Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja pytam

Problem z tabletkami ... bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość to ja pytam

Witam :) Może od razu przejdę do sedna mojego problemu. Jak wiadomo kiedy zaczyna się brać tabletki antykonc. należy pierwszą tabletkę wziąć w pierwszy dzień okresu. Wczoraj zauważyłam na wkładce krew (wieczorem) - niewielką ilość, więc wzięłam pierwszą tabletkę z opakowania ... a dziś rano jak wstałam nie miałam żadnej krwi na podpasce ... dopiero teraz się znowu pojawiła i tu mam pytanie - czy dobrze zrobiłam biorąc wczoraj tabletkę ? Czy powinnam pierwszą tabletkę wziąć dopiero dziś ? Co może się zdarzyć jeżeli powinnam wziąć tabletkę dziś a wzięłam wczoraj i dalej będę kontynuować to opakowanie ? Czy wtedy tabletki nie będą spełniały swojej roli ? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam 🌻

Gość to ja pytam
Aha ... zapomniałam dodać, że wcześniej już brałam tabl.antykonc. tylko musiałam zrobić miesięczną przerwę z powodu małego zabiegu ginekologicznego ... i zawsze było tak, że zaczynałam opakowanie w środę a teraz okres pojawił się we wtorek (o ile to był okres) ... czy możliwe że przez tą przerwę okres mógł się przesunąć o jeden dzień ? :o