Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krasnaleeeeeek

DO KOLEKCJI LOGIKI

Polecane posty

Gość krasnaleeeeeek

może i mi ktoś pomoże rozwiązać te zadania:) z góry baaaaardzo dziękuję........ jej ze mnie typowa humanistka aaaaa tu proszę taki przedmiot na studiach się trafił :( ale może się uda...... Czy ktoreś z podanych wyrażeń jest równoważne dysjfuncji p/q a) ~p v ~q b) ~( p ^ q) c) p -> ~ q d) q -> ~ p Czy ktoóreś z podanych wyrażeń jest równoważne implikacji ( p -> q) a) ( ~p ^ ~q ) b) ~( p v ~q ) c) ~( p ^ ~q ) d) ~( ~p ^ q ) sprawdz metodą 0-1, które z następujących funkcji logicznych są tautologią a) ( ~p -> ~ q) -> ( q -> p) b) [ q v ( p -> r) ] = [ ~r = ( p -> ~ q) ] c) [ ( ~r v ~p ) -> ( q = r ) ] ^ ( p v q ) d) [ (~r = q ) ^ ( ~q -> p ) ] v [ ( p ^ ~ q ) -> ( p v r) ] Na jakim prawie logicznym oparte jest wnioskowanie: " Jeżeli jest tak, że oskarżony był bądz podżegaczem, bądz pomocnikiem i prawdą jest , że był podżegaczem, to wobec tego nie był pomocnikiem"

Gość krasnaleeeeeek
i co przemądrzałe kafeteryjne matolki - i kurwiątka nikt nawet nie wpiszę się bo się ośmieszy.

Gość krasnaleeeeeek
krasnaleeeeeek mam sie smiac czy plakac ??

Gość heth
Miałem Ci pomóc, ale odpowiedź się nie wczytała, bo kafe padła. Po Twoich burackich komentarzach już nie zamierzam pomagać. Radź sobie prosię.

Gość nsjafldkjuvfbhal
krasnaleeeeeek-> Więc sama jesteś kafeteryjnym matołkiem i kurwiątkiem:o Te zadania są dziecinnie proste a Ty nie potrafisz ich rozwiązać:D:D:D Wiesz co, ja tez jestem humanistką, ale potrafię logicznie myśleć:D Niestety jak widać nie każdy:D I nie zdziw się jak nikt nie odpowie. To nie dlatego, że nikt nie umie tego rozwiązać bo jestem pewna , że 80% kafeteriuszy to potrafi. Niestety nikt nie będzie pomagał takiemu chamskiemu, niekulturalnemu imbecylowi pomagał:o Więc radź sobie sam(a)

Gość krasnaleeeeeek
ale to nie moj komentarz :( ktoś sie podszył nie miałam hasła na nicku :(