Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulenica

Uczulenie na cynamon HELP!!!

Polecane posty

Gość uczulenica

Cześć. Niedawno wyczytałam na kafe jak się pozbyć cellulitu. To była taki przepis żeby zmieszać olejek cynamonowy z balsamem i się tym natrzeć. Po trzecim zastosowaniu dostałam okropnego uczulenia, które wyszło mi po jakichś trzech dniach od nasmarowania. Mam wielkie czerwone place na nogach i pośladkach i strasznie mnie to swędzi:( Co robić?? Jak się tego pozbyć??

pić wapno najlepiej chyba i może profilaktycznie nie paćkać kremami dopóki nie zejdzie żeby nie pogorszyć jak nie zacznie znikać za góra 2-3 ni - to do dermatologa koniecznie

Gość uczulenica
ok dzięki:)

Gość +cynamonowa+
cynamon w duzym stezeniu potrafi niezle uczulic. Ja kiedys posmarowalam sobie nadgarstek naturalnym olejkiem cynamonowym i myslalam, ze zwariuje.

Gość uczulenica
a jak długo miałaś to uczulenie? Ja najpierw miałam po bokach a na drugi dzień jak się obudziałam to miałam już na całych nogach:(

Gość gość
Możesz napisać co z tym uczuleniem? czy szybko przeszło, co stosowałac i czy zostały jakies ślady? Ja równiez się tak załatwiłam i mam duze czerwone piekące placki. Smaruje żelem chłodzącym i pantenolem i czekam kiedy przejdzie :(

Gość gość
Pij wapno, weż lek przeciwhistaminowy np. amertil. Do smarowania może być to co masz. Jak nie zejdzie szybko to do lekarza. Nawet to 1 kontaktu. Wypisze recepte, moze poda zastrzyki.