Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fijałkiewicz

2dni opieki na dziecko, czy ktoś mi pomoże?

Polecane posty

Gość Fijałkiewicz

Witam wszystkich Mam pytanie do zorientowanych, moje dziecko urodziło sie na początku listopada, ja jestem na urlopie macierzyńskim czy maz moze wykorzystać jeden czy dwa dni tzw, opieki na dziecko?, bo z tego co wiem jeden przysługuje na jedna połowę roku, no i czy moze sobie wziaść dwa dni od razu, kończy sie rok, szkoda byłoby nie wykorzystać, tym bardziej ze ja miałam komplikacje po porodzie i nadal kiepsko sie czuję, każdy dzień męża w domu to dla mnie wielka ulga Proszę odpowiedzcie, pozdrawiam wszystkich i dziekuję za każdy wpis

Gość agulka25
można wziąść od razu dwa - na rok przysługują 2 dni i nie ważne jest czy weźmiesz je na początku czy na końcu roku - nieistotne jest też to że ty przebywasz na urlopie macierzyńskim. Pozdrawiam :)

Gość imeg
Moze wziasc odrazu dwa bo ja tez bralam jak pracowalam,teraz mam drugiego dzidziusia i interesowalo by mnie to czy moze wzias maz jak ja jestem na urlopie macierzynskim

Gość Akwilo
Jestem teraz na urlopie macierzynskim,mam dwoje dzieci z tym ze jedno nie jest dzieckiem mojego meza,drugie tak.Interesuje mnie czy maz moze wziasc opieke na dziecko swoje skoro ja juz wybralam opieke w tym roku ale na pierwsze dziecko?