Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiepskamania

Jak oszczędzacie i na czym??Jak robicie zakupy, podzielcie się z młodą gospodyni

Polecane posty

Gość kiepskamania

Gość kiepskamania
Ile wydajecie na żywność dla 2 osob na miesiąc?

Gość kiepskamania
Nikt nie oszczędza?

Gość lalalallaljx
ja wydaje zdecydowanie za duzo Nie wiem dokladnei ile bo dopiero od tego miesiaca stwierdzilam ze bede wszystko zapisywac zeby zobaczyc ile mi pieniedzy na to idzie... Ale jednodniowe zakupy typu cos do chleba ok 20zl obiad okolo20-30zl straszne a nie kupuje jakis rarytasow...

- nie wydaję na niepotrzebne rzeczy :p - co można kupuję w hurcie :p co prawda trzeba wyłożyć trochę kaski z góry, ale oszczędza się z 15-20 % ;)

Gość kiepskamania
Ja też nie kupuje jakis rarytasów i dupereli a wydaje za dużo. Może podpowiecie sposoby na zarządzanie domowym budżetem?

nie kupuje na zapas,kupujac tak wydaje sie duzo wiecej,nie kupuje sie tego co naprawde potrzeba i czesc z tych rzeczy ciagle sie psuje obecnie ceny sa takie zniewalajace ze bardzo trudno jest na czymkolwiek oszczedzac

Jesli chce zaoszczedzic to nie wchodze do sklepow z ciuchami, nie wychodze ze znajomymi do klubow. A poza tym zawsze zakupy robie raz w tygodniu duze w tanim hipermarkecie, zamiast codziennie w przydomowym sklepiku.

Gość lalalallaljx
Pan doradca w tv powiedzial ze 10% dochodu trzeba zawsze odkladac wtedy nie zabraknie piniedzy, sprobuje to zrealizowac bo ja to tak kiepsko z tymi finansami mam ze zamias zaczac odkladac na studia od wakacji to teraz wieksza czesc wypalty na to przeznaczam i nie wystarcza mi jzu na nic :/

Gość kiepskamania

Gość głodnaaa
dla jednej osoby 100-150 zł