Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 magdakrakow

rozw贸d

Polecane posty

Go艣膰 zibiscot
Czesc W Szoku. Z logicznego punktu widzenia obwiniaja Ci ktorzy sami sa winni. Jak ktos jest niewinny to niereaguje, moze tylko wypowiedziec swoje zdanie, Tak ze niejestes winna, to byla jego decyzja- poprostu niekochal Cie. Posluchaj Malej Czarnej Ona ma racje. Jestem facetem i mnie takie metody ruszyly by. Facet to swinia mowia--- MOZE?- oj nie wszyscy, ale jedno jest pewne , niektorzy zasluguja na cos takiego, i na takie traktowanie. Co do wyrzycia sie to Mala Czarna ma racje-- niepowinnismy dusic tego w srodku. Ja zaczolem cwiczyc, czasami wbiegam na mala gorke i placzac wydzieram sie, szukajac odpowiedzi DLACZEGO! I to mi pomaga--- (na jakis czas oczywiscie). Wy Dziewczyny tez mi pomagacie, coraz bardziej uzmyslawiam sobie , jaki jestem? i jak co robie? Iswiadom tego moge zaczac leczyc sie. A to haslo juz kiedys slyszalem, ale dziekuje za przypomnienie. A co Ciebie Mala Czarna to powiem Ci ze masz charyzme, dasz sobie rade. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ma艂a-Czarna
zibi :) dzieki za komplement

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zibiscot
You`re welcome, Mala Czarna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zibiscot
Powiem Wam dziewczyny ze kazda z Was jest wyjatkowa. Niezapominajcie o tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zibiscot
Hura! jade do Polski 02-02-08 Dziewczyny ktora jest z bydgoszczy to pogadamy wypijemy piwo, Moze kino? Ja w karzdym razie nadrobie zaleglosci. Hura Jade

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w szoku
ma艂a czarna: dzi臋ki za s艂owa kt贸re dodaj膮 si艂, tylko musz臋 sie zebrac w艂asnie przeczytalam wiadomosc na forum od kochanki mojego m臋偶a: "jak o wszystkim i o niczym to ja mam tak膮 zagadk臋 wiadomo by艂am 偶on膮, w mi臋dzyczasie kochank膮, rozwiod艂am si臋... teraz ja i moje Kochanie b臋dziemy razem. W艂a艣ciwie kim teraz b臋d臋? Kochanka? Przyjaci贸艂ka? Dziewczyna?" Mam ochot臋 jej odpowiedzie膰... jej Kochanie to m贸j m膮偶 w艂a艣nie... Kim jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂a -Czarna
zibi chetnie n a "pyfko" bym se um贸wila ale troche za daleko bo ja z lodzi jestem :) dobrej nocy wszystkim 偶ycze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 celeronka
Czy ktos mi mo偶e odpowiedziec na pytanie, co nale偶y napisac w uzasadnieniu w pozwie rozwodowym bez orzekania o winie, bo taki chce z艂o偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celeronka
Dzi臋kuje bardzo :). Ile czasu od ostatniego wsp贸艂偶ycia musi min膮膰 by s膮d stwierdzi艂, 偶e ta wi臋藕 fizyczna wygas艂a... Nasze ostatnie zbli偶enie by艂o 1,5 miesi膮ca temu, wyprowadzi艂am si臋 od niego tydzie艅 temu. Czy powinnam poczeka膰 jeszcze z z艂o偶eniem pozwu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
CELERONKA Jesli dobrze pamietak to okolo 6 miesiecy ale tym sie nie przejmuj bo jesli sprawa bedzie toczyla sie bez orzekania o winie to sad nawet Cie o to nie zapyta. Jesli oboje zgodnie przytakniecie cala sprawa potrwa okolo 20 minut po czym zostanie wyczytany wyrok :) ALe czy macie dzieci czy nie Ile jestescie razem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
Nie ma co czekac ze zlozeniem poniewaz troche czasu minie zanim cala sprawa sie rozpocznie a do tego czasu minie ze 2 do 3 miesiecy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
Ewa 33 Mnie nie pytal :)))) Rachu ciachu i po strachu :) Byc moze trafilem na normalna sedzine ktora nie byla zinteresowana tymi dog艂臋bnymi tematami :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celeronka
Nie mamy dzieci, bylismy 5 lat ze sob膮 przed 艣lubem, a po slubie jeste艣my 1,5 roku. Przed 艣lubem te偶 nam si臋 r贸偶nie uk艂ada艂o by艂y wzloty i upadki mielismy si臋 ju偶 rozej艣膰, ale dalismy sobie ostatni膮 szanse i w trakcie trwania tej szansy kiedy by艂o dobrze postanowilismy si臋 pobra膰. A teraz znowu sie wszystko posypa艂o.... Dzieci nie mamy. Podj臋艂am decyzj臋, 偶e z艂o偶e pozew, ale tak jak wspomnia艂am ostatnie zbli偶enie by艂o jakie艣 1,5 miesi膮ca temu, wyprowadzi艂am si臋 niedawno tydzie艅 temu, wi臋c nie wiem czy okres "niebycia" razem ma jaki艣 wp艂yw na decyzje s膮du, czy powinnam jeszcze odczeka膰 i p贸藕niej z艂o偶yc pozew....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celeronka
Jeszcze mam pytanie czy moje uzasadnienie musi byc d艂ugie? Bo ja w sumie nie wiem co mam tam napisa膰.....czy musze zawiera膰 informacje kiedy by艂 ostatni kontakt fizyczny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
Ujm臋 to tak: Zaznacz臋 jednak ze opisuje teraz to co dzialo sie u mnie: - okres trwania ma艂偶enstwa jest zblizony do Twojego okolo 1,5 do 2 lat - nie ujmowa艂em informacji szczeg贸艂owej na temat wspo艂偶ycia, uj膮艂em jedynie ze go nie ma. (bo i nie bylo ponad 3 miesiace) - opisalem sytuacje wyprowadzek i powrotow (ponad 6 razy) - niezgodnosc charakter贸w to kolejny watek pozwu - brak dzieci rowniez jest waznym punktem pozwu Nie czekaj na zlozenie jesli jestes tego pewna, nie macie dzieci sprawa nie bedzie sie ciagnela w nieskonczonosc, jako ze bedzie to sprawa bez winy to raczej Twoj maz nie bedzie robil Ci problemow. Naprawde okres oczekiwania na termin sprawy jest dosyc dlugi (3-4 miesiecy jak pisalem wczesniej) Czas szybko biegnie zloz wczesniej i relaksuj sie spokojem po odejsciu od tamtej strony. Odpoczniesz psychicznie przez te kilka miesiecy i bedziesz gotowa do pojscia na rozprawe. Jesli zdecydowalas sie zlozyc to nie rezygnuj z tego bo jesli raz jest juz zle to sie to nigdy nie zmieni a nawet po powrocie nie bedzie juz tak jak bylo na poczatku. Powstrzymaj swoje zachcianki psychiczne (tesknota - bo mimo wszystko bedzie) oraz fizyczne (sex z tamta strona) poniewaz moze sie zdazyc tak ze pojawi sie dzieciatko i bedziesz tego pozniej zalowac bo zostaniesz z nim sama a meza i tak przy Tobie nie bedzie. Szkoda wtedy i Ciebie i dziecka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w szoku
ostatni tydzie艅 naszego wsp贸lnego mieszkania.... ostatni pi膮tek , ostatnia sobota, ostatnia niedziela, ostatni poniedzia艂ek, ostatni wtorek, ostatnia 艣roda i ostatni czwartek.... Ostatnie 艣niadania, kawy, wsp贸lne sp臋dzanie czasu, ostatnie chwile blisko艣ci, ostatnie ciasto, ostatnie wsp贸lne zakupy, ostatnie zasypianie i budzenie si臋, ostatnie spojrzenia, ostatnie wsp贸lne wa偶enie, ostatnie ogl膮danie film贸w, ostatnie mycie z臋b贸w, ostatnie wracanie do domu, ostatni 艣miech i ostatni p艂acz...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celeronka
Wielkie dzi臋ki :* Nie planuj臋 偶adnych powrot贸w, a o seksie nie ma mowy! Nie wyobra偶am sobie nawet tego, od momentu kiedy si臋 wyprowadzi艂am, a min臋艂o dopiero kilka dni nie mam z nim kontaktu, bo nie odzywa si臋 w og贸le. Raczej jestem zdecydowana tylko, ze nie wiem co mam napisa膰 w tym pozwie. Samo zdanie niezgodno艣膰 charakter贸w nie wystarczy, a nie wiem co mam opisywa膰... Nie wyprowadza艂am sie w tym okresie jak tam mieszka艂am.... Pisa艂a艣 sama pozew, czy by艂a艣 z tym u adwokata, bo si臋 zastanawiam jak mam sobie z tym poradzi膰 i ile by to ewentualnie kosztowa艂o jakbym zleci艂a napisanie pozwu adwokatowi.... A jak sie Ty z tym wszystkim czujesz i czy ju偶 du偶o min臋艂o czasu od Twojego rozwodu? Pozdrawiam Ci臋 serdecznie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
CELERONKA Jestem ch艂opczyk wiec pisa艂em :) Jesli nie wiesz jak to ujac to nie szukaj adwokata i pojdz do radcy prawnego za okolo 100 pln napisze Ci taki pozew. Zazwyczaj w pozwie zawieramy krotka informacje jak bylo przed slubem to raz. Dwa co zlego dzialo sie po slubie Trzy dlaczego juz nie jestescie/nie chcecie byc razem Krotko i na temat bez zbednego rozpisywania sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celeronka
Przepraszam nie zauwa偶y艂am i nie doczyta艂am, 偶e jeste艣 m臋偶czyzn膮 ;) Dzi臋ki wielkie, a Ty pisales pozew sam czy te偶 radca prawny napisal taki pozew za Ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
CELERONKA :) Radca prawny mi pomogl wypisujac w pozwie te wszystkie paragrafy ktore zapewne widzialas wczoraj na stronie ze wzorami pism ktora Ci przeslalem....reszta czyli informacje o zwiazku....trzeba bylo mu co nieco opisac sprawe co sie dzialo jaka forme mam miec pozew (np. bez orzekania o winie) pamietaj aby wspomniec o kosztach s膮dowych poniewa偶 ta informacja takze powinna znalesc sie w pozwie a dok艂adnie chodzi tu o to czy chcesz aby koszta byly podzielone rowno na Ciebie i m臋偶a albo tylko na Cieie... ALE JESLI PODEJZEWASZ ZE MOGLBY CI ROBIC PROBLEMY Z TEGO POWODU TO WES WSZYSTKO NA SIEBIE....ja tak zrobilem dla swietego spokoju. Jesli nie wiadoma sprawa dzielicie sie na p贸艂...s膮d po zakonczeniu sprawy podesle wezwanie do zaplaty za przeprowadzenie sprawy. Za 2-4 dni bedziesz miala pozew gotowy od radcy prawnego i portfel mniejszy o jakies 100 pln :) ale bedziesz pewna ze niczego nie pominelas...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrze_i_czytam
przepraszam za brak przecink贸w :) kropki i przestawione wyrazy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w szoku
Zata艅cz ze mn膮 jeszcze raz Otul twarz膮 moj膮 twarz Co z nami b臋dzie? - za oknem 艣wit Tak nam dobrze mog艂o by膰 Gdy ciebie zabraknie i ziemia rozst膮pi si臋 W nico艣ci trwam Gdy kiedy艣 odejdziesz Nas ju偶 nie b臋dzie i siebie nie znajdziesz te偶 Zata艅cz ze mn膮 jeszcze raz Chc臋 ch艂on膮膰 ka偶dy oddech tw贸j Co z nami b臋dzie? - uwierz mi Tak jak ja nie kocha艂 nikt Gdy ciebie zabraknie i ziemia rozst膮pi si臋... W salonie w艣r贸d ciep艂ych 艣wiec Ju偶 nigdy nie zbudzisz mnie Ju偶 nigdy nie powiesz mi Jak bardzo kocha艂e艣 mnie Kocha艂e艣 mnie

Udost臋pnij ten post

do: w szoku dobra rada (je艣li s膮 takowe): daj sobie spok贸j z poezj膮, nie s艂uchaj do艂uj膮cej muzyki ani nie ol膮daj przygnebiaj膮cych film贸w- nawet je艣li b臋dzie Ci臋 ci膮gn臋艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w szoku
Gdyby to by艂o 艂atwe. R贸wnie dobrze mo偶esz powiedzie膰 : nie czuj, nie mieszkaj w domu w ktorym razem mieszkaliscie, nie odzywaj sie do niego, nie patrz na wszystko co razem zbudowaliscie

Udost臋pnij ten post

Nie, nieprawda. Czujesz co czujesz i nie ma sensu temu zaprzecza膰. Potrzebujesz p艂aczu- p艂acz. Nie u艣miechaj si臋 na si艂臋. My艣l臋, 偶e w jakim艣- ca艂kiem du偶ym- stopniu mog臋 sobie wyobrazi膰, co czujesz. Ale do do艂a, kt贸ry masz w sobie, nie dodawaj sobie jeszcze wi臋cej smutku z zewn膮trz. Ogranicz czynniki, kt贸re Ci臋 rozwalaj膮. 呕adnej smutnej muzyki, film贸w, ogl膮dania zdj臋膰. Nad uczuciami nie zapanujesz (bo i po co), nad takimi zachowaniami zapanowa膰 mo偶esz.

Udost臋pnij ten post