Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
widzę że faktycznie jak się nie zjednoczymy w wspólnej walce tz. pracownicy i właściciele to nic nie ugramy, albo razem coś zrobimy z pożytkiem dla wszystkich bo osobno nic nie zdziałamy.

Gość gość
dzis pakowanie sklepu nie wiem czemu pracownice w ogóle będą to robily za darmo skoro nie ma wypłaty na koncie?... Niech główne kierowniczki same to robią one na pewno wypłaty dostaly!!! Nie idźcie nie dorabiajcie firmy za darmo w calej Polsce nie idźcie!!!!

Gość gość
dzis pakowanie sklepu nie wiem czemu pracownice w ogóle będą to robily za darmo skoro nie ma wypłaty na koncie?... Niech główne kierowniczki same to robią one na pewno wypłaty dostaly!!! Nie idźcie nie dorabiajcie firmy za darmo w calej Polsce nie idźcie!!!!

Gość gość
Nie nie mogli. Idź kradnij droga wolna tylko jak dostaniesz dyscyplinarke to nie płacz

Gość gość
Dzis pakowanie sklepów nie bądźcie głupie i pod żadnym pozorem nie idźcie dorabiać tej firmy nie ma wyplat nie ma pracy niech kierowniczki pakują które zapewne dostaly wypłaty!!!!

Gość gość
Czy te forum działa?

Gość gość
No i co niby zróbcie z tym towarem? Przecież połowa zaraz termin się kończy a inny drogi ze szok. Poza tym nie warto.

Gość gość
Kto dzis niby pakuje sklep ? Ktos tu zamet sieje, jak zawsze !

Gość gość
Który regionalny jeździ obecnie czerwoną skodą citigo na krakowskich numerach????

Gość gość
Nie upadajcie do poziomu PMR, LaRose, Dayli i innych takich ...

Gość gość
Nikt nie dostał.pieniędzy my mamy być w gotowości i jeśli dostaniemy takie polecenie to powinniśmy spakować towar lub zrobić inwentaryzację bo jeszcze niektóre z nas nie złożyły wypowiedzen.i tak przez 3 miesiące według prawa. Jeśli tego nie zrobimy pomimo ze nie mamy wypłat to oni mogą nas zwolnić dyscyplinarnie za niewykonanie poleceń służbowych.

Gość gość
Zaden zament sklep w Olsztynie jest dzis pakowany pracownice za darmo zapewne to robia:)

Gość gość
To są żałosne! Za cholerę nie pójdę, a one właśnie pokazują tym idiotom na górze, ze nie są nic warte, nie maja honoru i można z nami wszystko robić! Miejcie szacunek do siebie!

Gość gość
Skoro sklep w Olsztynie dziś pakują to pewnie inwentaryzacja nie była tam zrobiona ? To i lepiej chyba że liczy się to jak podczas pakowania skanuja towar

Gość gość
Mogły iść na L4 jak otrzymały informacje że mają iść pakować... a towar jest skanowany i od razu zrobią inwentaryzację przy okazji pakowania

Gość gość
Na l4 to i tak można iść na czas pseudo postoju. Przynajmniej będzie więcej niż żałosne 60%...

Gość gość
Haha ciekawe co zrobią z tym towarem? Do innego sklepu ?! Kto przyjmie ten towar, magazynu nie ma

Gość gość
wydaje mi sie ze juz po sklepach nie ma nad czym mysles szukac pracy dzis olsztyn jutro inne sklepy tylko nie rozumiem po co pracownice szly pakowac ten towar skoro nie beda mialy za to zaplacone i nie otrzymaja zaleglych pensji . No chyba ze one otrzymaly?

Gość gość
Dziewczyny nie gadajcie bzdur wypłaty zaległe dostaniecie do trzech miesięcy przed ogłoszeniem upadłości ale nie od Dayli tylko z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych niestety nie w tym momencie tylko w chwili kiedy firma ogłosi upadłość całkowitą,wtedy wchodzi syndyk .Ma on miesiąc czasu na przekazanie listy pracowników z zaległymi wypłatami,natomiast fundusz wypłaca syndykowi do dwóch tygodni pieniądze na zaległe wypłaty,który w ciągu tygodnia ma obowiązek przelać pracownikom,natomiast syndyk rozlicza się z funduszem do miesiąca.Z funduszu należy się jeszcze odprawa uzależniona od lat przepracowanych w firmie do 2 lat odprawa miesięczna,2-8 lat dwu miesięczna,powyżej trzy miesięczna,oraz odprawa za nie wykorzystany urlop na ten rok.Natomiast za urlop niewykorzystany w zeszłym roku wypłaca syndyk,ale jak wiadomo firma ma takie długi,że syndykowi nie wystarczy na zaspokojenie wszystkich roszczeń,więc lepiej ten urlop wykorzystać w tym momencie bo tych pieniędzy za urlop na pewno nie odzyskamy nie ma co się łudzić.Jeżeli dalej ktoś nie wieży w to ,to proszę dowiedzcie się w Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych Kraków Plac na Stawach 1 .Pozostało nam niestety czekać i modlić się żeby firma ogłosiła tą upadłość na tej nieszczęsnej rozprawie 14 marca,i żeby sąd uznał ją na tej rozprawie.Wtedy w bardzo optymistycznej wersji zaległe wypłaty dostaniemy koniec kwietnia lub w maju .

Gość gość
Sąd zgodził się na sprzedaż majątku dayli

Gość gość
18.53 i co to oznacza? Skąd info?

Gość gość
Fajnie ale komu żadnych informacji w tym temacie(oprócz tego że sąd wyraził zgodę na sprzedaż przecież nie pokryje to i tak wszystkich zobowiązań)

Gość gość
Sąd zgodził się na sprzedaż dayli juz pod koniec stycznia. Wystarczy wpisać w Google "dayli informacje 2017 " i wyskoczy wszystko ☺

Gość gość
Dzwonił ktoś do Wataxu wysłali już pity?Ma ktoś jakieś informacje?

Gość gość
Ja dzwonilam i pisałam e-mail. Olali mnie...nikt nie odebrał i nikt mi nie odpisał

Gość gość
No to superowo ja będę jutro dzwoniła w sprawie pitow ciekawe czy czegoś się dowiem bo ja chcę się już wkoncu rozliczyć a czy ktoś wie co z tymi cholernymi wypłatami

Gość gość
Jest szansa ze pojawia się w enovie pity.ja dzwoniłam i odebrali i potwierdzili

Gość gość
Teoretycznie to pity zawsze przychodziły ok.2 marca, od 8 lat tu pracowałam i tak zawsze było. Pity to nam raczej muszą dać to to ich obowiązek a nasz obowiązek się jest rozliczyć. Czy ktoś ma jakiś tzw.przeciek w sprawie wyplat

Gość gość
Od 8 lat jak tu robiłam to pity były ok.2 marca to ich obowiązek nam je posłać a nasz obowiązek jest się rozliczyć. Czy ktoś ma jakieś tzw.przecieki co do wyplat?