Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjjjaaa

problem z włosami!

Polecane posty

Gość alicjjjaaa

mam takie problem, strsznie przetłuszczają mi się włosy, to jest okropne! w dodatku są cienkie i wypadają ;/ macie na to jakieś rady?

Gość alicjjjaaa
napisz coś więcej, na co pomaga, jak stosować itp :)

Ja scielam wlosy i uzywam szamponu z czarnej rzepy i juz mi tak nie wypadaja :) A co do przetluszczania to szkoda gadac :O

Gość alicjjjaaa
ja już pomijając fakt, ze myję codzinnie i ak chyba bym była, jakbym nie musiała. Ale to jest bardzo uciążliwe, gdzieś w podrózy czy coś odrazu tłuste są, popołudniu też już widać przy nasadzie;/;/ dbam o siebie, myję włosy codziennie nie raz wyglądają jakby wody nie widziały;/

Ja mam cienkie włosy. Odrzadzam stosowanie szamponów do włosów przetłuszczających się, wszystkie zrobiły mi lekkie sianko na końcówkach :O Niestety, ja w związku z przetłuszczaniem się włosów myłam je co 2-3 dni. Po 3 latach takiego traktowania stały się suche i matowe :( Wiec moge tylko napisać, że \"częste mycie skraca życie\":P

Gość moaxo
Co 2-3 dni to jest wg ciebie często przy przetłuszczaniu się włosów? :O

Gość alicjjjaaa
wydaje mi się, ze to takie gadanie. to co mam je przetłuszczac i w tłustych chodzić??:/ to jest śmieszne

Gość to ja załamana
słuchajcie mi wypadaja włosy od wiosny łykałam silice bellisse wcierałam w skórę wodę brzozową w koncu kupiłam dermenę ,która notabene miała byc super lekarswtem na wypadanie .NIC ROZUMIECIE nic z tych rzeczy mi nie pomogło. Doszlo do tego,że wczoraj je po prostu ścięłam miałam włosy długie aż za łopatki zawsze były zdrowe mocne a teraz ??? szkoda słów -chdzę do lekarzy żaden ale to żaden nie dał mi skierowania na badania leczą w ślepo a przecież przyczyna musi być jakaś a nie stać mnie by zrobić wszystkie badania z własnej kieszeni( badanie hormonów żeńskich tarczycowych morfologia poziom żelaza). A na głowie dokładnie na jej czubku robi mi się prześwit -cały dzień o niczym innym nie robie tylko myślę jak tu je uratować. Jestem już załamana .jutro idę do dermatologa i nie wyjde bez skierowania nawet na wszystko bede sie kłócić a jak mu się nie podoba to niech policję wzywa bo skierowanie dac musi bez łaski wkońcu opłacam składki

Gość alicjjjaaa
ja łykam te same tabletki juz długo długo. nie mam aż takich problemów, ale przy każdym myciu włosów wypada mi ich garść, jak dotykam także, ale na szczęscie nie robią mi się prześwity. ale mam cienki i rzadkie włosy!

Gość
Mnie pomógł szampon pokrzywowy i skrzypowita

Gość dddsc
mi trochę tylko wypadały włosy, kupiłam vitapil i dermenę szampon i żel, przy drugim opakowaniu vitapilu zauważyłam poprawę, teraz wiadomo włosy mi troch wypadają, ale jest to w normie akurat

Gość No widzisz
a moze by tak siegnąc po zdrowe i radykalne sposoby???Proszek Zasadowy DR.Auera:)

Gość jak wybierasz sie w podroz
to problem czestego mycia glowy rozwiazuje szmpon na sucho :)

Gość alicjjjaaa
co to jest szampon na sucho? jakies żarty??

Gość nie to nie żarty
Suchy szampon kupisz w aptece. stosuje się go bez użycia wody wciera we wlosy u nasady i wyczesuje. Pochłania tłuszcz i ratuje na jakiś czas

polecam preparat do wcierania w skórę głowy : KAMIWAZA mi pomógł nie tylko na wypadanie ( miałam już prześwity) ale i na przetłuszczanie. Śmiesznie wyglądają odrastające włoski i ale jaka satysfakcja

Gość niebieskooookaa22
hmmm... kamiwaza? stos. ktoś jeszcze? :) kosztuje chyba ok.60zl... ciekawe czy by mi pomógł ;>

a czy oprocz tych problemow z wlosami masz problemy z miesiaczka? jesli tak to przy takich objawach idz do ginekologa bo moze to sprawka hormonow

Gość niebieskooookaa22
przeczytałam, ze kamiwaza działa podobnie do wody brzozowej- obydwie są na alkoholu i wciera siew skórę głowy...... tylko ze ta druga jest taniutka....

Gość alicjjjaaa
ja dziś nawiedziałam apteke :) kupiłam tabletki VITAPIL szampon i odżywkę Radical naftę i olejek rycynowy będę robić maseczke z żółtkiem Teraz daję im 3 miesiące leczenia hihi i zobaczymy jakie bedą efekty. Trzymajcie kciuki :) i również życzę Wam powodzenia!