Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość74848
Dziewczyny! co wy na to żeby zrobić protest w Częstochowie w siedzibie LaRose? Działajmy, bo ileż można czekać?

Gość gość
Dziewczyny czy któraś złożyła wypowiedzenie za porozumieniem z przyczyn pracodawcy jak tak to proszę o kontakt.

Gość gość
Dziewczyny czy któraś złożyła wypowiedzenie za porozumieniem z winy pracodawcy jak tak to proszę o kontakt.

Gość gość
Mam pytanie czy któraś z was złożyła wypowiedzenie za porozumieniem z winy pracodawcy jak tak to proszę napisać.

Gość gość
Dziewczyny czy złożył ktoś wypowiedzenie za porozumieniem z przyczyn pracodawcy jak tak to proszę o kontakt.

Gość gość
Narazie to jesteśmy w du....Dopóki nie ogłoszą upadłości to nic nie wyegzekwujemy .Potem może coś nam skapnie z Funduszu.Porażka

Gość gość
Jak możecie dziewczyny mieć wszystko w d***e trzeba coś z tym zrobić abyśmy odzyskały pieniądze.To są nasze wypłaty do cholery a wy piszecie że już mamy po pieniądzach to cholera bierzcie się dziewczyny na sklep i bierzcie wszystko co popadnie za cenę wypłaty skoro nie odzyskanie pieniądze

Gość gość
Byłam dziś w sądzie pracy wniosek oddany. Sami wiele nie zdzialamy potrzebujemy niestety pomocy fachowców, tak jak tu juz zostało napisane oni nie mają prawa nam wstrzymać wypłat, musimy walczyć o swoje bo przecież nie sięgamy po cudze. A jak na razie firma nas bezprawnie okradla.

Gość gość
Możemy sobie pisać, dziś złożyłam skargę do PIP, ale to nic nie da. Miejmy tylko nadzieję, zr syndyk nie wjedzie na DAYLI.

Gość gość
Właśnie o to chodzi żeby wszedł Przygotowal nam wypowiedzenia i dokumenty do funduszu

Gość gość
A jak to jest z odsetkami za zwloke z wynagrodzeniem?

Gość gość
Za opóżnieniae wynagrodzenia dostaniesz 64 procent

Gość gość
Plus premie za pakowanie towaru

Gość gość
Niemożliwe ze 64 procent

Gość gość
Nieterminowość świadczeń – konsekwencje Co do zasady od wszelkich należności, jakie pracodawca ma obowiązek wypłacić, a nie robi tego w terminie, pracownikowi przysługują odsetki ustawowe. Stanowią one formę odszkodowania za zwłokę w spełnieniu świadczeń pieniężnych. Ich wysokość ustalana jest przez Radę Ministrów i od 15 grudnia 2005 r. do dziś obowiązują w wysokości 13% w stosunku rocznym. Strony w umowie mogą ustalić wyższą wysokość odsetek. W takiej sytuacji od każdej zwłoki pracodawcy należy naliczać odsetki ustalone w umowie.

Gość gość
Tak 13%w stosunku rocznym, sprawdzałam to kodeksie pracy

Gość gość
Czy skladac jakis wniosek o takie odsetki? Czy firma sama je naliczy?

Gość gość
Pracodawca nie naliczy to chyba sąd pracy albo fundusz

Gość gość
Dostałam dziś pismo od zarządcy sądowego Dayli . W kasie nie ma ani jednej złotówki .

Gość gość
No tak oni zrzuca na La Rose a my nic nie mamy.umowy podpisywalismy z dayli a nie z kimś innym

Gość gość
Ja jestem za tym abyśmy wszystkie solidarnie weszły na swoje sklepy i wzięły towar na taką kwotę jaką są nam dłużni. To nie my jesteśmy złodziejami tylko oni.przynajmniej sprzedamy coś i na chleb będzie.

Gość gość
Ktoś wie kiedy niby mamy ten towar pakować? ??

Gość gość
La Rose jest w likwidacji od 2012r Nie wierzę ze Dayli tego nie wie skoro taka informacja jest w necie i każdy może to sobie sprawdzić Ręce opadają jakie przekręty robi się pod stołem Co do pustego konta nasze wplaty wyszly widocznie na prywatne konta Zarządcy skoro nie na nasze

Gość gość
Do osoby,która pisze ,że proponuje wejść na sklep i zabrać towar na poczet wypłaty.dziewczyno do czego Ty namawiasz jako kierowniczka? To jest kradzież,możesz, dostać nawet dyscyplinarke za przywłaszczenie sobie towaru. Rozumiem,że są nam winni za wynagrodzenie ale dawać taki pomysł.Nie zależy Ci na znalezieniu innej pracy z czystymi papierami.?

Gość gość
A oni mogli okrasc tyle ludzi ?! Jestem tego zdania co koleżanka !

Gość gość
Czy to prawda że regionalne jeżdżą po sklepach i "zabezpieczają" towar do masy upadłościowej.

Gość gość
czyste papiery? a ciekawe czy jakiekolwiek papiery dostaniemy???