Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem jak ma się l4 jeśli ogłoszą upadłość?

Gość gość
Możemy się już pakowac!!!!

Gość gość
Poszperajcie w necie wychodzi na to że kupno drogeria w Luksemburgu to był jakiś przekręt i to doprowadziło dayli na dno... Kliniewski to niezły cwaniak teraz umywa ręce

Gość gość
cyt: który gotowy byłby dokapitalizować Dayli i Menga, to Kerdos upadnie – skomentował Kliniewski.

Gość gość
Trafiony zatopiony A kapitan zwiał !

Gość gość
W mediach już głośno, wszyscy trąbią o bankructwie...

Gość gość
Regionalni i góra już wiedzą co będzie dalej tylko nam nic nie powiedzą , do ostatniej chwili będą twierdzić że czekają na pieniądze

Gość gość
Regionalni w tej firmie to kolejne dno :-) Nic nigdy nie wiedza.

Gość gość
wiedzą ....tylko nas traktują jak parobkow ! naiwnych cieszacych się ze pracą jest jaka jest !!!!!ale zło powraca !

Gość gość
Pewnie, ze wiedza i maja nas w d***e. Kto by sie przejmowal glupimi kasjerkami. Z********ac karza do konca wciskac klientom na sile ta drozyzne .... A co tam glupie naiwne idiotki niech robia obrot bo jak nie to godzinki pobcinaja i aneksy...hahaha Ja nie mam zamiaru aneksu podpisac z jakiej niby paki..I jedyne co potrafia robic to tabelki ;-)

Gość gość
Jak ulozyc grafik na listopad jesli wiem, ze w pazdzierniku nie wykonam planu ??

Gość gość
Dobre pytanie, ponawiam ?

Gość gość
Jezeli nikt jeszcze aneksow nie podpisal to chyba nie moge pozmniejszac dziewczyna etatow??? Tez nie wiem jak ulozyc na listopad. A przewiduje, ze obroty moga spasc po wszystkich swietych... W grudniu moze bedzie lepiej, ale tak daleko nawet nie mysle :-) Laski kto wie jak ten grafik robic ?? Nie kumam tej etetyzacji... Czy to jest zgodne z prawem jesli mamy umowy o prace a nie zlecenie... Pomozcie..Moze wy to ogarniacie bo ja nie:-(

Gość gość
zadzwon do centrali, tylko ze oni od miesiaca nie odpowiadaja

Gość gość
Zmiana warunków umowy o pracę może się odbyć wg. kodeksu pracy na dwa sposoby: 1. Albo za porozumieniem stron - tzn. obydwie strony wyrażają zgodę. podpisują aneks i np. od następnego dnia macie już obcięte godziny i mniej kasy a co za tym idzie w przypadku upadku firmy np. do końca roku dostaniecie mniej pieniędzy z odprawy i jeszcze w okresie wypowiedzenia umowy o pracę i wtedy będziecie same sobie winne - więc tego NIE ROBIĆ !!! 2. I drugi przypadek - pracodawca ma prawo wypowiedzieć i zmienić warunki umowy o pracę poprzez WYPOWIEDZENIE ZMIENIAJĄCE te warunki. I wtedy albo się na to godzicie, podpisujecie aneks, ale te warunki zaczynają działać dopiero po okresie wypowiedzenia wynikającego z obowiązującej umowy o pracę, tzn jeśli ktoś ma umowę na czas nieokreślony to dopiero po trzech miesiącach. Albo się nie zgodzicie na zmianę warunków i wtedy też po upływie okresu wypowiedzenia trzech miesięcy wasza umowa o pracę ulega rozwiązaniu ale w związku z tym że pracodawca zaproponował wam nowe warunki a wy nie wyraziłyście zgody nie macie prawa do odprawy. W związku z tym że większość z tu jeszcze pracujących na umowę o pracę ma umowę na czas nieokreślony to ma 3 - miesięczny okres wypowiedzenia. Pozostałe niech się zorienyują, to jest zależne od stażu pracy. I na koniec: Z POWYŻSZEGO WYNIKA ŻE NIKT NIE MOŻE WAM Z DNIA NA DZIEŃ ZMIENIĆ WARUNKÓW UMOWY O PRACĘ. JEŚLI KTÓRYŚ Z BARANÓW REGIONALNYCH WAS TYM STRASZY TO POWINIEN SWOJĄ KARIERĘ ZAWODOWĄ ZACZĄĆ OD NOWA NP. W OCHRONIE BO NIE MA POJĘCIA ALBO WAS CELOWO OKŁAMUJE. Oczywiście wszystkie które pracuję na umowę zlecenie muszą poczytać swoją umowę i warunki na które się zgodziły. Pozdrawiam koniec jest bliski :)))

Gość gość
Jarek do ochrony .. Haha

Gość gość
a na OLX.PL oglaszaja 20 pazdziernika ze szukaja do pracy na kierownika drogerii Dayli http://olx.pl/oferta/kierownik-drogerii-dayli-CID4-IDchie3.html#bd42cbd4ca i najlepsze jest to: "cały czas zwiększamy liczbę naszych sklepów, dlatego też w związku z ciągłym rozwojem firmy poszukujemy kandydatów do pracy, ludzi odważnych, nie bojących się nowych wyzwań, pracy w szybkim tempie i pod presją czasu." a wczoraj wlasciciel w wywiadzie mowi o mozliwym upadku firmy hehe niech sie opamietaja

Gość gość
Jarek nie nadaje się do ochrony,zbyt mało bystry i spostrzegawczy,może na budowę ,nie też nie ,dwie lewe rączki

Gość gość
Do ochrony nie trzeba się nadawać w Chmielniku siedzi chłopak co ruszyć mu się nie chce tylko siedzi przed telefonem widać przez otwarte drzwi jak pracuje

Gość gość
Xco wy chcecie od tego CHmielnika? W każdym sklepie cos się dzieje, moze niech kazda napisze co ja wkurza we wlasnym, bo mnie denerwuje moja kierowniczka .

Gość gość
A to co robi ze Cię denerwuje, pytam bo też jestem KS i nie chce popełnić błędów, na przyszłość również? Nie martwcie się już nie długo ....:-)

Gość gość
A jak to jest w wigilie u Was? kierowniczka ma zawsze wolne????To raczeh jest chamskie.

Gość gość
u nas też nie pracuje w Wigilię ,z prostej przyczyny,bo jej nie mamy hahahah

Gość gość
A dogadać tak po ludzku to sie juz nie można? Skoro kierownik musi byc na zamknięcie miesiąca tj Sylwester to chyba w Wigilię moze miec wolne

Gość gość
może może ,ale nie musi,niech świeci przykładem pracowitości,i tak niewiele robi

Gość gość
Czytam i jestem pewna/ny, że piszę to pracownik worka, szkoda wam pewnie, że to wy nie jesteście kierownikami.

Gość gość
A kierownik, to ktoś lepszy? Z jakiego powodu? Tym bardziej w Dayli, gdzie właściwie każda pracownica musi umieć zrobić to wszystko, co kierownik... Nie cierpię kiedy ktoś wykorzystuje swoją funkcję do wywyższania się i kombinacji w kwestii pracy w dni, które każdy chciałby mieć wolne. Powinno być sprawiedliwie, ktoś pracuje w Wigilię, ktoś inny w Sylwestra i po problemie...

Gość gość
to masz c*******o kierownika w takim razie, moja kierowniczka mimo, ze ma male dziecko pracowala w wigilie

Gość gość
Niestety, niektóre kierowniczki myślą że mogą wszystko.