Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blizniaczek22

sprzedam biustonosz z triumpha za 38 zl

Polecane posty

Flegmatykiem może nie do końca ;)…po prostu nie daje się ponieść, nerwow i klawiatury szkoda. Internet uczy dystansu :)

Best Bra, ty poważnie masz jakiś problem. Jeżeli dziewczyna pisze że potrafi dobrać dobry stanik, to czemu jej na siłe wciskasz że nie potrafi? Bo nie nosi tej twojej Freyi czy Panache czy jak sie tam nazywają te twoje ulubione marki?? Jak umie dobrze dobrać, to czemu do cholery jestes tak pewna że jej \"biust wyłazi górą i dołem, i jest rozsmarowany\" :| . Naprawdę masz coś nie tak z głową. Na początku myslalam ze to takie twoje nieszkodliwe dziwactwo, a teraz widze że jestes tak narwana na gnojenie wszystkich którzy noszą triumpha czy inne, zwykle staniki ze najchętniej byś pozabijała. Ich sprawa co noszą. Matko, ja nosze ze zwykłych sklepów, nawet z targów i też jakoś nigdy mi nic nie wystawało, zapięcia nie miałam na karku i ogólnie wszystko gra. Ale jej sie wydaje ze tylko ona umie dobrac stanik i ze liczą się tylko firmy które ona ubóstwia. I głosi tez ciekawe poglądy ze np. praktycznie nie ma osob o rozmiarze 75B Best Bra, ty poważnie masz jakiś problem. Jeżeli dziewczyna pisze że potrafi dobrać dobry stanik, to czemu jej na siłe wciskasz że nie potrafi? Bo nie nosi tej twojej Freyi czy Panache czy jak sie tam nazywają te twoje ulubione marki?? Jak umie dobrze dobrać, to czemu do cholery jestes tak pewna że jej \"biust wyłazi górą i dołem, i jest rozsmarowany\" :| . Naprawdę masz coś nie tak z głową. Na początku myslalam ze to takie twoje nieszkodliwe dziwactwo, a teraz widze że jestes tak narwana na gnojenie wszystkich którzy noszą triumpha czy inne, zwykle staniki ze najchętniej byś pozabijała. Ich sprawa co noszą. to tak dla Ciebie moja droga odemnie zeby nie bylo ze Tylko ja sie czepiam jak widzisz inni rowniez podzielaja moje zdanie o Tobiee....moze tak wreszcie pora to przyjac do wiadomosci? zeby przestac wciskac ludziom ze czegos nie umieja co?

I jeszcze rozdwojenie jaźni. Uważaj, bo zapominasz, z którego nicka piszesz…

nie tylko chcialam Ci dac cos do zrozumienia ale widze do ciebie naprawde nic nie dociera.... wiec szkoda czasu na rozmowy z Toba.... idz dalej wykładaj te swoje madrosci o stanikach milego wieczoru zycze i nie spij na brzuchy bo Ci sie biust rozmazia :o🖐️

Gość
ja wtrącę tylko tyle nieśmiało, bo sama mam problem ze stanikami :P że noszę Triumpha obwód 75 i wcale nie jestem przysadzista, bo akurat pod biustem jestem szczupła :P inne firmy to najczęściej pod biustem 80 i nie ma cudów, nie wbiję się w 75. co do rozciągliwości, to należy wziąć pod uwagę ile się nosi standardowo stanik. ja nosiłam zawsze dopóki nie były całkiem do doopy. mam Triumphy ponad rok i noszę na razie na środkowych haftkach, ale już się rozciągnęło, więc niedługo przejdę na najwęższy obwód. nie wiem co zrobię jak i tego zabraknie, chyba kupię nowy stanik, a szkoda, bo sam fason, materiał i miseczki są jeszcze w porządku. aaa i weszłam na linka z tą tabelką i zdębiałam - był tam model stanika jaki mam Amourette (chociaż nie jestem pewna na 100%) i właśnie taki obwód 75. i nie wiem jakim cudem mogła się wcisnąć w niego dziewczyna mająca pod biustem 89cm!!!! nawet jeśli obwód rozciągnięty na maxa to 85 cm to wiadomo, że nie na początku przecież taki jest, a nosić stanik tak żeby mieć ściśnięty tłuszcz i go rozciągać od samego początku, to chyba bez sensu, bo po kilku miesiącach byłby do wyrzucenia :/

Gość Nie no naprawdę
Na początku byłam pod wrażeniem wiedzy Best_bra ... Potem byłam pod wrażeniem jej chęci pomagania innym ... Ale z czasem zauważyłam, że naprawdę, P O U C Z A osoby, które wcale tego nie oczekują ... Wystarczy wpisać słowo stanik w wyszukiwarkę kafeterii. Niezależnie, czy wątek będzie dotyczył sprzedaży, zakupu, ulubionych marek, czy faktycznie prośby o pomoc w doborze biustonosza, Best_bra interweniuje. A najbardziej mnie dziwi fakt, że to jest tak naprawdę pierwszy topic, gdzie ktoś zareagował impulsywnie - w sumie nie dziwię się "kulturze wypowiedzi" Pain Au Chocolat (nie mam pojęcia o języku francuskim, ale ładnie brzmi), bo ja, jak czytam te przemądrzałe wypowiedzi, generalizowanie i chęć zbawiania świata kobiet na siłę, to po prostu rośnie mi ciśnienie. Best_bra - przyszło Ci kiedyś do głowy, że kobiety wolą nosić ładną bieliznę za kilkadziesiąt złotych, którą mogą przymierzyć w sklepie? Że nie mają ochoty kupować czegoś co wygląda jak część garderoby prababki? Bo przykro mi bardzo, ale część tych biustonoszy poniżej 70 tak właśnie wygląda. A te, które są ładne, kosztują 150-200zł. I naprawdę wobec takich realiów nie dziwię się, że kobiety wolą nosić za luźne staniki, wolą je zwężać, czy udawać, że nie ma problemu. Widocznie wśród nas są jeszcze bezduszne istoty, które nie mają ochoty opróżniać porfela, by zaspokoić potrzeby estetyczne "oświeconych" koleżanek, które wiedzą, że 80% z nas powinna nosić obwód 60, albo 65. Masz wiedzę to przekazuj ją tym, którzy chcą ją poznać. Części kobiet jak widzisz jest ona zbędna, a narzucana jest baaardzo ale to bardzo denerwująca. Być może jednak masz tu do czynienia z tymi 20%, które faktycznie wiedzą, jak powinien wyglądać właściwie dobrany stanik. A tak na koniec zupełnie dodam, że ostatnio kupiłam fantastyczny stanik polskiej POPULARNEJ firmy bieliźniarskiej w obwodzie 70 i przy takowym obwodzie pod biustem zapinam go na najluźniejszą haftkę i wcale nie mam zapięcia na karku. Mam za to ładny, wygodny stanik, który kupiłam za bezcen. P.S. Cenię wiedzę z Lobby i Stanikomanii, ale nie sądzę, by należało siać wiedzę o stanikowych możliwościach w tak ekspansywny sposób.

Gość
ok, zmierzyłam obwód tego nieszczęsnego Triumpha i co? wynosi on na drugiej haftce jakieś 76cm, na pierwszej 74cm, obwód z metki to 75. myślę, że jak na rok użytkowania, to nie jest jakoś rozciągnięty :P i co jeszcze powiem, nie należy kupować zbyt wąskiego obwodu i się w nim dusić :/ tylko taki który dobrze leży :/ ja nie nałożę na siebie 70 w obwodzie z Triumpha, bo będzie mnie ściskał i się nadmiernie rozciągał. myślę że rozwiązaniem jest tu mierzenie, a nie szytwne określniki stosunku obwodów. co mi z tego, że niby powinnam nosić w obwodzie 70, jak mierzę takie staniki i albo ich nie dopnę albo są za ciasne?

Gość Nie no naprawdę
... albo wpijają się w skórę, bo nie wyobrażam sobie innej reakcji, gdybym próbowala się wbić w obwód 60. Cóż, może zapięcie na karku nie wygląda estetycznie, ale jak dla mnie równie niefajny jest efekt odkształceń, jakie powstaną i będą widoczne pod obcisłą bluzką za sprawą zbyt ciasnego stanika. Nawet najpiękniej wyeksponowany biust tego nie zrekompensuje.

Gość
aha popieprzyło mi się z modelem stanika - ja mam taki: http://www.swiatkobiet.com.pl/zakupy/produkt,50,Lillyets-130-DE-biustonosz biały i czarny :) jedyny minus to taki, że koronka się podwija :/ a w promocji to były i po ok. 60 zł :P

Ja tez bym wolala nosić ładną bieliznę za kilkadziesiąt złotych, którą można przymierzyć w sklepie. Ale jestem skazana na ładną bieliznę za niewiele więcej, która mogę przymierzyć w domu. I nie zauważyłam, by waskoobwodowce czy duzomiskowce były brzydsze od tego co oferują nasze sklepy, raczej przeciwnie. O jakich stanikach wiec mówisz?? Większość moich biustonoszy kosztowała 20 funtow lub mniej. A jeśli uważasz, ze tu chodzi o moje potrzeby estetyczne…bez komentarza…może spytaj te dziewczyny co chciały np. zmniejszać biust –jakoś po zaspokojeniu „moich potrzeb estetycznych\" wielu z nich przeszło. Ja mam wiedze, ale jakoś musze z nia do kobiet dotrzeć. Jeśli uważasz, ze robie to nachalnie to przykro mi to słyszeć. Po prostu staram się wykorzystać nadarzające sie okazje – a każdy watek stanikowy czy biustowy siła rzeczy taka okazja jest. Kuraiko, jeśli podasz swoje wymiary i noszone modele i rozmiary to będzie to tylko z korzyścią dla tego wątku…Następna utrze mi nosa ;)

Gość
aktualnie Triumph Lillyets 130 DE :P dwa staniki. mam również Triumpha i to właśnie chyba to Amourette ale nie wiem jaki model. stanik był kupowany pod konkretną sukienkę i na codzień noszę go rzadko, bo ma za mało trzymania pod biustem i szeroko rozstawione miseczki - przez to nie leży tak ładnie jak Lillyets chociaż jest bardziej seksowny i wymyślny :P miałam również Szame, nie pamiętam fasonu, ale zapinany z przodu. rozwaliło mi się zapięcie i od tamtej pory go nie noszę, bo nie mam pojęcia gdzie kupić zapięcie tego typu 😭 o starszych stanikach nie ma co mówić - porażka. obecnie noszę taki po domu bez fiszbin - romiar 80 B. najlepiej leżał z tych co mierzyłam, ale to w ogóle całkowicie inny fason. wcześniej po domu nosiłam totalne szmatki, ale cóż, moja mama ma do tego olewczy stosunek :(

Gość
aa wymiary to 76 pod biustem, 92 w biuście :P

mój ostatni (sprzed niecaleo roku), prawie nie noszony Triumph amourette czarny 70D ma bez rozciągnięcia 71 na 1 haftce. Rozciągnięty ma 93 cm (sic!). Kuraiko, a jak mierzysz 70 to przeliczasz miseczke? Odkształcenia robią się przy za dużym obwodzie, bo ciągnie on ciało ze soba– jest o tym cały watek na Lobby :)

No to na serio się dziwie, ze 75 trzyma Ci biust (amourette mnie nie dziwi :P)…Ja 70E bym obstawiala co najmniej, bo i miseczki bylyby bliżej. Ale jeśli jestes pewna, ze jest OK. to OK. ;)

Gość
oczywiście, że przeliczam :/ z tym, że to 70 jest zazwyczaj za wąskie. będę szukała innych firm jak zajdzie potrzeba to się zobaczy. tak to noszę 75 C i 80 B

Gość
trzyma nawet nawet, ale muszę pamiętać o zagarnięciu spod pachy, wtedy jest ok. jak zapomnę, to nie trzyma w porządku. kilka razy w ciągu dnia muszę poprawiać

No to jak poprawiasz to znaczy, ze nie trzyma :P To obwod ma trzymac i w dobrym staniku od zalozenia do zdjęcia nic nie trzeba poprawiac :)... sproboj kiedys 70E czy nawet F :)

Gość ciekawa ciekawa
Co mam nosic 70D? Przeciesz miseczka D to na spore piersi! A 70 to raczej beda ciasne! Wlasnie mam na sobie 75 B i jest to dobrany rozmiar.

\"Miseczka D\" nie istnieje. Ani miseczka A, B, F, J... Miseczka o danej literce rosnie wraz z obwodem stanika i 70D to naprawdę malutkie biuscik (wiem, co mam ;) ). Zajrzyj na Stanikomanię do biustów tygodnia - tam jest np. 70G (czyli 4 rozmiary więcej niż 70D, dziewczyna ma 78 pod biustem i ponad 100 w biuście) , zobacz, jakie to \"giganty\" ;)

Gość mierzylam kiedys
w triumphie 70 C (normalnie nosze 75B) no i niestety, byl tak ciasny ze nie bylo mozna wytrzymac. wiec niewiem czy ta teoria z 70D do konca jest prawda...

Gość mayka23
jak to miseczki A B C D i tak dalej...jak widze je na metce na biustonoszu! Tak w samo w sklepach, przymierzam to twoje 70 D i nie pasuje mi! za ciasny a miseczki za male. Twoja teoria jest chyba rewolucyjna czy co, bo zawsze tak bylo ze majac 90 w biuscie wybieralam B i po to sa te oznaczenia a ty mi tu piszesz ze nie istnieja. A to bardzo dziwne, bo wlasnie w sklepach tak jest odkad nosze biustonosz!

Gość mayka23
miseczki za male-->mialo byc za duze...

Ta kobieta z nickiem po francusku ( nie pamietam jaki bo nie znam francuskiego - best bra, mozesz mi to zaraz wytknąć ) nie ma rozdwojenia jaźni, a ja nie jestem nią. Poprostu jest dla mnie żałosne ze pouczasz jak dobierac stanik. Jezeli ktos cie o to prosi - ok, ale jezeli ktos pisze ze POTRAFI DOBRAC ODPOWIEDNI STANIK to dlaczego do jasnej cholery mu wmawiasz ze nie potrafi? To jest jakieś nienormalne.

Wiesz, potraktuje Cie jeszcze poważnie – Cie, bo doskonale zdaje sobie sprawe, ze wszystkie powyższe posty to dzieło „tej kobiety z nickiem po francusku\" podpisującej się także jako JuzNiePomarancz. Ale to tylko dlatego, żeby mądre dziewczyny nie zgłupiały czytając Twoje bzdury. Oczywiście, ze 70C było za ciasne – przecież miska w 70C jest mniejsza od tej w 75B. Biust Ci się nie mieścił, poszedł w obwód to i ciasno było. Elementarne, drogi Watsonie… I dobrze wiesz o co mi chodzi jak pisze, ze \"miseczka D\" nie istnieje. Ale wytłumaczę jak krowie na rowie bo widze, ze inaczej nie da rady. Nie istnieje jedna miseczka D(ani jedna A, C, JJ etc.), misek D jest tyle, ile obwodow bo wielkość miski z dana litera rośnie wraz z obwodem stanika. Porównaj sobie ten sam model w 70D, 80D, 90D etc.