Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie do pracodawców

Pytanie do pracodawców

Polecane posty

Mam pytanie do grupy ludzi, którzy zatrudniają innych. Czy - a jeśli tak, to dlaczego - uważacie, że człowiek przez was zatrudniony musi całe swoje zycie poświęcić waszej firmie. Zjamona właśnie mi powiedziała, że w jej firmie zwolniono sekretarkę. Powód? Brak integracji z firmą. Objawiało się to tym, że dziewczyna, skończywszy swoją pracę po ośmiu godzinach, szła do domu. Firma ma taki profil, że ludzie w niej pracujący często siedzą jeszcze wieczorem. Ale sa to ludzie pracujący w systemie prowizyjnym - im dłużej posiedzą i im więcej zrobią, tym więcej zarobią. Logiczne. Natomiast także od personelu administracyjnego, wymaga się, żeby zostawali po godzinach - oczywiście, za darmo. To własnie jest nazywane "integracją z firmą". Ja tego - powiem szczerze - nie rozumiem. Mam swoja pracę, swoje obowiązki, pracuję od 9 do 17. Kiedy jest cos pilnego, ważny projekt - naturalne jst, że zostaje dłużej. Ale żeby codziennie? Dla zasady? Dla pokazania, jaka firma jest dla mnie ważna? Dlaczego? Dziewczyna była sympatyczna, lubiana. Przychodziła do pracy, wykonywała ja przez 8 godzin i szła do domu. Została zwolniona. Dla mnie totalna bzdura...

bo u polaczków - golasów tych pożal się Boże byznesmenów \" lekko podciętych\" ze skorupami na piętach i niedopranymi gaciami sie nie pracuje. jedynym pracodawca , który mnie okradł za moja uczciwą cięzka prace w moim życiu był polaczek moj jebany słowiański romantyczny krajan.

Gość zajebiaszcie
to niestety nie jest powszechne tylko w prywatnych firmach. instytucje panstwowe tez nie patrza przychylnie na osoby ktore po 8 godzinach pracy poprostu wracaja do domu. przylkadem jest sad czy osrodki pomocy spol....mowie o krakowie

Gość lie
pytasz dlaczego nie ma odpowiedzi każdy robi jak chce albo sie dostosujesz albo wypad takie życcie i nie warto się zastanawiać bo w tym nie ma sensu nie ma człowieka jest tylko zysk tylko to się liczy cały świat sie wokół zysku kręci to tylko jeden z wielu przykdladów :o

Gość a ja lubie zostawac nawet
i w poprzedniej pracy bylo to mile widziane... A w obecnej wyrzucaja mnie o 15 😭

W budżetówce akurat nie wiem, jak jest, ale nie rozumime, dlaczego dla kogoś to takie dziwne, że ktos może mieć poukładane życie osobiste? Mój szef też taki jest - on mieszka sam, jego rodzina gdzies na wsi, i dla niego jest niepojęte, że ktoś może CHCIEĆ iśc do domu bna mecz, zamiast iśc z nim do baru i razem go oglądac. To jest żałosne - nie dość, że w pracy pomiata ludźmi, to jeszcze potem oczekuje, e za free będą mu rozrywki wieczorami dostarczać. Na szczęscie nie o mnie chodzi, ja jestem z tego wyłączona, ale koledzy nie raz mi mówili, jak im się już głupio z tych nasiadówek wykręcać. Nudzi mu się, bo kto by chciał wracać do pustego mieszkania, to wymyśla - mecz, piwo, albo nagle jakies bardzo ważne zagadnienhie do opracowania. Delikwent z nim zostaje opracowac zagadnienie, siedzi kilka godzin, przez które szef więcej gada o głupotach niż o zagadnieniu, a potem sie okazuje, że to było potrzebne na za trzy tygodnie albo wcale. Na szczęscie mój szef nie ma takiej władzy, że może zwalniac za wychodzenie punktualne z pracy, ale z pewnością by chciał... Tylko ciekawe, któ by wtedy mu w tej firmie został.

Gość kakka
Wyjścia do knajpy to co innego. Co do twojego pierwszego pytania. Nie wiesz, jak było. Może jej brak integracji z firmą objawiał się na inne sposoby. Poza tym, coż, jak się gdzieś pracuje, trzeba się dostosować do panujących tam stosunków.

To jest dokładnie to samo. Jaka jst różnica pomidzy jednym a drugim? Za każdym razem szefz z jakiegoś powodu uznaje, że pomimo ,że płaci ci za 8 godzin, ty masz być w pracy łużej. Obojętnie, czy to jest suoper ważne zadanie, mecz, gadki-szmatki czy w ogóle po prostu siedzenie w pracy i gapienie się w ścianę dla zasady. I wiem, jak było, bo znajoma mi opowiada. Też jest sekretarką, ale mieszka z rodzicami, wiec jej to wszystko jedno i siedzi. Pracy generalnie nie ma, ale od czasu do czasu szef woła do siebie i pyta o jakieś głupoty, np. czy była dzisiaj poczta. Tak, jakby nie mógł zapytać o to do 17. A co do dostosowania się - to jest PRACA, a nie życie. Ludzie, którzy tego nie rozumieją, są bardzo biedni.