Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorgiana

NIE JESTEM MATKA POLKA!!

Polecane posty

cześć wam. jestem matką dwóch synów i mam dość siedzenia w domu.Siedze już 7 lat.Znalazłam fajną prace ale nic z tego bo mam 2-letniego syna i nie mam z kim go zostawić. W żłobku nie ma miejsca a do przedszkola jest za mały,rozmawiałam z dyrektorką ale mnie olała.Co tu zrobić POMOCY.

Siedze w domu i dostaje kręćka,ile możnz sprzątać i siedzieć w garach.Z mężem nie możemy wyjść, bo nie mamy z kim zostawić dzieciaków. Ja już nie marze o imprezach tylko chce iść do pracy,żeby mieć odskocznie.Jak wy dajecie sobie rade?

Czesc Kasiu:-) u nas tez jest problem ze zlobkiem bo podobno trzeba sie zapisac rok wczesniej Nie poddawaj sie Czesto sie zdarza ze ktos rezygnuje U mnie jest cos takiego jak lista oczekujacych ja chodzilabym natretnie i zawracala glowe W koncu jakies miejsce sie zwolni Moze na jakis czas znajdz opiekunke Ja tak zrobilam od stycznia synkiem zajmie sie niania a jak skonczy 2 latka to pojdzie do zlobka U mnie jest o tyle dobrze ze maz pracuje w szkole i ferie czy wakacje jest w domu wiec on bedzie siedzial z dzieckiem POWODZENIA:-)

Tak sobie was czytam i cieszę się ze jesteście normalne:) Sama jeszcze matką nie jestem, ale pewnie niedługo zostanę i muszę przyznać, że przeraża mnie schemacik oddanej matki-polki, słabo mi na myśl że miałabym kisić się w domu w dresach, z tłustymi włosami i zadręczać innych rozmowami o kupkach i zupkach! Dzieci są fajne, dzieci są kochane, ale nie dajmy się zwariować, bo dziecko dorośnie i pójdzie na swoje a my zostaniemy same - bez pracy, przyjaciół, zaniedbane i może bez męża, bo który facet to zniesie. Niestety prawie wszystkie z moich koleżanek uległy syndromowi matki-polki, nie da się z nimi porozmawiać o czymś normalnym, bo zaraz wszystko sprowadzają do tematu \"dzidziusia, szkraba, maleństwa\" itd, i dogadują tym które jeszcze dzieci nie mają, że na co czekacie, że zegar tyka itd.

qrde dziewczyny powiedzcie jak mam wywalczyć miejsce dla synka w żłobku? Byłam pytać (u nas są aż 2 grupy w sumie aż 30 miejsc na 25tyś miasto!) i co? i dupa! Rodzice pracują? - ja mówie że mąż tak a ja nie - to Pani dyrektor to zapisze Panią na rezerwową liste i drugie pytanie: a ile mąż zarabia? - nosz qrde co ta kwoka ma do tego - ja nic a ona - bo jak macie Państwo w 3 więcej jak 600zł (z groszami, brutto) na osobe to nawet nie mogę Państwa na rezerwówke wpisac! Znaczy się że wystarczy aby mąż zarabiał 1300zł na ręke to na 3 osoby już za dobrze! - chore! a ja już tak chce wrócić do pracy - między ludzi... na poprawe humoru ide na to konto na solarium :) a swoją drogą to Wam zazdroszcze dziewczyny że macie z kim zostawić dzieci na noc - musze poszukać nocnej niani - to je to :)

Gość wyrodna matka
Właśnie chciałam wam dziewczyny napisać o nianiach. To jest dobre rozwiązanie, no i znam takie nianie co się opiekują np. 3 dzieci i nie wychodzi to tak strasznie drogo. Poza tym jest ok bo dzieciaki mają kontakt z rówieśnikami... Mam na oku już 2 takie nianie (mamy moich kolegów ze szkoły). Ot, zastępcze babcie. One są naprawdę zakochane w swoich podopiecznych, jedna jak się chwaliła fotką podopiecznych w telefonie to myślałam, że kolega się postarał już o 2 :).

DZIęKI SANDRA251 za pocieszenie.Mam nadzieje że mi się uda dać go do tego przedszkola, bo mój mąż nie zgadza się na opiekunkę.Będę próbować od stycznia bo mały będzie miał rocznikiem 3 lata, może się zgodzi ta małpa go przyjąć bo mój starszy syn chodzi tam do zerówki.Tak mnie rozpiera energia że chyba nie wytrzymam.MAM DOść SIEDZENIA W DOMU!!!!!!!!!!!! JA CHCE PRACOWAć CZY TAK DUżO WYMAGAM OD żYCIA.NIE POTRZEBUJE WILLI Z BASENEM I POD NIM MERCEDESA. JA CHCE TYLKO MóC Iść DO PRACY!!! ZROZPACZONA-POMOCY POGADAJCIE ZE MNą

Witam, nie wiedziałam, że zażłobkiem/przedszkolem są az takie problemy :( to bardzo smutne. Kobieta chce się realizować, a państwo jej na to nie pozwala. Pozamykali przedszkola i sytuacja jest beznadziejna. ja też bede chciała posłać małego do przedszkola, mam nadzieje, że do tego czasu coś się zmieni, chociaż w to wątpie :(

ja od 2 tygodni siedze prawi sama bo maż od ran do wieczora biznes i ciągle sie kłocimy bo janie mam nanic czasu dobrze ze mam mi pomoze bo bym zwariowała tak ma byc do swiet a potem już bedzie wiecej z nami

Myszka ja tez calymi dniami sama bo maz ma dwa etaty Niestety mama pracuje tesciowa tez ale obie niewiele mi pomagaja bo mama mieszka kawalek ode mnie a tesciowej sie nie chce Czasem jak jedziemy do sklepu to maly z nia zostaje U nas ostatnio tez ciagle byly klotnie teraz jest juz lepiej ale chwilami mialam dosyc Chyba dlatego tak sie dzialo bo nie mielismy oboje na nic czasu a o chwili tylko dla nas mozna bylo zapomniec bo malemu wychodzily zeby i nie dalo sie go zostawic ani na chwike samego teraz jest juz lepiej:-) my czekamy na ferie swiateczne Wtedy troszke odzyjemy a zwlaszcza ja:-) Tak to juz jest ze raz jest lepiej raz gorzej