Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

prośba - word

Polecane posty

Gość

część :p kto mi powie jak się włącza funkcję, która przenosi samotne literki w justowanym tekście na początek nowego wersu?

Gość wiedzma na 102

Gość
naprawdę nikt nie wie? :D

Gość
da się - mam taki wymóg w instrukcji pisania pracy ale nie wiem jak to zrobić automatycznie... no ale nic, dzięki za odpowiedź

pewnie że się da :) tyle że sam Word nie ma tego "w sobie" możesz sobie ściągnąć odpowiednie makro do niego (albo samemu napisać) i po problemie. Jest metoda łopatologiczna :) opisana powyżej czyli ręczny podział wiersza powodzenia ;)

Gość lepiej shiftem i enterem
nie, bo jak pozniej cos zmienisz, to sie to bedzie trzymac... Lepiej miedzy literke i wyraz wstawic Ctrl+Shift +Spacja ;) Wtedy ta literka sie przyklei do tego wyrazu ;)) Ale teraz juz mozna zostawiac literki - jest to poprawne. Chociaz mi sie nie podoba i zawsze je przyklejam ;)

Gość neurotyczkayczka
ja też mam ten problem, na pewno nie da się tych samotnych lkiter automatycznie poprzenosić:( nie wie nikt jak to zrobic?? coś mi sie kojarzy ze gdzieś były jakieś wdowy czy coś w tym sensie, ale nigdzie nie mogę tego znaleść. pomóżcie proszę. mam jeszcze jeden problem, mianowicie nie mogę wstawić akapitu do napisanego wcześniej tekstu bo całą stronę mi robi od akapitu:( znacie jakąś funkcję, żeby akapit wstawic tylko do jedego wiersza. nie wiem czemu to się nie chce w żaden sposób przesunąć:(

Gość wdowy to jest co innego
a samotne wiszące literki możesz zmienić przez opcję ZAMIEN NA ZAMIENIASZ zwykla spację na spacje inteligentne

Gość przyprzyp
a wiecie może jak poradzić sobie z takim problemem: przerzuca mi tekst na następna stronę i zostaje dużo miejsca na poprzedniej i nie mogę tego tekstu wrzucić spowrotem na tę poprzednia stronę, czy da się to jakoś przestawić? mam worda 2003