Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zarunia

lepsza maść contatubex czy cepan ?

Polecane posty

która maść jest lepsza na blizny ? mam małe blizny na kolanie po usówaniu żylaków i zastanawiam sie którą kupic.

Gość hmmm ...
nie da sie tego jednoznacznie stwierdzic ... to zalezy od organizmu czlowieka ... mi lepiej pomogl cepan :)

no bo niby jest to tak ze cepan jest tańszym odpowiednikiem contratubexu, no i nie wiem czy na takim samym poziomie są

no wlasnie maja jesli nie ten sam sklad to bardzo podobny cepan jest tanszy chociaz ja kilka lat temu za con... dawalam ok 30 zl wiec zle tez nie jest... jest tylko jedno ale... cepan smierdzi!! smarowalam sie nim i ciagle czulam ten okropny zapach, nawet jak smarowalam sie na wieczor i rano mylam bylo to dla mnie nie do zniesienia.... ten drugi pachnie jak wiekszosc masci tak chemicznie troche ale naprawde o wiele lepiej nic cepan...

Gość havanka
zdecydowanie contatubex...używałam obydwie. cepan działa jedynie na nos-cuchnie strasznie

Gość cosia1985
Contatubex zdecydowanie mowie jako farmaceutka i po własnych doświadczeniach. mam brzydka bliznę na ramieniu używając cepanu nie zauważałam zbytnich zmian estetycznych natomiast systematyczne stosowanie contatubexu przynosi rezultaty.

A ja polecam CEPAN :) Stosowałem Contratubex i efekty były nijakie ;/ Natomiast po CEPANIE już po miesiącu stosowania zobaczyłem pierwsze zmiany na bliznach, zrobiły się płytsze i jaśniejsze. Tak jak ktoś tutaj mądrze stwierdził - każdy organizm jest inny. Na mnie działa CEPAN na innych Contratubex. Owszem CEPAN śmierdzi cebula, ale u mnie szybciej się wchłaniał, niż Contratubex (ma postać żelu).