Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anenna

Proszę mi pomóc.

Polecane posty

Gość anenna

Od dwóch tygodni nie palę. Dęcyzję podjęłam świadomie, gdyż moje zdrowie zaczeło się sypać, wychodowałam sobie potężną anemię, w tej chwili od 3 tyg kjestem na preparacie z żelazem Sorbifer Durules, sama biorę jeszcze Capivit i kwas foliowy. Czuję się lepiej, mam więcej energii, nie przysypiam w dzień, zaczęłam więcej jeść, przytyłam 2 kg ( wazyłam 47 kg przy wzroście 166..) wszystko zaten idzie ku dobremu... czyżby..? Problem mam taki że wyglądam okropnie, a raczej moje włosy.. Nie wiem co się z nimi stało, są okropne, brzydkie, matowe, jest ich strasznie mało, nie pomogło podcięcie, są tragiczne, jakby chore... Mysłałam że jak rzuce palenie, zacznę się witaminizować, to poprawi się mój wygląd, z tymczasem.. Mam więc pytanie: czy preparaty z żelazem niszczą włosy?? co sięogło stać?? dlaczego są tak okropne ?? co robić..? Prosże o pomoc.

Nie wiem czy niszczą, chyba nie. Ty chcesz żeby organizm się zregenerował po 2 tygodniach???? to nie możliwe!!!! Kiedyś czytałam że oczyszczanie organizmu z nikotyny trwa nieraz i pół roku. Ja przestałam palić bo mnie ciągle w gardle drapało i po rzuceniu palenia chyba jeszcze przez 2 miesiące, a teraz nie palę już 2 lata i jest super. Tak więc nie rezygnuj ze swojej decyzji i życzę wytrwania!!!

Gość psyccolog
daj czas dla organizmu aby wrocil na wlwsciwy rytm!niedobory waznych skladnikow diety szybko uzupelnisz stosujac odpowiednia diete bogata w witaminy i mikroelementy wazne w prawidowym funkcjonowaniu organizmu.daj sodie troche czasu cos co szybko sie sypie nie koniecznie rownie szybko sie odradza! zelazo ktore przyjmujesz nie niszczy obecnie twych wlosow!