Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zraniona niezdara

Coś na rany?? aby szybciej się goiło??

Polecane posty

Gość Zraniona niezdara

Cześć. Przeglądałam to forum i znalazłam dużo tematów na to pytanie, niestety wszystkie odpowiedzi są związane z rankami płytkimi albo malutkimi. Moja ani do płytkiej ani do małej nie należy Ja niezdara zrobiłam sobie krzywdę parę dni temu i skaleczyłam się. Szybko polałam to wodą i zalepiłam plastrem. Na drugi dzień odkleiłam plaster i stwierdziłam z przerażeniem że rana jest bardzo głęboka i jej boki się trochę rozeszły. Nie było sensu jechać na pogotowie, bo po 12 godzinach to mi nie zszyją tego więc tylko dbałam o to skaleczenie tzn przemywałam rumiankiem i wodą utlenioną i wymieniałam opatrunek. teraz już przestała się z niej sączyć ropa. Czyli okres oczyszczania rany mam za sobą, ale chciałabym przyśpieszyć gojenie. Tzn ziarnicowanie i narastanie naskórka. Bo z tego co wyczytałam to takie rany przez ziarnicowanie goją się 3 tygodnie. A chciałabym to skrócić. Nawet nie chodzi o bliznę niech sobie ona będzie. Jest w niewidocznym miejscu. Ale rana mi przeszkadza, bo jak ją naruszę to strasznie boli. I po prostu chcę się jej pozbyć. Noszenie plasterka przez następne 3 tygodnie nie jest moim marzeniem

OCTENISEPT do kupienia w aptece Myśmy to stosowali w szpitalu na rany żle gojące,ropiejące,zakażone..

Gość amelia89
Powracając do wątku musze polecić świetny moim zdaniem żel Curiosin. Bedzie odpowiedni właśnie na tego typu problemy skórne. Mozna go bez problemu dostac w aptece bez recepty.