Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolezanka emigrantki

Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca tu będzie się opłacać...

Polecane posty

Gość kolezanka emigrantki

i co wrócił juz ktos???

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
za 10 lat przyjada

Gość Brondynka
A dlaczegóż to praca w Polsce będzie się opłacać??? Jak tu ktoś zarabia tysiąc PLN to tam tysiąc EURO. Jak to się opłaca??? Jak wprowadzą u nas euro to dopiero będzie widać jak to się opłaca...

Gość zajebiaszcie
nooo tysiac euro...na zmywaku :o

Gość na zmywaku
zajebiaszcie - na zmywaku siedza ciecie

Gość zajebiaszcie
nie wiem kto siedzi na zmywaku ale czytam gazety, ogladam programy rozniaste dot emigracji, slucham wypowiedzi ludzi ktorzy wrocili no i glownie dowiaduje sie ze owszem zarabia sie mase kasy ale na zmywaku, na budowie, w fabrykach .. generalnie w miejscach gdzie anglicy, irlandczycy itd nie chca pracowac, nie wiem czy to sa ciecie czy nie ale jakies 80% tych ludzi to osoby z wyzszym wyksztalceniem :o

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
to malo wiesz o zyciu ,nie bede cie uswiadamiac bo sie spiesze ,pa!

Gość jjjjjjjjj
taaaaa zacznie sie oplacac jasne...jakos nie widze zeby bylo lepiej...tez chyba uciekne bo tu to wymagania jak z ksiezyca a placa zalosnie niska...wole harowac na zmywaku niz tu zapierdzielac za 1000

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
wybacz ja bym sie nie spuszczala na tuska i innych ale sama zadbala o swoj los ,od wczoraj zyjesz na swiecie ? przeciez wiadomo ze politycy to klamcy ,obudz sie

Gość no co wy chcecie Tusk
obiecał Irlandie i już mamy tego przedsmak :O ceny zywności ,energii i ogólnie utrzymania wzrosły i teraz jest jak w Irlandii....tylko zarobki daleko w Mozambiku😠

{ czyli w ustach tuska \"wkhótce\"oznacza za 10lat? } Już zostawcie tego biedaka w spokoju. :o Sam gdzieś się przyznał że nie płaca mu z mówienie prawdy. Uczciwy jest ? Uczciwy. Pogódźcie się w reszcie wstrętni pisowcy z porażką.

Gość Lapinkulta
mlodzi nie wroca, pozakladali za ganicami rodziny i tyle.... niestety

Gość no co wy chcecie Tusk
taa jasne ...więc ci ,którzy wróca będą sie mogli czuć prawie jak w domu🖐️

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
czekam na odpowiedz - ja nie rozumiem jak wogole moecie wiezyc w obietnice wyboracze ,przeciez nawet dziecko wie ze to sciema

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
wierzyc - zeby ktos sie nie przyczepil do mojej ortografii

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
czekam na odpowiedz - powiedz mi co to za roznica czy pis czy po ,dla mnie to jest jedno i to samo ,boze co cie tak boli to po

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
a pis nie jest lepszy

{ ja nie jestem w pisie } Skoro atakujesz jasnie oświeconego premiera Tuska to jesteś. Pisowcem, moherem, odwetowcem, anarchista i wodą na młyn wywrotowców. :o

Gość kajko i kokosz
Owszem, duzo osob pracuje fizycznie, bo zeby znalezc cos lepszego to przede wszystkim trzeba znac dobrze jezyk, a w wiekszosci przypadkow okazuje sie, ze znajomosc angielskiego przywieziona z Polski jest niewystarczajaca. Znalezienie lepszej pracy przewaznie wymaga czasu i staran (a takze szczescia), jesli ktos tu przyjezdza tylko np na 2 lata to przewaznie spedza te dwa lata w fabryce lub na zmywaku. Ludzie, ktorzy zostaja tu na stale czesto z czasem znajduja lepsze prace. Oczywiscie sa wyjatki.

Gość kajko i kokosz
czy bedziemy druga irlandia? moze... ale niepredko, no i irlandczycy i tak nadal masowo siedza w anglii.

Gość do zajebiaszcie
smiac mi sie chce z takich ludzikow jak ty. co ci przeszkadzaja ludzie ktorzy pracuja na budowie. na przyklad moj maz pracuje-ma wlasna firme, mala ale wlasna i zarabia tyle przez jeden dzien co ludzie w Polsce przez miesiac a niektorzy przez dwa lub trzy miesiace i co-ma to rzucic i zaczac pracowac jako prawnik pomocnik w jakiejs kancelarii(zgodnie z wyksztalceniem ) za 200 funtow tygodniowo.wtedy sobie na pewno pozyjemy. nawet na pampersy dla dziecka mi nie starczy, nie mowiac o dobrych kosmetykach, jakosciowym jedzeniu, wakacjach, mieszkaniu

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
kajko i kokosz - masz racje , a ja dawno sie juz nauczylam ze zadnej wladzy nie mozna ufac ,a kogos wybrac trzeba ,mniejsze zlo ...

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
zajebiaszcie - po prostu nie zna sie na zyciu

Gość do zajebiaszcie
i raczej to ty a nie moj maz jestes cieciem. bo prawdziwy facet potrafi zarobic na rodzine,przyzwoite zycie i zachcianki wole miec meza budowlanca i nie zastanawiac sie w sklepie czy mnie stac na te spodnie,czy jeszcze jedna zime przechodze w starych, czy mnie stac na zabawke dla dziecka, niz meza prawnika i mieszkanie w wynajmowanym mieszkaniu i wczasy palcem po mapie bo ci wyksztalceni ktorzy zostali w Polsce, przewaznie tak przeda

Gość do zajebiaszcie
za 200 funtow tygodniowo trzyosobowa rodzina raczej nie przezyje

Gość A DLACZEGO NIE MOZE
a z drugiej strony ,chcesz zaharowac meza na smierc? na zmywaku nieszcza sie rece ,na budowie jeszcze gorzej

Gość do zajebiaszcie
zalezy co sie robi na tej budowie- zreszta w banku na przyklad niszczysz sobie plecy i robia sie zylaki w szkole tracisz glos przy komputerze niszczysz wzrok kazda praca wyniszcza nawet modelki niszcza sobie w pracy cere przez ciagle tapetowanie

Gość do zajebiaszcie
i jak on sie zacharuje przez 6,5h pracy dziennie bez przesady ja przy dziecku bardziej sie zmacham