Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeee

Miała któraś tatuaż z henny?

Polecane posty

Jak długo się trzymał.Jak wyglądał jak się zmywał.Wypowiedzcie się jeśli możecie :)

miałam, ale robiony w tunezji - trzymał się jakies dwa tygodnie (ale byl na dłoni czyli zszedł szybciej niż gdyby był na ramieniu np), wyglądał jak dla mnie świetnie, nawet jak już sie trochę strał i bardziej się kruszył niż zmywał, ale jak już się trochę pokruszył i wyglądał nieładnie to zszedł (woda, mydło, szczoteczka i trochę podrażniona skóra po ścieraniu , ale żadna tragedia )

ja bym chciała na wewnętrznej stronie nadgarstka...

Gość Jiana
Tatuaż z henny naturalnej trzyma się maksymalnie do 3 tygodni. Zazwyczaj po 2 już jest nie najładniejszy, bo wygląda trochę jakby skóra była brudna. Ja czasami robię sobie henne. Bo uwielbiam mehendi - wzory na dłoniach i stopach. Niczym prosto z Indii Jeżeli chcesz aby henna na Twoim ciele się długo utrzymała musisz przestrzegać pewnych zasad. Po pierwsze skóra przed nałożeniem wzoru musi być dokładnie odtłuszczona, umyj to miejsce porządnie wodą z mydłem. Aby wzmocnić wzór, zanim henna wyschnie polej ją sokiem z cytryny. Troszkę piecze, ale dużo dłużej się utrzymuje. Po trzecie, trzymaj henne w ciepłym miejscu do wyschnięcia Najlepiej w okolicach kaloryfera. Wysycha w zależności od wzoru przez około godzinę. Ale jak wyschnie nie zdrapuj jej od razu. Dopóki nie będziesz musiała niech znajduje się na Twojej skórze ja zazwyczaj idę spać z henną, później muszę tylko odkurzyć łóżko... bo cała mi odpada na prześcieradło :P Staraj się nie zmywać naczyń, albo jak zmywasz to w rękawiczkach. Detergenty szybko radzą sobie z wzorami :) Życzę udanej zabawy i ślicznego wzoru.