Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwykły mężczyzna

Poszukiwanie straconej nadziei

Polecane posty

Gość Kobieta z krwi i kości
:-) oj dawno..dawno... Rzadko coś piszę, częściej czytam ... (pod warunkiem, że warto:-)). Jest pięknie, zwyczajny...:D

Gość Powiedzcie czy...
Częściowo pięknie, częściowo nie. Strasznie ciemno dzisiaj.

Gość Powiedzcie czy...
Czy dowiem się wreszcie, co oznacza "być kobietą"?

Gość kobieta2007
być kobietą to oznacza być człowiekiem :))) po prostu

Gość Powiedzcie czy...
Ja nie jestem kobietą a jestem człowiekiem.

pięknie jest zawsze .. zawyczajny , nawet gdy pada, jest chlapa lub ciemność dookoła:-). Nawet gdy mamy "doła". Ej, przecież wiesz...:D:D:D. Ale popatrz, zniknęły z forum wszystkie kobiety... :-( (pewnie PROWADZĄ PRZYGOTOWANIA DO świąt:D ))

A po co udawać????

Gość Cztery szkarłaty
Kobieta? A którąż to niewiastę, poza chwalebnymi wyjątkami oraz mną, obchodzą przygotowania do świąt? Wszystko idzie kupić w magazynie. Kotka ma rację. Babskie lenistwo przechodzi wszelkie granice.

Gość Cztery szkarłaty
(Podwójna kobieca natura :-).

zwyczajny... przesadzasz... znam sporo kobiet, którym się chce przygotowywać Święta:D

Gość Faktura VAT
A ja znam więcej takich, którym się nie chce :-). Nie przesadzam.

Gość Faktura VAT
A teraz już idę w czorty. Wprawdzie nie święta ale w kuchni roboty huk. Do widzenia, Kobieta :-))).

Ale do diabla, wcale nie twierdzę że świąt nie bede przygotowywać:P Tylko na litoście jeszcze nie teraz. Bo co mam przygotowywać??? Zakupy zrobione, reszta tuz przed wigilią, prezenty kupione... więc co mam niby robić???

:D:D:D widać w nie tych ręgach się obracasz zwyczjny:D. Tu też jest sporo fajnych kobiet. Tylko może się wstydzą?? No bo co mogą powiedzieć??? Coś zwyczajnego, codziennego..... Nie rozumiem dlaczego Kobiety usiłują być za wszelka cenę tym, kim nie są naprawdę... a szkoda...

Nefrytowa:D ... nie mam nic do Ciebie..:D. choc dla mnie przygotowania do Świąt to nie tylko zakupy i kuchnia:D Zwyczajny: , udanego kucharzenia:D

Wiesz, jak Ci powiem, to stwierdzisz, ze jestem "nawiedzona":D ale co mi tam...:D:D:D Grudzień to (dla mnie) miesiąc mistyczny. To miesiąc wspomnień z dzieciństwa, zapachów i smaków. To radość z mysli o białym stole, Pasterce... to czerwone , zielone i złote wstążki. To świerk i w myslach powtarzane słowa kolęd:-), tu radość w oczach dzieci, to wszystko czego możemy dotknąć dłonią i myślą w ten niepowtarzalny a jednocześnie raz w roku będący czas.... No tak Nefrytowa, jestem najzwyklejszą po słońcem kobietą. Codzienną:D

Ach.. o to chodzi. Cóz... tez tak mam:D Dlatego są juz pomarańcze ponabijane goździkami i gałązki jedliny w wazonie. I rozmowy z córka na gg co bedzie jak będzie i jak ubrac choinke w tym roku i wspominki o innych latach:) Zapach świąt zapamietany z dzieciństwa, czyli pieczenie pierników:D A są tacy co nie lubią świąt:O

no właśnie Nefrytowa..:-) To co przeżywamy w charakterze wspomnieć czy myśli bieżących, jest równiez PRZYGOTOWANIEM DO ŚWIĄT:D... Żal mi tych, którzy tego nie lubią ... Przecież wszystko co nosimy w sobie jest naszym najwiakszym bogactwem... ale to moje zdanie Nefrytowa, nie każdy musi się z nim zgadzać:D

Nie, bo nie czują magii świąt. Bo magię zaczyna przykrywać gorączka zakupów, sprzatania i jakiejs głupiej gonitwy nie wiadomo za czym z amokiem w oczach. A przeciez nie o to chodzi tylko o ten czarowny czas, gdzie nawet lepienie pierogów to przyjemność i smiechy na widok wypływajacych flaczków bez nadzienia:D To wspominanie jak o 21 zachciało nam sie z córka piec ciasteczka i piekłysmy je do 2 w nocy podsypiając na kuchence:D To także wspominanie dzieciństwa i głupawe opowieści jak to było kiedyś. To płonaca na w oknie świeczka, pieknie ubrany stół... A ludzie zapominają o magii....

no właśnie Nefrytowa, "cywilizacja" zabrała większości tę magię., sprowadzając ją ,jak piszesz, do czysto komercyjnego podejścia. A szkoda, naprawdę szkoda... Na mnie już pora Nefrytowa. Jak będziesz mogła, zajrzyj tu jutro:D chetnie z Toba pogawędzę:-) Pozdrawiam :D

Gość Niemiła___
"kobieto z krwi i kości" nadal chodzisz na pasterki ? Zachwyca mnie twoje bogactwo myśli........może tak jeszcze opiszesz swoje duchowe doznania związane z Bożym Narodzeniem...bo to chyba jest najbardziej istotne....

Niemiła:-)... chodzę na Pasterkę :D A ty? Jesli chodzisz ", naprawdę", nic nie muszę Ci opisywać, jeśli nie chodzisz.. i tak nie zrozumiesz...

Gość skad jestes zwykly mezczyzno

Gość Zwykły mężczyzna
ze Szczecina

Gość Niemiła___
jak zwykle potrafisz pokazać klasę, jak na "prawdziwa kobietę" przystało.......:) tak naprawdę widzę jedynie przerost formy nad treścią...zresztą jak zawsze... wszystko z wierzchu piękne a w środku ...? jeżeli jesteś dla mężczyzn uosobieniem kobiecości, to ja zdecydowanie wolę być w ich oczach nieatrakcyjna pod każdym względem i niekobieca. Ważne, bym nie musiała sobie wmawiać, że jestem wartościowa, tylko miała podstawy, by mieć o sobie dobre zdanie a myślę, że mam,czego i tobie życzę. Jeżeli grudzien jest dla ciebie tak magiczny i udziela ci się już atmosfera świąt, to bądź CZłowiekiem :)okaż swą dobroć...i popracuj nad tym, by nie było pomiedzy tym co wypisujesz a co myślisz takiego rozdźwięku...

Gość Niemiła___
13:08 Kobieta z krwi i kości Ale popatrz, zniknęły z forum wszystkie kobiety... przyćmiewasz wszystkie swoim blaskiem, więc to naturalne, że przestały mieć ochotę wypowiadania się w tym niezwykle interesującym temacie.