Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Skaza białkowa- od kiedy wprowadzać nowe posiłki?

Polecane posty

Gość olalalala
i jeszcze mi się przypomniało ...........moje dziecko miało wysypkę silną od loveli................Biedna ta twoja dzidzia:(

alergologa to na pewno poszukam jakiegos, a ten dotychczasowy był prywatny i niemało brał za wizytę - 100 zł :O sterydy boje się podawać...

Hej!! Tak naprawdę, to uczulić może nawet samo jabłko:o Ja proponuję ściśle sie trzymać schematu żywienia niemowląt i wprowadzać bardzo ostrożnie. Moje dziecko ma 18 miesięcy i dopiero teraz widzę ze niektóre produkty już nie wpływają alergizująco.

ale nadal nie wiem, czy po skończeniu 5 m-ca moge podawać jakieś warzywa, czy jeszcze wstrzymać się z miesiąc?

kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,57442,2213228.html jeszcze raz...jak nie wejdzie, to skopiuj i wklej sobie sama odnośnik:)

Gość goragóra

Gość reniaaaaaaa
najgorsza jest buzia: jedna wiekla skorupa, a dodatkowo ja to strasznie swędzi, więc ma rany na buzi, bo w nocy drapie to są wybitne objawy skazy białkowej.Twoje dziecko ma tę wysypkę od bebilon pepti, które jest dla alergików,ale jak najbardziej uczula.Skoro nic innego nie pije, to niby na co jest uczulone?Tu się nie ma nad czym zastanawiać , musisz szybko zmienić mleko.Przecież dziecko się męczy. Przejdź na nutramigen i jestem pewna,że wysypka zacznie znikać. Powiem ci jeszcze jedno- nieleczona alergia może przejść w astmę. Nie radzę upierać się przy bebilonie i dalej eksperymentować na dziecku.

moon moja dziecko też miało uczulenie i nie wiadomo było od czego i też jesteśmy na bebilonie pepti i prałam w lovel.Wyobraź sobie, że przyjaciółka poradziła mi żebym zaczęła prać w płatkach mydlanych i od tego czasu wszystko jak ręką odjął. Spróbuj odstawić lovelę i zamień na płatki mydlane dzidziuś.Może coś pomoże, u nas pomogło. Pozdrawiam i x x x używam kosmetyków z serii Emolium i jestem super zadowolona kremik do buzi świetnie się sprawdził.Trochę trwało aż zejdzie, ale w końcu zeszło :)

Gość reniaaaaaaa
nie sądzę,że dziecko ma tak zsypaną buźkę, prawie skorupę od proszku.Chyba,że kładzie dziecku ubranka na buzię.To są typowe objawy skazy białkowej.