Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabel wpieniacz

Ile miałyście lat jak urodziłyście pierwsze dziecko???

Polecane posty

ja miałam 26 jak urodziłam każdy decyduje się przecież kiedy chce moja szwagierka jest właśnie w 2 miesiącu ciąży ma 36 lat to jej pierwsza ciąża nie wiem dlaczego tak późno ale w sumie to ich sprawa

Gość maanstracht
18 uprzedzam pytanie - rodzice mi nie pomagali i nie zaciążyłam na wiejskiej dyskotece :-D a partnera jak dotąd miałam tylko jednego

Gość mama777
29 i też żałuję,że tak poźno się zdecydowałam, za rok planuję drugie -wdedy stuknie już 32

Gość 36 lat
36 pierwsze 40 drugie

Gość bede miala 245
styczeń 2008 - termin porodu

Gość tzn bede miala 24 i pół

Gość 18 i 2 miesiace

wiecie teraz sa nowe trendy ludzie najpierw dom samochod odlozone na kacie a potem dziecko tylko nie zastanawiaja sie nad tym ze marzyc mozna i czasem orientuja sie jak jest juz za pozno czyli kolo 35 rokuzycia i czasami juz trzeba sie wtedywspomagac cojest kosztowne.widze ze na forum jest rozpietość wiekowa i to dobrze bo kazda sie uczy czegos od drugiej! mam tylko pytanie z tej strony medycznej do mam po 30.Czy mialyscie jakies komplikacje przy porodzie albo w trakcie ciazy.Pytam bo ja sama sie nie moge zdecydować na trzecie dziecko bo majac 22 lata urodziłambliżniaczki i wlasnie jest mozliwosc pracowac albo dziecko i chce sie dowiedziec jak to z ta moznoscia po 30?

Ja miałam 27 i pani doktor pediatra, która przychodziła na obchód w szpitalu stwierdziła, że ZA WCZEŚNIE !!!!!!! Noooo, myślałam wtedy, chyba cię pogięło, kobieto!!

Gość ja 22
i bardzo sie z tego cieszę

Gość pepega
to bylo jest spytac...kiedy jej zdaniem byloby dobrze dziecko urodzic:) ?

28 lat. Mimo, że od 22 roku życia jestem mężatką, a z moim mężem jestem od 17-tego roku życia, dopiero przed 30-stką podjęłam świadomą decyzję o macierzyństwie. Wcześniej nie chciałam mieć dzieci. Nie chodziło o to, że nie mieliśmy mieszkania, samochodu, wykształcenia, bo to akurat nigdy nie było dla nas problemem, ale ja po prostu nie miałam chęci.

Gość hejka111111
24

Gość pientnaście lat

19 lat i wbrew niektorym opinia jestem bardzo szczesliwa i jeszcze nigdy nie powiedzialam sobie ze tego zaluje! a i nie byla to jednorazowa przygoda

Gość Jesteśmy .
Jesteśmy z mężem parą od 16 roku życia. W wieku 20 lat urodziłam 1 dziecko a drugie urodzę mając 27 lat i jestem bardzo szczęśliwa.

Gość do przodu
17

Gość 24 i pół

Gość do maanstracht
na wiejskich dyskotekach to nie dają, tam są za porządne dziewczyny, to tylko te miejskie dają i to po kiblach

Gość do maanstracht
i to w tym wieku co ty

Gość gattino2
Tylko w Polsce mozna spotkac ludzi, ktorzy uwazaja, ze dziecko w wieku 28 lat to troche za pozno lub "ostatni moment":O Za granica zadna wyksztalcona kobieta nie urodzi dziecka przed 27-8 rokiem zycia, a ciaza w wieku 30 lat to standard. Polska jest niestety zacofana:O

Po pierwsze - późne macierzyństwo liczy się od 35 roku życia a nie od 28 i po 35 właśnie można sie zacząć martwić komplikacjami, a nie siać panikę przed 30-ką :o Po drugie: tyna1984 --> nie szufladkuj pochopnie. Przede wszystkim nie widzę nic złego w późniejszym macierzyństwie i nie wiem dlaczego Ty od razu piszesz o trendach, kasie i żalu. Ja jestem w pierwszej ciąży, więc jak urodzę to będę miała 27,5. Nie uważam że to późno. Fakt że starania zajęły nam prawie 2 lata, ale bynajmniej nie odkładaliśmy decyzji ze względu na dom i samochód! Z drugiej strony lepiej chyba mieć jakąś bazę finansową, a nie klapki na oczach i rodzić dzieci jak nie starcza do przysłowiowego pierwszego. Mnie przeraża jak czytam że w ciążę chcą zachodzić dziewczyny po 19-20 lat, które nie mają ani własnego kąta, ani żadnego wykształcenia, ani tym bardziej nie sprawiają wrażenia dojrzałych emocjonalnie. Ale to ich sprawa.

Gość maanstracht
przepraszam, nie wiedziałam. nie chodzę na żadne dyskoteki, ani wiejskie, ani miejskie.mam prawo więc się nie znać :-)

ale ja nie klasyfikuje nikogo przeczytaj dokladnie mam 24 lata i dwuletnie blizniaczki i nie mam nic przeciw poznemu maciezynstwu tyle ze chce sie dowiedziec czy moge poczekac i czy nie bedzie potem komplikacji bo po zabiegu jestem i chciala bym dac organizmowi odpoczac i popracowac troche ale dzidzia jest w planach tylko chce wiedziec mniej wiecej czy sa jakies wieksze zagrozenia zwiazane z wiekiem babo zanim naskoczysz na kogos przeczytaj dokladnie

tyna A to nei Twoje słowa? : \"wiecie teraz sa nowe trendy ludzie najpierw dom samochod odlozone na kacie a potem dziecko tylko nie zastanawiaja sie nad tym ze marzyc mozna i czasem orientuja sie jak jest juz za pozno czyli kolo 35 rokuzycia i czasami juz trzeba sie wtedywspomagac cojest kosztowne\" Chyba że się pod tym nie podpisujesz, to wtedy cofam wszystko...