Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziroczka21

Dlaczego gornicy i nauczyciele moga isc na wczesniejsze emerytury?

Polecane posty

Gość Ziroczka21

A budowlańcy nie. Przeciez nikt nie zmuszal ich do takiej pracy - mogli isc na studia, uczyc sie. Nie chcieli sie uczyc, poszli do pracy do kopalni, a dzisiaj sie ich za to nagradza. To jest mozliwe tylko w Polsce. Thatcher zrobila z nimi porzadek w latach 80 w UK. Mam nadzieje, ze to samo zrobi Tusk

Dzięki Budowlańcom i górnikom masz ciepłe mieszkanie i nie musisz mieszkać na dworcu, który zresztą też musieli zbudować ludzie znający się na tym ... poza tym w szkolnictwie nie ma wczesniejszych emerytur moja droga, nauczyciele rezygnują sami, często mają renty ... Zanim coś napiszesz co jeszcze bardziej Cię skompromituje, zastanow się

Gość guta
popracuj choc rok w którymś z tych zawodów- to pojmiesz

Gość n - lka
teoretycznie każdy nauczyciel po pięciu latach pracy powinien być przebadany psychiatrycznie:o idź na jeden dzien do szkoły i wtedy sie przekonasz dlaczego🖐️

n - lka - mnie juz powinni przebadac a jeszcze nie zaczełam pracowac ;) co do autorki tematu pomysl nim cokolwiek napiszesz co by było gdyby wszyscy poszli na studia? ktos musi wykonywac taka prace a nie zapominaj ze gornicy itp. zjezdzajac na dół czesto narazaja swoje zycie! mój ojciec jest gornikiem i jest teraz na emeryturze z czego sie bardzo ciesze, co prawda emerytura do kitu ale przynajmniej wiem ze nic mu sie nie stanie...

a wiesz ilu górników nie dożywa emerytury? średnia życia górnika to 57 lat!

Gość n - lka
fakt, kretyńskie pedro, ale powiem jeszcze jedno, mianowicie to, że wysokość emerytury nauczyciela odchodzacego na wczesną wynosi 80% średniej krajowej:o(można więc wyliczyć jaką to stanowi sumę):o i dlatego większość belfrów "postękując z uciechy" trzyma się "rękami i nogami" swojej posadki:p usmiechając sie do dyrektora o godziny ponadwymiarowe, coby emeryturka była wyższa:D ja osobiście nie wyobrażam sobie 50-cioparo, czy starszą kobitę tańczącą z dzieciakami-murowany kosz na glowie

Gość Cikiki
mogą bo pracują fizycznie są nie doceniani i nie szanowani...nauczyciel musi się bronic jak mu ucznie śmietnik na głowę wywalają więc też fizyczna :D

Gość n - lka
taaa cikikiki, ja bronie sie przed nimi pistoletem gazowym, podsuwam do potylicy i warczę: rzuc kosz bo sczelam:o:p