Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koczita25

Dlaczego pieluchy tetrowe są rożnych rozmiarów, jakie powinnam kupić na począt.?

Polecane posty

Gość Koczita25

Na codzienne stosowanie pampersów nie będzie mnie stać, dlatego chcę kupić pieluchy tetrowe i kilka flanelowych tylko nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąść. Znalazłam na aukcjach 60x80 70x80 i 80x80 Ktoś mi może pomóc?

Nigdy się nie spotkałam z rozmiarami pieluch tetrowych,ale na chłopski rozum to kup te najmniejsze i pare większych.Nie mam w tym temacie dużego doświadczenia bo jechałam na pampersach,ale tak mi się wydaje!!!

Gość Trochę doświadczona mama
Lepiej kwadratowe, lepiej się je potem składa. I na pewno wszystkie jednego rozmiaru, nie będzie problemu, że się pomieszają i jak będziesz chciała założyć dwie na raz, to jedna będzie szersza, a druga węższa. Ale może ktoś ma inne zdanie.

kup 80x80 najłatwiej złożyć w każdy możliwy sposób - chociażby do szuflady można w ładną równą kostkę złożyć - czy do trójkąta do pieluchowania. Te inne są prostokątne i przy składaniu do trojkąta zupelnie źle sie ukladają.

Standardem zawsze były 80x80 - a potem pojawiły się te inne (prostokątne)- pewnie producenci chcieli za te same pieniądze wyprodukować coś mniejszego:)

Gość taka moja rada
racja, kup pieluchy jednakowe i kwadratowe, ale nie używaj ich u nworodka, aż mu odpadnie pempuszek. Kikut pempuszka musi się zasuszyc i odpaść, a niestety zasiusiana pieluszka tetrowa rozmiękcza go, zwłaśzcza u chłopców, bo siusiają sobie na brzuszek. Ja zrobiłam ten błąd i przedłużyłam czas odpadnięcia kikuta o 2 tygodnie. W pampersach pempek jest bezpieczniejszy:)

Gość Trochę doświadczona mama
To jednak więc osób myśli na ten temat to co ja.

Gość Koczita25
Troche doświadczona mamo - ja z kolei bede świeżo upieczoną niedoświadczoną mamą ;) jeżeli możesz się podzielić jakimis wskazówkami to pisz proszę :)