Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia_30

kobitki ok 30-pogadamy sobie?

Polecane posty

Chętnie zapraszam do rozmowy, bo dostaje bzika siedząc w domu.KOBITKI ZAPRASZAM!!!

Hej!!!!! A z dzieckiem siedzisz może.Mi też czasem się nudzi - mała w przedszkolu a ja sama w domu z synkiem,który cały dzień przesypia a w nocy daje 4 godzinne koncerty.Napisz coś o sobie skąd jesteś, ile masz lat i czy masz dziecko i w jakim wieku.Pozdrawiam;-)

Jestem z łodzi,mam 30 lat i dwóch wspaniałych synów. Jeden ma 6 lat i chodzi do zerówki, a drugi ma 2 lata i siedze z nim w domu.FUFCIA czyli jesteśmy w podobnej sytuacji.Ja ostatnio dostaje szmergla w domu i nie wiem co mam ze sobą zrobić dlatego wymyśliłam sobie remont.A ty co porabiasz na co dzień????. ODPISZ!!!!!!

witam! ja mam 29 lat i za miesiac rodze pierwsze dziecko.mieszkam w anglii i ostatnio siedze w domu i jeszcze pewnie sobie posiedze jakis rok

ja też dostaje bzika - zresztą, patrz pseudonim :D Moja córa ma 1.5 mc i niestety zgubiła sie przy porodzie instrukcja obsługi :O Chwilowo wiec mam dołek... trudno przestawic sie z aktywnego zycia na domowe, z płaczącym szkrabikiem którego nie wiadomo jak uspokoić. Zazdroszczę Wam ze wasze dzieciaczki takie duze... Wiem wiem.. jeszcze z sentymentem bedę wracać do tego okresu (tak jak do ciąży). Ale narazie daje w kosć... marzę by sie wyspać, wziąć wieczorem długą kąpiel... i polecieć w kosmos na kilka dni..

bziczek- poczekaj jak twoja córa zacznie ci pyskować to docenisz te czasy.Mój 2-latek już mnie przegaduje!!!!!!

taaaa- ostatnio przyjaciółka powiedziała to samo :D kupiłam nawet chustę oppa ale chyba oddam - nie sprawdza sie.. mała krzyczy, chyba nie potrafie jej tam wsadzic i w efekcie jej nie wygodnie i boi się jak zapada się w ciemną otchłań chusty :O

Bziczek, moja chusta hamalu też wylądowała chwilowo w kącie...:) ja depresji nie mam i trudno powiedzieć, żebym się nudziła (Jagóda usnęła wreszcie a od rana kwękała) ale brakuje mi kontaktu z człowiekiem, choćby wirtualnym. Mam 29 lat i Jagódkę która ma prawie 6 tygodni :)

Bziczek, wczoraj wzięłam pierwszą kąpiel po porodzie, leżałam w wannie 40 minut i czytałam wysokie obcasy, wstrzeliłam sie jak Mała spała, olałam wszelkie obowiązki domowe i tak sobie odpoczęłam...polecam :)

platynko - to ja miałam podobnie :D Mała wyjątkowo przed 22 spała i mogłam na spokojnie wziąć kąpiel. Co za rozkosz... U mnie dołki tylko jak mała daje czadu - czyli wspominane na październikówkach histerie cyckowo -wieczorne. Ale póxniej uśmiechami wynagradza i grzeczna jest ;) W której części Wawy mieszkaasz? Moze gdzieś okolice Bemowa, Włochów? Ja 30 kończę w tym miesiącu;) Moja Karolka skończyła 6 tyg. wlasnie wczoraj :P

Dziewczyny wiem że sie łatwo mówi,ale za pare tygodni dacie dzieciom grzechotki do zabawy i będziecie miały więcej czasu dla siebie.A co z waszymi partnerami, nie pomagają wam???

kasia_30 ...dziekuje, wszystkie malenstwa sa slodkie dopoki sie nie przemienia w rozrabiaki my wlasnie niedawno wrocilysmy z desana ze spotkania z jej rowiesnikami, fajnie popatrzec jak 4 maluchow sie na wzajem zaczepia, a mamy moga troche odetchnac, teraz starsza na imprezie w przedszkolu u mikolaja to zyc nie umierac he,he

platynko, ojj.. szkoda, myślałam, że mialabym bliżej do ciebie na wspólne spacery:) ja niestety na Włochach siedze. ale to brzmi :) a nasi partnerzy... mąż poza domem od 7 do 21-22. więc masakra.. jest na kąpaniu i tyla. Dziadkowie daleko i klops... Może kiedyś będę dumna z siebie że sama sobie poradziłam.. Chociaż mam kochaną matulkę - powiedziała, ze wystarczy słowo i przyjeżdża, bo sama na swojej skórze wie jak to jest samej wychowywać dzieci gdy znikąd pomocy nie widać.... Ale sumienia nie mam.. przecież ona swoje odchowałą, a ja jakoś muszę sobie radzić... Dzisiaj mieliśmy szczepienie, a ze mała byłą głodna, to pielęgniarka zaproponowała karmienie w tym czasie. I obyło się bez płaczu, bo mała wolała ssać cyca :P chociaż skrzywiła się -a owszem :P Teraz wisi mi na rękach i coś marudzi... Nawet nie mogę jej odłożyć.. masakra.. usypianie jej to była komedia.. - zadzwonił mąż i obudził ją... później ja zaczepiłam o zabawkę i małą oczy jak spodki.. później zadzwoniłą kumpela i znowu.. o 13 zaczęłam robić śniadanie i grzechotnełąm patelnią... śpi jak wróbelek.. Nawet zmiana ręki ją budzi.... a buuuu.... marzyłam, ze na aerobik moze w końcu się wyrwę ale przy takich wiatrach to chyba nie ma szans.. osttanie zajecia są o 21 wiec nie ma szans zeby zmusić MM do powrotu o 20.30 :O

Bziczek ja też sama siedzę, Tomek wychodzi rano - dzisiaj wylazł koło 5:00, wraca wieczorem na kąpiel, koło 19:00 ale ja już sama kąpię, e tam, trzeba sobie radzić. Moja mama w katowicach, mama tomka w radomiu :) ale za to budze Tomka w nocy, zeby nosił Małą do odbicia :D generalnie Jagódka jest aniołem, ale cały czss się zastanawiam jak to z tym spaniem, moja zasypia przy cycu najczęściej, bo karmię na raty tzn 1. obudzi się 2. idę zmienic pieluchę 3. biorę do cyca, 4 odbicie 5 dalej cyc 6 odbicie 7 próba zabawy : D 8 cyc 9 odbicie 10 no i odłożenie do wózka, nie zawsze zakończone sukcesem więc powtarza się cykl cyc odbicie :D taki cały cykl trwa ok. 2-3 godz, potem spanie ok 2-3 godzin; nie wyobrażam sobie, zeby zasnęła bez cyca :D sorki że tak się rozpisałam ale jeszcze nie nabralam dystansu i jestem matką - kurą domową, chociaż nie jestem z tego powodu najszczęśliwsza :D

chciałabym iść do kina na \"miłość w czasach zarazy\" (kiedyś jak byłąm \"młoda i głupia\" zakochałam się w pewnym Hiszpanie a zaraz potem totalnie zachorowałam na grypę i kumpel dał mi tą książke hehe) czy któraś z Was była w takim kinie dla matek z dziećmi? W Wawie zdaje się jest to multikino...

platynko to też masz \"ciekawie\" :O Moja śpi niestety raz po 2-3 godz. Czasami zdarza sie taka podwójna drzemka.. ale to rzadko.. Stąd te histerie wieczorne bo pewnie zmeczona... Na takie kino nasze maluchy chyba za małe... Może sciągnij sobie filmik z jakiegoś \"legalnego inaczej\" serwera :P Przeniosę sie na nasz topik dla październikówek bo pusto tutaj..

Witam drogie panie :) Ja mam jeszcze 28 ale z a miesiąc kolejne urodziny... sie w domu z 16 miesięczną córeczką .. pozdrawiam:)

platynowa brunetka >> jak Auruśka była mniejsza to chodziłyśmy z koleżanką do multibabykina... dzieciaczki przesypiały prawie cały film.. zwykle... :)... fajnie było i można było sie oderwać...

Cześć Kobitki Mam na imie Kinga nam 27 lat i 1,5 rocznego urwisa imieniem Julia. Od miesiąca pracuje a wczesniej siedziałam z moim bąblem w domu. Zreszta nie napracuje się zbyt wiele bo od wiosny postanowilismy z mężem postarac się o towarzystwo dla naszej córy. A jak juz będę w ciązy to pewnie pujde na zwolnienie bo juz mam erdecznie dośc dzikich wrzasków mojego dziecka kiedy co rano wychodze do pracy.

witajcie Dziewczyny:) ale fajnie, że powstał taki topik:):) Mam 34, mieszkam w Kraku, od blisko 3 m-cy jestem mamą Leszka, zakochaną w swoim synku:D;) macierzyński kończymy w połowie stycznia, myślimy dalej o wychowawczym, ale to jeszcze czas pokaże... Piszcie co u Was, jak sobie radzicie i w ogóle: o wszystkim co nam, mamom \"w duszy gra\";) uściski i miłego dnia

Mały nakarmiony, wpadłam na moment. Widzę, że był temat chust, też przymierzam się do zakupu jakiejś, raczej takiej w stylu \"afrykańskim\" - co radzicie ? jak się sprawdzają ? jaką warto kupić ? niestety czeka nas też zakup nowej bryki, dostaliśmy wprawdzie wózek już używany, ale jakoś nie zdaje egzaminu:(nie wiem czy jest sens zabierać się za jego naprawę, jest to Tako City Voyager, ciężki jak jasny gwint:Pnie mam określonego jeszcze nowego typu, jak coś wrzućcie please propozycje, które się Wam sprawdziły:) uciekam, nara !

halo;) ja muszę zadzwonić do kadrowej bo nawet nie wiem do kiedy mam macierzyński :P póki co to opieka nad małą pochłania mnie maksymalnie. A mąż zagaił ze moze od razu postaralibysmy sie o drugie. uhm... powiedziałam, ze chetnie, ale jak pójdzie na emeryturę i bedzie miał wiecej czasu bo sama nie dam rady :D chusty - kupiłam, HOppa - potrafie zawiązać wg. instrukcji ale ni cholery nie potrafie wsadzic małej by jej sie podobało :O Ma dopiero 1.5 mc i zaczyna być ciekawa swiata wiec w pozycji kołyski nie widzi nic, a na pionowe wiązania moim zdaniem jeszcze za wcześnie, w krzesełkowej pozycji ma nos wtulony w moje cycki i też nic nie widzi :O Wiec chyba musimy zaczekać. A wogóle to moje małe cudo ostatnio zgrzecznialo i humor mam lepszy :)

Bziczku, no ja pomału zaczęłam też interesować się i pytać w kadrach do kiedy mam urlop, bo tak sobie żyłam z dnia na dzień, pochłonięta macierzyństwem:);) a jakoś wcale za pracą nie tęsknię:P myślę że okres fascynacji zawodowej już mi minął, fajnie jest się oddać dziecku bez poczucia żalu, że tam w pracy \"coś tam\", że coś ucieka itp. Jeśli chodzi o myśli o drugim dziecku, hmmm...;)zawsze chciałam mieć więcej niż 1, najlepiej 2. Teraz już sama nie wiem. Dość powiedzieć, że na razie jeszcze trochę odczuwam skutki porodu i chyba nie czas by z entuzjazmem rozmyślać o kolejniej ciąży;) Co do chust to zbieram się poczytać chustomanię.pl, ciekawe jak tam realizują te zamówienia. kasia, fufcia, Exilia, karinella, platynka, donn, młyneczek -gdzie jesteście ?;) idę się wykąpać, synek zasnął...

online>> jestem jestem... byłyśmy z Auruśką na spacerze i na zakupach... jakąś zupke musze dla małej ugotować... ale narazie siedze cicho przy kompie i czekam az zasnie :)... sądząc po odgłosach nie będzie to prędko.. też jestem z krakowa :) bziczek>> ja chusty nie miałam.. kidyś oglądałam chyba w mamo to ja na tvn style pokazywali jak takiego maluszka do chusty załadować :D

online-ja też jestem,ale swoje miejsce przy kompie musze wywalczyć ze swoim 2-latkiem IGORKIEM,potem wraca mój starszy syn 6-latek SZYMEK i znowu walka o miejsce,więc nie mam lekko.Dziewczyny co robicie jak dopadnie was szara codzienność??DAJCIE PARE POMYSłóW! Czy jest jakaś dziewczyna z łODZI????