Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogubionamala

wciągniete brodaki a karmienie piersią. Prosze o radę

Polecane posty

Gość pogubionamala

Wiem ze jest temt o wciagnietych brodawkach, ale tam chodzi glownie o walory estetyczne. Przed ciaza mialam wciagniete obie brodaki, w trakcie jedna znormalniała. Jestem na przelomie 7 i 8 miesiaca ciazy i nie bardzo wiem jak sie do karmienia przygotowac. NIpletki to droga sprawa a niechce kupowac w ciemno. Czy jest tu ktos z podobnym problemem? Jak wygladalo karmienie piersią, da sie w ogole? co ze soba wziac do szpitala? poradzcie prosze

Dziecko zaakceptuje taką pierś jaką dostanie.Fakt,moze Ci byc trudniej,ale karmienie z takimi sutkami jest mozliwe.Ja mam podobny problem i takze bardziej z 1 piersią.chce kupic nipletki,ale to juz po to,aby skorygowac ich wygląd,bo wiem ze karmienie bedzie mozliwe,jesli tylko bede naprawde chciec.Rok temu rodzilam dziecko,karmilam tylko miesiąc,ale wiem ze jesli bylabym b.zawzięta i zalezalo by mi na tym karmialabym dluzej.W kazdym razie brodawki u mnie nie byly tak ogromna przeszkodą.Nic nie rob teraz z sutkami,moze to spowodowac skurcze.Zostaw je,dziecko da rade ssac takie piersi.Zresztą brodawki wyciągają sie podczas karmienia.Pamietam, ze mialam wystające,normalne jak karmilam-ale to bardziej dlatego,ze byly cale pogryzione,poranione. Glowa do gory i nie martw sie na zapas,zobaczysz ze jezeli tylko bedziesz chciec karmic dasz rade. Pozdrawiam

Wszystko niestety zależy od dziecka , moje pierwsze dziecko było leniwe i nie jadło za dużo i.............karmiłam 2,5 roku z jednej piersi z tej drugiej wciągniętej nie chciał ......... Córka bez problemu jadła z obu , i nie miała z tym najmniejszych problemów.Karmiłam ją rok.

sprobuj cwiczyc brodawki (JESLI TWOJA CIAZA NIE JEST ZAGRZONA PORODEM PRZEDWCZESNYM!) kulajac je troszke w palcahc. mozna tez sprobowac metordy starych polozych. kupujesz strzykawke 20ml, odcinasz koncowke z tej str gdzie naklasa sie iglee i przekladasza na ta strone tloczek, nastepnie ta czesc z \"uszkami\"przykladasz do brodawki i powolutku wyciagasz tloczek, tworze sie proznia, ktora delikatnie wyciagnie Twoja brodawke. Metoda brzmi drastycznie,ale jest skuteczna, nie boli...moze lepiej zaczac od czegos takiego, zamiast kupowac kapturek, czyli pierszy powod do postania kolki..

Gość pogubionamala
no niestety nie moge probowac teraz ze strzykawkami, lekarz mi zabronil ruszac sutki, jestem na Kaprogeście caly czas. Czyli poki co nie kupowac nipletek ani zadnych kapturkow? Nie wiem czy jestem dobrze zorientowana w temacie, sa dwa rodzaje, takie ktore wyciagaja i takie ktore tylko oslaniaja tak? Kurcze nie wiedzialam ze kapturki powoduja kolki :( Dziekuje za odpowiedzi, moze ktos jeszcze ma jakies rady?

moja mała nie chciała z małym trochę się pomęczyłam, ale z dnia na dzień było lepiej po 2 miesiącach miałam takie brodawki, że mi żadne niplette nie było potrzebne :P

Gość kjfgshrthgr

Też miałam wciągnięte brodawki i jedną bardziej. Zaraz po porodzie miałam ogromne trudności, żeby karmić. Na szczęście, pomagały mi położne, sama też byłam zdeterminowana. Na 3 dzien kupiłam nakładki korekcyjne medeli za 32 zł. Bardzo trafny zakup! Dzięki temu nie bałam się, że sobie w domu nie poradzę. Żałuję, że nie wiedziałam o nich wcześniej, możne je nosić przed porodem przez kilka godzin dziennie. Od dzisiaj próbuję je odstawiać, bo już mam dość tych \"pancerzy\" :) Mam nadzieję, że synuś sobie poradzi.

Gość tez zainteresowana