sobie ze stresem dnia codziennego. To, ze raz ktos doprowadzil cie do wscieklosci to nie znaczy, ze od razu zaszkodzi to dziecku. Musisz sie liczyc, ze w ciazy hormony szaleja i niektore kobiety to chodzace wulkany i byle co doprowadza je do szalu. Ja bedac w ciazy zdawalam egzaminy (studiuje) a kazdy egzamin jak wiadomo wiaze sie z mniejszym czy wiekszym stresem i jakos nic sie dziecku nie stalo. Wyluzuj wiec i zyj normalnie.

Wiesz co ja w czasie ciązy przeszłam najpierw silna depresje a pózniej przemieniło mi sie to w silna nerwice z napadami leku:(...koszmar i do tego zanim mnie to spotkała wiedziałam ze ciąże mam zagrożona hospitalizowaną dwukrotnie a mimo to...UDAŁO SIĘ ..mam cudownego synka:) choć ma tylko jedna nerkę ale to już wda rozwojowa nie od stresu Więć myślę że człowiek ma jakieś mechanizmy obronne i nie jest tak łatwo,chóć stres może zwiększyć ryzyko i napewno jest to mozliwe

Gość opowiem ci pewną historię
która zdarzyła się naprawdę był chłopak i dziewczyna, pobrali się i ona zaszła w ciążę pewnego dnia chłopak zauważył niepokojące zmiany na ręce, poszedł tym do lekarza, diagnoza: RAK choroba była w tak zaawansowanym stadium, że chłopak zmarł w tydzień po postawionej diagnozie, a ona była wtedy w 6 miesiącu ciąży...