Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

ruda22

Skromne wesele z charakterem

Polecane posty

No w艂a艣nie.... Jeste艣my studentami (22 i 20 lat), m贸j narzeczony utrzymuje si臋 samodzielnie, jego rodzice nie mog膮 nam pom贸c finansowo.Dopiero zaczynamy planowa膰 艣lub. Mamy zamiar wyjecha膰 na wakacje (adres pewny:) i zarobi膰 cz臋艣膰 a reszte do艂o偶膮 moi rodzice. Wesele planujemy na ok 60 os贸b. Musz臋 zaznaczy膰, 偶e o wielkim weselichu z \"przytupem\" nigdy nie marzyli艣my i nawet gdyby by艂y na nie 艣rodki nie zorganizowaliby艣my takiego. W mojej rodzinie WSZYSTKIE wesela by艂y 100% tradycyjne i wi臋kszo艣膰 cio膰 i tak b臋dzie marudzi膰, ale to nasz dzie艅.Z czego zamierzamy zrezygnowa膰? Z kamerzysty i to bezapelacyjnie:) z kiecki za x tysi臋cy (moj膮 studni贸wkow膮 szy艂a krawcowa- babka z fajnymi pomys艂ami, wsp贸lnymi si艂ami stworzyli艣my mo偶e nie arcydzie艂o, ale kiecke kt贸ra si臋 wyr贸偶nia艂a i wszystkim podoba艂a), zespo艂u/orkiestry- zamiast niego dj b臋dzie puszcza艂 stare przeboje (beatles贸w, czerwone gitary...) ZERO bzdurnych zabaw, limuzyny, zaproszenia i dekoracje zrobimy sami (mamy smyka艂k臋 do tego).Czekam na kolejne pozycje do skre艣lenia:) wesele do 24-1 w nocy (bardzo prosze o porad臋 ile posi艂k贸w w takim razie), impreza na sali. Tak sobie my艣l臋 w jaki spos贸b doda膰 mu jaki艣 element, aby by艂o niebanalnie, a nie tylko biednie:) czytaj膮c forum odgrzeba艂am stary temat o 艣lubie w zimie. Kurcz臋 fajna sprawa- ko艣ci贸艂 ustrojony na 艣wi臋ta Bo偶ego Narodzenia, m贸j wiejski wygl膮da jak dla mnie super- zawsze jest mn贸stwo 偶ywych choinek przyozdobionych tylko bia艂ymi 艣wiate艂kami bez bombek itp. na tle ceglanych 艣cian.Wej艣cie m艂odych przy przy膰mionych 艣wiat艂ach. Cho膰bym chcia艂a nie zrobi臋 艂adniej:) w temacie by艂 opisany taki 艣lub- gdy m艂odzi wychodzili z ko艣cio艂a by艂o ju偶 ciemno i zorganizowali sztuczne ognie. Poza tym 艣wi臋ta maj膮 sw贸j nastr贸j i dodadz膮 ciut splendoru.Teraz przechodzimy do prozy 偶ycia- fryzjerki ani kosmetyczki nie chc臋, odpadami wi臋c szukanie kogo艣 tu偶 po 艣wietach, ale reszta familii mo偶e mie膰 z tym problem ( czy kto艣 mia艂 ok 29 grudnia taki?) na kiecke narzuci艂abym jaki艣 p艂aszczyk- nie chc臋 bolerka czy futerka czy innego pierzastego czego艣. Na codzie艅 nie nosz臋 bia艂ego koloru, a plaszczyk musia艂by by膰 bia艂y (tak mi si臋 wydaj臋 ch臋tnie poczytam opinie na ten temat) i nie do艣膰 偶e kosztowa艂by tyle co sukienka, to jeszcze m贸g艂by by膰 niewykorzystany (no czasem od wielkiego dzwonu). Druga podobna kwestia- buty. Kozaczki bia艂e? Mo偶e i艣膰 w butach \"weselnych\" poprosi膰 ksi臋dza o podkr臋cenie pod艂og贸wki i by艂oby git? te kozaczki to zaraz po slubie chyba sprzeda艂abym na allegro! Zim膮 jest du偶o wolnych termin贸w itp. Ch臋tnie poczytam wasze opinie:) Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pojdz w przescieradle
na pewno jakies biale masz - a kiecka wyjdzie gratis

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na tym forum tak jest
偶e je艣li kto艣 nie lubi weselnej tandety trzeba go zmiesza膰 z b艂otem. Weselichu musi by膰 wiejskie, z disco polo i bigosem, suknia beza i spro艣ne zabawy. Inaczej forumowiczki b臋d膮 niepocieszone.

Udost臋pnij ten post

ale zrob tandete - zapros gosci na kielbaski z ogniska najlepiej - niech wiedza ze tyle wlasnie znaczy dla ciebie slub i ich obecnosc z toba w tym dniu fajno....Akurat moi go艣cie bardzo du偶o dla mnie znacz膮- to moja najblizsza rodzina i przyjaciele -jakby mi wisia艂a ich obecno艣膰 to bym pojecha艂a na jakie艣 wyspy i przys艂a艂a rodzicom kartke z zawiadomieniem. .Po prostu nie mam kasy na przyjmowanie ich kawiorem i homarami. Pr贸buj臋 znale偶膰 z艂oty 艣rodek- nie chc臋 偶eby mi si臋 kto艣 偶ali艂, 偶e siedzia艂 ca艂膮 noc nad jedn膮 marchewk膮, ale nie mog臋 bezlito艣nie doi膰 z rodzic贸w na jak膮艣 pokaz贸w臋. Wiem, 偶e 艣lub kosztuje, ale nie chc臋 wariowa膰.To, 偶e z ma艂ych koszt贸w robi膮 si臋 du偶e ka偶dy wie. Na forum jest wiele os贸b kt贸rym sukni臋 szy艂a krawcowa, (dziewczyny, same zastanawiacie si臋 nad jedn膮 koronk膮 czy paroma cekinami to mi chyba wolno nad butami?) robili sami zaproszenia (a to niby nie jest du偶y koszt) sami stroili sal臋- to chyba nic dziwnego, 偶e chc臋 zrobi膰 sama jak najwi臋cej? Kamerzysta mi po prostu nie pasuje, kilka razy \"soko艂y\" i \"jeste艣 szalona\" prze偶yj臋, ale nie mam ochoty s艂ucha膰 tego ca艂膮 noc. Ludzie robi膮 wesela (bez ta艅c贸w)i na 20 os贸b (z r贸偶nych wzgl臋d贸w) i co gorsze s膮 ni偶 te wypasione na 200 os贸b? Sama ta艅czy膰 nie lubie i b臋d臋 musia艂a si臋 tego nauczy膰, ale wiem 偶e moja rodzina bardzo lubi i 偶e to dla nich wa偶ne wi臋c muzyka b臋dzie, chocia偶 tylko dj. Dalej uwazacie 偶e mam ich w nosie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ert
nie sluchaj tych wiesniar.. na pewno Twoje wesele bedzie fajniejsze od tych plebejskich szopek.. wszystkiego najlepszego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosiasamosia23
JAko obs艂uga wesela powiem CI, 偶e na 2. rzeczach nei warto oszcz臋dza膰 1. jedzenie 2. muzyka Zamiast dj proponuj臋 zesp贸艂- sprawdzas i臋 du偶o bardziej O kt贸rej h zaczyna si臋 wesele?

Udost臋pnij ten post

\"nie oszukuj si臋 dziewczyno\" pewnie zasugerowa艂a sie marudz膮cymi ciotkami:) Cz臋艣膰 z nich po prostu nie wyobra偶a sobie tego dnia inaczej ni偶 one zrobi艂y swoim dzieciom. Nie s膮 to jakie艣 wredne zo艂zy kt贸re tylko czekaja na moment 偶eby wbi膰 jaka艣 szpile- ot maj膮 inny gust. W 100% i tak wszystkich nie zadowol臋. Ale przecie偶 nie skre艣l臋 ich z listy! To bliskie mi osoby i tak czy inaczej dobrze mi 偶ycz膮 To, co mnie najbardziej interesuje to problemy techniczne jakie moga wynikn膮膰 z 艣lubu 27 grudnia. Odpowiada mi ta data (troch臋 nietypowa) i nastr贸j kt贸ry sie zrobi ale je艣li to z艂y pomys艂 to zrezygnuj臋. p.s. co do pomys艂贸w tanich i dobrych to przyk艂adem jest jedna r贸偶a zamiast 艣lubnej wi膮zanki. Jest na forum kilka zdj臋膰. Mnie si臋 to bardzo podoba (nie tylko ze wzgl臋du na cene, ale efekt) i pewnie b臋dzie zastosowane. Taki mam charakter 偶e podobaj膮 rzeczy proste- od kwiat贸w przez kiecki, p艂oty, cha艂upy po nie-huczne weselicho.

Udost臋pnij ten post

teraz przeczyta艂am nowe odpowiedzi my艣l臋 偶e dobr膮 godzin膮 by艂by 艣lub o 15 (po 艣wietach ludzie musz膮 mie膰 czas aby do nas dojecha膰- nie wszyscy mieszkaj膮 na miejscu) i zrobi sie ciemno:) na jedzeniu raczej nie b臋d臋 oszcz臋dza膰- nie b臋dzie super-hiper wymy艣lnych potraw i zmieniania talerzy co godzin臋, ale wiadomo 偶e 60 os贸b swoje zje:) by艂am na weselu 艣l膮skim gdzie ludzie bawili si臋 do 1 w nocy i by艂y wg mnie same zalety -m艂odzi nie padali na nos po przyj艣ciu do domu i jest szansa na prawdziw膮 noc po艣lubn膮 (niby dziewice to ma艂y% ale ta noc sw贸j urok ma) -na poprawinach ludzie 艣wietnie si臋 bawili bo mieli jeszcze si艂y:) i by艂y r贸wnie偶 do 1 (na \"prawdziwym\" weselu kapela na poprawinach dj)

Udost臋pnij ten post

Witam, my tez z narzeczonym planujemy skromny 艣lub na 40 os贸b, co prawda nie rezygnuj臋 z kosmetyczki i fryzjera ale na pewno z limuzyny czy innych takich fanaberii:-) Suknie w moim rozmiarze i typie uda艂o mi sie kupic bardzo tanio na allegro. Wszystko inne zaklepane, nie z zamku ale mi艂ej restauracji z pysznym jedzonkiem (wypr贸bowane:-) Postaramy si臋 zeby ten dzien utkwi艂 mile w pamieci nie tylko naszej ale i rodziny i znajomych i wszystkich gosci:-)) 呕ycze Ci powodzenia! Pozdrawiam:-)

Udost臋pnij ten post

Te偶 zrezygnowa艂am z wielu rzeczy, kt贸re i Ty chcesz sobie darowa膰 -akurat nie wysz艂o z tego powodu taniej bo nadrobi艂am czym innym, ale te偶 nie by艂y mi do szcz臋艣cia potrzebne: np. kamerzysta, limuzyna, drogie dekoracje samochodu i sali (kwiatki do klamek kosztowa艂y mnie 20 z艂), fryzjer, makija偶ystka, tipsy, buty kupi艂am za 30 z艂 na allegro - przecie偶 i tak nigdy wi臋cej ich nie w艂o偶臋, zamiast zespo艂u by艂 dj (te偶 puszcza艂 starocie ;)) Mo偶esz spr贸bowa膰 oszcz臋dzi膰 na fotografie - niech rodzina robi fotki ale raczej nie wyjd膮 r贸wnie udane... Poszuka膰 promocji na alkohol w hipermarketach, zorganizowa膰 samoch贸d od rodziny (zim膮 fajne by艂yby sanie ale ostatnio nie ma 艣niegu, hehe) itp. B臋d膮c go艣ciem na zimowym weselu by艂abym zachwycona grza艅cem z go藕dzikami na wej艣cie, sal膮 z kominkiem, du偶膮 ilo艣ci膮 艣wiec i pieczonym dzikiem - pomarzy膰 wolno ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cojakco
Bolerko, p艂aszczyk czy co艣 podobnego mo偶na wypo偶yczy膰. Nie wiem jaki to koszt ale my艣l臋, 偶e raczej niewielki. Popatrz - mamy grudzie艅 a temperatura dodatnia, wi臋c nie musz膮 by膰 kozaczki. Chyba, 偶e spadnie 艣nieg. Jak maj膮 to by膰 kozaki tylko na "chwil臋" to poszukaj w sklepach obuwniczych typu ray albo ambra. Mo偶e znajdziesz co艣 za niewielkie pieni膮dze. Wiele dziewczyn robi wi膮zanki w艂asnor臋cznie - to te偶 spora oszcz臋dno艣膰. Dj - zesp贸艂 - kwestia gustu. Czasami dobry dj kosztuje tyle co mniej znany a te偶 dobry zesp贸艂. Polecam zakup alkoholu w hurtowni albo makro - czasami mo偶na trafi膰 na promocj臋 gdy do w贸dki dodawany jest karton soku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukami
taka bidula,a dostep do internetu ma.hmm dziwne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Autorko
uwa偶am, 偶e to doskona艂y pomys艂. Sama mia艂am podobnie. Jak kto艣 chce mie膰 huczne wesele, to bardzo dobrze, a je艣li kto艣 wymarzy艂 sobie inaczej, to te偶 super!Powodzenia!!!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosiasamosia23
Podejrzewam, 偶e msza na godz 15 , czyli ok 16 - 16:30 by艂aby艣 w miejscu, w kt贸rym b臋dzie weselicho :) Je偶eli chodzi o dania gor膮ce: 16:30 I danie - zupa II danie - co艣, co wszystkim smakowa膰 b臋dzie (np. co艣 z kuczczej piersi - devolaj - ziem.pieczone, ew. ry偶 z warzywami) 19:00 III danie - zdecydowanie na p贸艂miskach, nie porcjowane 21:30 -IV - proponowa艂abym zup臋 - np. strogonowa 23:30 Tort 24.00 oczepiny 00:30-1 - V - barszczyk czerwony z pasztecikiem W mi臋zyczasie mo偶na poda膰 jak膮艣 przystawk臋 na gor膮co. Uwa偶am, 偶e wi臋cej ciep艂ych da艅 to b臋dzie przesada.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki wielkie Zosiasamosia23 za menu:) My艣l臋 偶e zawiera wszystko (no jeszcze w miedzyczasie kawa i ciasto- ale to chyba stoi i tak prawie przez ca艂y czas). Na pewno skorzystam:) Co do fryzjera- mam kr臋cone w艂osy, z kt贸rymi nigdy nie wiadomo co zrobi膰- koka nie upn臋, a w czym艣 ulizanym b臋d膮 si臋 czu艂a dziwnie. (na co dzie艅 mam tzw szope). Farbowa膰 te偶 nie ma po co...Zostan臋 naturalna- tak mi chyba naj艂adniej (upnie si臋 jakiego艣 stroika...) i b臋d臋 si臋 dobrze czu艂a. mieszkam obok ma艂ej mie艣ciny i jak ogl膮da艂am dziewczyny kt贸rym robi艂y kosmetyczki makija偶 to stwierdzi艂am 偶e sama te偶 tak umiem. Do Wrocka 偶eby by膰 pi臋kniej zrobiona nie pojad臋. W razie czego kuzynka dopomo偶e zrobi膰 perfekcyjne kreski:) Je艣li p贸jd臋 do kosmetyczki to na jaki艣 remont -cud maseczka czy co艣. Si臋 zobaczy. szukami -student bez neta nie da rady:) Zaczynam polowania na bolorko/p艂aszczyk/futerko jak kto艣 ma namiary na jaki艣 zno艣ny to bardzo prosz臋 Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a moze jakas kolezanka pozyczy
ci jasny plaszcz, poncho, chuste? Poncho zreszta mozna czesto kupic, biale lub b jasne przyda ci sie potem. Albo wloz kolorowy plaszcz czy peleryne a kwiat w tym wlasnie kolorzee? I nie przejmuj sie tymi od hucznych weselich, to twoje swieto i rob, jak ci wygodniej. Kto bedzie wydziwial, to bedzie tylko pokazywac jego brak taktu. to TY masz byc zadowolona. A charakter? Moze np wszystkie potrawy, dekoracje itd w bialym kolorze?

Udost臋pnij ten post

Ja mam wesele na 39 os贸b, r贸wnie偶 sami sobie p艂acimy. I tak koszty wysz艂y spore. Samo przyj臋cie wysz艂o nam ponad 7000 z艂, do tego sukienka szyta u krawcowej (500 z艂 plus materia艂 ok 300 z艂), bielizna, zaproszenia, dja nie mamy (muzyk臋 sami nagrywamy na mp3 i pu艣cimy z magnetofonu), kamerzysty nie mamy, mamy za to fotografa (1000 z艂), samoch贸d, zam贸wili艣my limuzyn臋, bo rodzina narzeczonego nie ma autek, wiec wi臋cej os贸b z nami wsi膮dzie (wejdzie ok. 7 os贸b), a tak to by trza i tak auta dodatkowe zamawia膰. P艂acilismy za jedzenie 120 z艂 od osoby (czyli nienajgorzej, w tym tort, dekoracje, apartament na noc po艣lubn膮), ale dosz艂y jeszcze koszty alkoholu i napoj贸w, wi臋c jak sobie podliczylismy samo przyj臋cie to 偶e艣my si臋 troch臋 za g艂ow臋 za艂apali...Nie oszukuj si臋 - KA呕DE przyj臋cie 艣lubne kosztuje, jak Ty chcesz mie膰 na 60 os贸b to koszt b臋dzie za samo przyj臋cie raz tyle co moje. Niestety, mimo ci臋cia koszt贸w to i tak spora suma. Dolicz jeszcze obr膮czki (800 z艂), str贸j Pana M艂odego (m贸j musia艂 kupi膰 kamizelk臋 z musznikiem - 126 z艂, buty - 150 z艂, p艂aszcz, bo slub jest zim膮 - 400 z艂), fryzjer, kosmetyczka. Niestety, za darmo przyjecia nie zrobisz. I tak naszym zdaniem mamy wszystko bardzo skromnie. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Dodam, 偶e mam 艣lub w艂asnie zim膮, 29 grudnia. Powiem Ci, 偶e skoro moje przyj臋cie kosztuje tyle kasy za 39 os贸b, z dodatkowymi op艂atami ograniczonymi do minimum, to zastanawiam si臋, ile kosztuja wesela robione na 200 os贸b i skad ludzie na to maj膮 kas臋? Jak chcesz naprawd臋 skromne wesele, to zr贸b obiad dla rodzic贸w i rodze艅stwa, wtedy naprawd臋 tanio Ci wyjdzie, mo偶e w 1000 z艂 si臋 zmie艣cisz, cho膰 w膮tpi臋. Na 60 os贸b? Dziewczyno...

Udost臋pnij ten post

Zrobienie zaprosze艅 wcale Ci nie wyjdzie taniej. Na allegro mo偶na kupi膰 takie po 1,40 z艂 za sztuk臋 i dodatkowo w ceniue drukuj膮 w 艣rodku tekst. Mi za zaproszenia wysz艂o ok 30 z艂, a jak chcesz robi膰 sama, to papier do druku, toner, czas te偶 kosztuj膮 i to niema艂o. Poza tym jak robisz sama i co艣 popsujesz to niestety, ale sama te偶 naprawiasz. Znajomi sami robili to m贸wili, 偶e to koszmar i 100 razy lepiej komus zleci膰 i odebra膰 gotowe. My艣leli, ze w godzink臋 siad膮 i zrobi膮, a tu guzik. To si臋 tak tylko m贸wi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosiasamosia23
Z rzeczy stosunkowo niedrogich, a robi膮cych naprawd臋 pi臋kne wra偶enie pol臋c臋 jedn膮-dwie malinki w ka偶dej szampance (wzniesienie toastu). Malinki daj膮 niesamowity efekt :) Z fotografa na weselu mozna r贸wnie偶 zrezygnowa膰. CO inneo, gdy chcesz sesj臋 w plenerze. Wtedy dobry fotograf jest niezast膮piony :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliwanilli
hej ruda ja\biore 艣lub 29 grudnia i tez uwazam ze twoje podejscie jest zdrowsze ni偶 podejscie dziewczyn, dla ktorych wazniejsza jest luksusowa oprawa niz samo zawarcie ma艂偶e艅stwa. Je艣li mog臋 ci cos doadzi膰 to - fajne buty 艣lubne ok130 zl krak贸w kasztanowa - super bielizna np. gorset allegro (unikaj butik贸w w centrach handlowych bo maja du偶a mar偶臋) - zajrzyj do hurtowni gdzie zaopatruj膮 si臋 kwiaciarnie (inspiracja do zdobienia sali, samochodu itd.) -pomys艂y na zdobienie mozna znale藕膰 na stronach i9nternetowych kwiaciarni -popytaj znajomych czy nie maj膮 znajomej fryzjerki (moglaby przyj艣膰 do ciebie prywatnie wtedy jest taniej ni偶 w salonie) -przejrzyj komisy 艣lubne i allegro bo dziewczyny sprzedaj膮 sukienki za 1/2 ceny a czesto mialy ja na sobie pa臋 godzin - sprawd藕 sale na obrze偶u miasta ja mam 2 dniowe wesele za 130 zl w pieknej sali, i kompletnie niczym si臋 nie musz臋 martwi膰 bo wchodze na gotowe tyle ze trzeba jechac 30 min tyle mam pomysl贸w jak cos mi sie przypomni to dopisze

Udost臋pnij ten post

nie s艂uchaj tych niekt贸rych idiotek, zr贸b jak uwa偶asz. by艂am na 2 ma艂ych weselach i by艂y 100 razy lepsze ni偶 takie du偶e sp臋dy. ludzi ma艂o, w wi臋kszo艣ci si臋 znaj膮 jest super klimat i impreza. by艂am raz na weselu 200 os. to dopiero by艂 festyn gdzie nikt, nikogo nie zna- beznadziejne

Udost臋pnij ten post

Niestety sukienka z odzysku odpada- jestem \"kurdupel\" :) 150 cm wzrostu:) marne szanse 偶eby znale偶膰 tak膮 ma艂a i jeszcze 偶eby mi si臋 podoba艂a. Natomiast bolerko/futerko/p艂aszczyk jak najbardziej- ju偶 zacz臋艂am wertowa膰 neta, mam jeszcze rok wi臋c co艣 niezbyt cudacznego w rozmiarze 36 powinno si臋 znale偶膰. Jestem przekonana do swojej krawcowej nieraz bywa艂o, 偶e przychodzi艂am z niesprecyzowan膮 wizj膮 albo resztk膮 materia艂u, siada艂y艣my nad kartk膮 papieru i zawsze co艣 fajnego z tego wychodzi艂o (suknie 艣lubn膮 kiedy艣 szy艂a- widzia艂am j膮 i by艂a ok). Wiem, 偶e taka impra to koszmarne koszty. To co uda nam si臋 zarobi膰 to damy, ale reszte musz膮 da膰 moi rodzice. Ile b臋dzie trzeba wezm膮 na kredyt, trudno taki jest lajf... Je艣li pokombinuj臋 oraz przemy艣l臋 co tak naprawd臋 potrzebuj臋 to uda si臋 obci膮膰 koszty tak pi razy oko 5-7 ty艣 i jak dla nich to ju偶 jest co艣. Internet to skarbnica pomys艂贸w- te z jedn膮 r贸偶膮 i malinkami na 100% wykorzystam. liliwanilli przypomnia艂a mi 偶e przecie偶 kwiaciarnie maj膮 swoje strony na necie i tam nale偶y szuka膰. A mnie przy膰mi艂o i nie pomy艣la艂am o tym. Co do sali to poszukamy jakiej艣 na wsi, w mie艣cie dopiero niedawno pojawi艂y si臋 du偶e fajne knajpy gdzie si臋 mie艣ci weselicho i ludzie dot膮d robili w remizach itd. te sale wcale nie wygl膮daj膮 偶le- by艂am w jednej 3 lata temu by艂a 艣wie偶o po remoncie, obok jest ma艂y o艣rodek rekreacyjny ze stawami- wcale nie by艂o obciachu. Zaproszenia chc臋 zrobi膰 sama bo mam frajd臋 z robienia takich rzeczy, podobnie jak dekoracje. Kuzyni zrobili fajne.Damy rad臋:) Przy膰pana Panna M. -te 60 os to m.in. rodzina z kt贸r膮 bardzo cz臋sto si臋 spotykam niekt贸rzy mieszkaj膮 220 km od nas i kilka razy w ci膮gu roku przyje偶d偶aj膮 ot tak na weekend (opr贸cz urodzin imienin...). Raz g艂upio by艂oby mi ich nie zaprosi膰, dwa chcia艂abym 偶eby byli. Wesele to koszty sta艂e kt贸re nijak si臋 nie zwr贸c膮- np op艂ata w ko艣ciele, kiecka, garnitur itp itd ponosi si臋 je niezale偶nie od liczby go艣ci , a r贸偶nica w zaproszeniu 40 a 60 os贸b nie jest tak drastyczna. \"Albo wloz kolorowy plaszcz czy peleryne a kwiat w tym wlasnie kolorzee?\" Fajne. tylko zastanawiam si臋 czy to przejdzie... Zielony nie- li艣cie s膮 ziel i sie nie zgra w ten spos贸b, czerwony to hmm m贸g艂by wyj艣膰 patriotycznie:) br膮zowych kwiatow za bardzo nie ma, niebieskiego nie cierpi臋, 偶o艂ty za md艂y...my艣la艂am o pomara艅czowym, ale nie takim oczojebnym. Na to jaka艣 elegancka chusta omotana na szyi (nawet modne teraz) i du偶a herbaciana r贸偶a. Ciekawe co na to powie mamusia..... nicktaki \"B臋d膮c go艣ciem na zimowym weselu by艂abym zachwycona grza艅cem z go藕dzikami na wej艣cie, sal膮 z kominkiem, du偶膮 ilo艣ci膮 艣wiec i pieczonym dzikiem - pomarzy膰 wolno \" Pi臋kna wizja...a po ko艣ciele pojecha膰 kuligiem z pochodniami jak Ole艅ka z Kmicicem hej! Tyle 偶e pewnie 艣niegu teraz nie b臋dzie nawet, ale zimy takie teraz s膮....bu. Ale- pomarzy膰 wolno:) Pozdrawiam serdecznie i dzi臋kuj臋 za wszystkie komentarze:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosiasamosia23
To ja jeszcze jeden pomys艂 Tobie podsun臋 ;) Na weselech naprawd臋 znacz膮ce znaczenie ma o艣wietlenie sali. Zamiast wydawa膰 krocie na o艣wietleniowca proponuj臋 艣wiece. Postaw je we wszystkich mo偶liwych miejscach. Najwygodniejsze b臋d膮 zwyk艂e "podgrzewacze", oczywi艣cie umieszczone w jakich艣 pojemniczkach (nawet zrobionych przez siebie) :) Na stole 艣wiece powinny by膰 d艂ugie, 偶eby 1. nie przypalaly tego co na stole si臋 znajduje, 2. 偶eby by艂o je po prostu wida膰 :) 艢wiece daj膮 naprawd臋 niesamowit膮 atmosfer臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosiasamosia23
呕eby doda膰 elegancji pomy艣l nad serwetkami :) Na pewno ka偶da restauracja, czy dom weselny ustawiaj膮 je po swojemu. Warto poszuka膰 i znale藕膰 i takie serwetki i takie ichustawienie, 偶eby wygl膮da艂y pi臋knie i robi艂y wra偶enie na go艣ciach :) One musz膮 by膰 niezwyk艂e!:) Insporacji poszukaj tu : http:// www.duni.com

Udost臋pnij ten post

艢wiece- jak najbardziej , okres oko艂o艣wiateczny- musz膮 by膰. Jednak my艣l臋, 偶臋 b臋d膮 tylko na stole. Ba艂abym si臋 k艂a艣膰 podgrzewacze \"gdzie b膮d偶\" bo ma by膰 pota艅c贸wa i marny los tego, kto w nie wlezie przypadkiem. Rodzice na swoje 25 lecie ustroili nasz wielki, poro艣ni臋ty bluszczem balkon choinkowymi lampkami- w sierpniu! Tam w艂a艣nie by艂y ta艅ce:) My艣l臋, 偶e sal臋 potraktuj臋 podobnie (kamerzysty nie b臋dzie, co najwy偶ej jaki艣 go艣膰 co艣 uwieczni na w艂asn膮 r臋k臋) wi臋c rz臋sistego o艣wietlenia nie musi by膰. W 艣wi臋ta przypatrz臋 si臋 ko艣cio艂owi pod k膮tem dodania czego艣. W艣r贸d go艣ci b臋dzie kolega mojego narzeczonego, kt贸ry od wielu lat interesuje si臋 fotografia, uczy si臋 w tym kierunku i my艣l臋, 偶e si臋 nie obrazi jak go poprosimy o kilka zdj臋膰 z zabawy. Tak zamiennie do dvd :) Do zwyk艂ego fotografa chyba sie te偶 przejedziemy, 偶eby nie nie d偶wiga艂 zbyt wielkiego brzemienia (wszystko na jego g艂owie, a jak co艣 si臋 sp...). W weekend mia艂am okazj臋 porozmawia膰 tym wszystkim z rodzicami- bardzo si臋 ucieszyli, 偶e chcemy nie-hucznie. Trza tu doda膰, 偶e za bardzo si臋 nie spodziewali zar臋czyn (m贸j ch艂op m艂ody ...) i odetchn臋li z ulg膮, 偶e ich to nie przero艣nie. suma sumarum- wszyscy zadowoleni:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fafforek
Ruda22!!! Dzi臋kuj臋 Ci bardzo za ten temat!!! Przeczyta艂am to i u艣wiadomi艂am sobie, 偶e zrobimy tak jak chcemy!!! 呕adnego wesela!! Tylko przyj臋cie dla najbli偶szych!! A potem podr贸偶 po艣lubna... Taka wymarzona:):) Dzi臋ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:*:*:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wsiowy g艂upek
Ruda, dobrze kombinujesz :) Nie przejmuj si臋 prowincjonalnymi kr贸lewnami, kt贸re jak bigosu nie maja i bezy, to tylko potrafia narzekac. 27 to w sam raz data. To wypada w sobote ? Jesli tak, to i tak ka偶dy bedzie mia艂 wolne, bo to tu偶 po 艣wietach - no i sobota. Jest czas dojechac, jest czas wr贸ci膰. To jakby trzeci dzie艅 艣wiat - tak jak wesel nie lubie, tak takie co by mi odpowiada艂o, bardzo bardzo :) Dobrze ktos tam radzi艂 - zr贸b wszystko na bia艂o, bioa艂e swieczki, bia艂y wystr贸j, bia艂y ze srebrnym. Na pewno bedzie super

Udost臋pnij ten post

fafforek -prosz臋 bardzo:) 偶ycz臋 udanej wyprawy i wszystkiego najlepszego:) Wynalaz艂am hurtownie z 艣wiecami, serwetkami, lampkami ...itd we Wrocu, ceny przyst臋pne, mam nadziej臋 , 偶e w przysz艂ym roku b臋dzie podobnie. Poza tym w mojej mie艣cinie jest ca艂kiem fajna z tkaninami- mo偶na kupi膰 tiul za par臋 z艂ociszy, dobrze wygl膮da jako wst臋ga posrodku sto艂u- taki \"pognieciony\". Bia艂y ze srebrnym te偶 wydaj臋 mi si臋 w sam raz, ale co z tego wyjdzie zale偶y od sali i naczy艅. 27 to sobota- na 99% zostaniemy przy tej dacie:) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sileska01
ruda...ja mam pieniadze ( choc nie przelewa nam sie, ale bylby na wesele "z pompa"), zreszta moi rodzice w prezencie sponsoruja nam prawie wszystko, ale ...tez nie chce kamerzysty, zespolu ( bedzie DJ), limuzyna nawet mi przez mysl nie przeszla, bedzie samochod moich rodzicow i nawet nie bialy, dekoracja kosciola-jeden bukiet bialych kwiatow przed oltarzem, zadnych skrzypaczek,zadnego dopasowywania obic krzesel czy serwetek do krawata pana mlodego..itd...wesele na ok 70 osob.

Udost臋pnij ten post