Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkhfdsfhlkah

żarówki LED

Polecane posty

Gość jkhfdsfhlkah

chciałabym kupić do mieszkania ale nie wiem jakie wybrać, np. zamiast zwykłej 100 watowki jaką, a w ogole to co o nich sądziecie

Gość spytaj gdzie indziej
to za trudne dla tego towarzystwa :P

Gość Ashadntoniio
Ja sam zamieniałem większość żarówek na LEDy. Nowoczesne LEDy z ww.sklep.ledsgroup.pl nie wyszły mnie drogo. Kupowałem raz na 3 miesiące pakiet żarówek i jestem zadowolony. Obliczyłem że po dwóch latach mi się to zwróci. A takie żarówki powinny wytrzymać dłużej.

Gość mała mała
prawdziwe ledy powinny starczyc na ok 30 lat, ale podkreslam PRAWDZIWE, cena jednej zarowki led jest wtedy od 100 zl wzwyz

Gość Wiła
Ja sama używam żarówek LED. Bez problemu udało się wymienić zwykłe na te diodowe, żadnych kombinacji czy przekładek. Po prostu nowa żarówka i gotowe !

Gość Olga99
Faktycznie, inwestycja w diody zwróci się szybko - zużywają znacznie mniej energii od żarówek. Podobno są również bardzo trwałe - więc nie będzie trzeba martwić się jej wymianą.

Gość sdsfdsfdfs
Nie podobno, tylko są dużo trwalsze od standardowych żarówek. Ale dają chujowe światło i męczą oczy po dłuższym czasie :classic_cool:

Gość To zależy ...
Te żarówki to kany .... rozbić, kosztują , że głowa boli, do tego szybko się przepalają, a energooszczędne, to powinny zmienić nazwę, bo wcale energooszczędne nie są, za to swoje też kosztują. Jak zwykle bogaci pasożytują na biednych, którzy nie mają za co kupić, a jak kupią, to zaraz po żarówce i tak bez końca.

Gość Olga99
Nie dają wcale gorszego światła niż klasyczne żarówki, kwestia wybrania solidnego producenta. Fakt liczy się temperatura barwowa. Ale wszystkie "ciepłe" żarówki dobrze sprawdzają się jako oświetlenie.

Gość Sebo4545
Ja się powoli przekonywałem do ledów:P Na początku myślałem, że to tylko chwilowa moda i pic na wodę z tą energooszczędnością...ale jak zacząłem używać to się przekonałem, że faktycznie mniej prądu ciągną i poza tym, dają przyjemne dla oka światło. Jeśli miałbym jakiś sklep polecać to chyba Premium Lux...Najczęściej tutaj kupuję. Mają sklep online www.premiumlux.pl , ale też dostępni są stacjonarnie jakbyś chciał osobiście sprawdzić jakość produktów.

Gość janek79
wspólnie z żoną wymieniliśmy w domu zwykłe żarówki na energooszczędne żarówki LED. Teraz mamy dużo lepsze światło i płacimy małe rachunki. Żarówki kupiliśmy przez internet bez wychodzenia z domu. Polecamy dobry sklep https://www.24sklep.pl/ w którym oprócz żarówek można kupić inne elementy oświetlenia. Oni maja duży wybór towaru i konkurencyjne ceny.

Gość gość
dobrej jakości i dużo tańsze niż w sklepach mają żarówki w sklepie internetowym http://el12.pl/ Kupiłem żarówki LED w tym sklepie i oświetliłem nimi mieszkanie. W każdym pokoju mam takie żarówki i one bardzo ładnie świeca i dobrze wyglądają w moich kinkietach, żyrandolach. Jeśli nie lubicie chodzić po supermarketach to warto kupić tam żarówki.

Gość gość
my z mężem oświetlenie LED do domu zamawialiśmy w sklepie internetowym https://www.24sklep.pl/. U nich jest duży wybór oświetlenia i maja przystępne ceny. Przesyłka szybko do nas dotarła w nienaruszonym stanie.

Gość agrana
My z kolei zamawialiśmy tutaj: http://www.perfektmarket.pl/ Dobre 3 miesiące temu tak więc mogę już opisać swoje wrażenia, które zresztą są pozytywne ponieważ: żarówki rzeczywiście są bardzo energooszczędne. Zauważyłam bardzo duże oszczędności w przypadku domowej energii. Rachunki tak średnio 20% niższe . Fakt,że koszt żarówek jest wyższy niż tradycyjnych ale z drugiej strony ciągną o wiele mniej baterii oraz starczą na o wiele dłużej. Tak więc opłacalność jest o wiele wyższa. Pozdrawiam !

Gość gość
ja kupuję zawsze żarówki tu www.elektro-sal.pl i muszę przyznać, że wg mnie to najlepiej zaopatrzona hurtownia.

Gość gość
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł zwłaszcza że używałaś 100 watowych a nie np. 40. Jeśli szukasz w dobrej cenie żarówek ledowych sprawdź www.karel2.com.pl.

Gość bambuska
ja już mam w całym mieszkaniu oświetlenie ledowe teraz zainwestowałam w ledy activ jeta, maja naturalną barwę światła więc dobrze się sprawdzają w mieszkaniu.

Gość jelonkaa
ledy są dużo lepsze do mieszkania, dają lepsze światło no i są bardziej oszczędne więc spokojnie można je montować w domu.

Gość gość
Ja przymierzam się do wymiany zwykłych żarówek na LED. Już nawet robiłem rozeznanie. W mlamp widziałem spoko ceny, wstępnie nawet już mi doradzili co i jak, więc chyba się zdecyduje. Wiem, że można na takim rozwiązaniu sporo oszczędzić.