Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ASKA Londyn 77

tak sobie mysle ....jak wróce do Polski to bede pracowac jako..........

Polecane posty

Gość ASKA Londyn 77

no własnie .jako kto i gdzie i za ile MAm zamaiar wrococ na wiosne ale co w Polscr bede robic ? A wy co zamierzacie robic po powrocie z emigracji?

Gość jagooo
ja bym nie wracala...sama zrobilam ten blad i od prawie 2 miesiecy szukam pracy...coz albo wyksztalcenie mam za wysokie, albo doswiadczenie nie takie, albo proponuja 1000 zl na reke albo i mniej...po swietach pewnie znow wyjade bo ile mozna

Gość apetitaaa
ja wracam za 2 tygodnie :) co bede robic to ciezkie pytanie - szukac pracy - a ze nie sadze co by w polsce sie duzo zmienilo to po prostu nei wiem

Gość zaloze wlasna dzialnosc

Gość a mi sie udalo
siedzialem u angoli 3 lata zjechalem 6 miesiecy temu zarobilem troszku kasy i miesiac temu otworzylem silownie wraz solarium i gabinet kosmetyczny.Polaczki trzeba myslec a nie liczyc na latwizne za granica

Gość 2 znajome wrocily
jedna szybko znalazla prace w prywatnej firmie, ale za marne pieniadze i mysli o powrocie do Uk, druga od kilku miesiecy bezskutecznie szuka pracy w bankowosci (a ma spore doswiadczenie i odpowiednie wyksztalcenie).

zależy w jakim miejscu, w jakim mieście będziecie szukać tej pracy, bo np. jeśli w stolicy a macie wykształcenie etc. to napewno się coś znajdzie. a przynajmniej powinno...

Gość jagooo
a mi sie udalo=> nie kazdy ma ambicje zakladac wlasny interes...ja mieszkam w miejscowosci gdzie jest tego na peczki...a polaczkiem to sam jestes

Gość apetitaaa
"Polaczki trzeba myslec a nie liczyc na latwizne za granica" to co ty robiles 3 lata u angolii??????????????/ heheheheheehehe

Gość a mi sie udalo
chodzi mi oto ze wracacie do Polski po jakims czasie z mysla ze zostajecie tu i bedziecie pracowac w Polsce a potem zmieniacie zdanie , pisdzecie ze nie ma pracy i znowu wyjezdzacie za granice.Trzeba troszke glowka pomyslec

Gość jjjjjjjjj
a mi sie udalo i co z tego ze zmieniam zdanie??glupi jestes i totalnie zalosny

Gość tamtara
praca w Polsce jest, ale za marne grosze. jesli ktos sie przyzwyczail do funtow w Anglii i tego, ze mogl sobie kupowac ciuchy, perfumy, gadzety jakie mu sie podobaly, to potem trudno przestawic sie na polska rzeczywistosc. A nie kazdy chcialby byc wlascicielem solarium albo prowadzic wlasna dzialalnosc, wiekszosc po prostu chce miec prace 8 godzin dziennie i godnie za to zyc, jak w krajach Zachodu.

Gość hygsdfyufvlhyd
ja tez bardzo chce wracac po 3 latach. kasy troche zaoszczedzilam i dzien w dzien mysle co by w tym naszym kraju otworzyc? w takim miescie 60000 mieszkancow??? bo nie chce za 1000zl zapieprzac, niesty. solariow i silowni pelno na kazdym kroku, co by tu innego dochodowego miec??

Gość tamtara
A tak, za prace 8 godzin dziennie (jakakolwiek, nawet sprzatanie) powinno sie zarabiac tyle pieniedzy, zeby nie martwic sie o oplaty, jedzenie i ubranie, niestety w Polsce to nadal mrzonki, a przeciez 40-godzinny tydzien pracy zostal zagwarantowany w Niemczech juz przez Bismarcka w XIX wieku!

Gość tamtara
Kto powiedzial, ze luksusowo? Chodzi o to, zeby wystarczalo na oplaty, jedzenie, ubranie, a w Wielkiej Brytanii nawet jak sprzatasz te 40 godzin tyg. to nie musisz sie martwic, ze ci nie wystarczy do 1-go i ze nie bedziesz miala co do garnka wlozyc. tak powinno byc w kazdym kraju.

Gość tamtara
a u nas sprzatacz nawet na oplaty nie ma i na zarcie

Gość tamtara
poza tym jesli zarabiasz malo, to dostajesz zapomoge od panstwa, wiec nikt nie chodzi glodny ani obdarty, a z szafy kazdej Angielki wysypuja sie ciuchy, czy bogata czy biedna

Gość tamtara
Kobieto, ty umiesz czytac ze zrozumieniem???? Po p[ierwsze nie pisze o zadnych luskusach, tylko o normalnym zyciu. Po drugie, twoja kolezanka odklada i dlatego nigdzie nie chodzi.

Gość tamtara
odkladaj soebi jedna pensje w polsce pracujac za najnizsza krajowa, haha

Gość apetitaaa
ja napisze jak jest w UK placa min to 5,50 funta za godzine pomnoz sobie razy 40 --- 220 na tydzien to jest 880 za miesiac mieszkanie z oplatami - 250 na miesiac zostaje 630 f na miesiac i nie mow ze nie da sie za to godnie zyc - bo na jedzenie ubrania, wycieczki, samochod i wyjscia to ci wystarcza z palcem w.... a w Polsce?

Gość kajko i kokosz
jak zawsze najlepiej wiedza jak jest na emigracji znajomi emigrantow :O

Gość kajko i kokosz
nie, nie zauwazam, a razcej zauwazylam 2 na 7 postow :O

Moja ciocia z moim wujkiem wyjechali po studiach do Niemiec i wrócili jak zarobili na dom i teraz pracują w Polsce :) moja ciocia pracowała jako kelnerka a mój wujek w pizzeri. Nic sobie nie kupowali, moja ciocia móiwła, że nawet batoników sobie nie kupowali, tylko oszczędzali. No a mojego chłopaka siostra wraz ze swoim chlopakiem wyjechali do Szkocji jakieś półtora roku temu, oboje tam pracują fizycznie, w rok odłożyli jakieś 17 tys., z czego 7 tys. wydali w Polsce jak przyjechali na wakacje, więc ogólnie to w dwójkę odłożyli 10 tys. przez rok. Ale oni nie oszczędzają, kupili sobie oprócz tego laptopa i takie tam inne pierdoły. I nie chcą wracać do Polski, ale oni nie mają wyższego wykształcenia. Niby fajnie, tak pracować sobie fizycznie, o nic się nie martwić (awanse, kariera itd. :D :D) i mieć tyle siana, ale ja bym nie chciała pracować całe życie fizycznie zagranicą. Raczej bym zrobiła tak jak moja ciocia. Może oni też zaczną oszczędzać jak się już nacieszą :)

Gość ja pracowalam fizycznie
i wcale to nie jest fajne, a awanse masz w kazdej pracy, w fizycznej tez, poza tym jak jestes na najnizszym szczeblu to wszyscy tylko wydaja polecenia a harowac musisz ty, choc tobie placa najmniej, do dupy takie cos

Gość ja pracowalam fizycznie
jesli praca fizyczna to tylko w jakims celu, np zeby odlozyc kase, bo na dluzsza mete tak sie nie da, zwlaszcza jesli masz troche oleju w glowie i wiesz, ze mozesz robic lepsze rzeczy za wieksze pieniadze