Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona sińcem

Drapałam aż mi się siniec zrobił...

Polecane posty

Gość zaniepokojona sińcem

Nie wiem co o tym myśleć :( W nocy musiało mnie coś ugruźć albo z jakiegoś innego powodu swędziała mnie skóra na udzie i przez sen się drapałam . Rano zauważyłam duży wylew około 10cm na powiedzmy 5cm . Bez zadrapań . przypomnałam sobie , że jakiś czas temu miałam podobną sytuację i obudziłam się z siniakiem w tym samym miejscu :( Czy możecie mi zasugerować co to może być :o

Gość nebesen
ja nie wiem, ale czesto na wewnetrznej stronie uda malam wylewy czerwone -takie skupisko krwisto czerwonych plamek kiedy sie drapalam to jest b delikatne miejsce

Gość nebesen
ale takie cos jak opisuje? nie wiem, czy isc

Chyba podobne... Wygląda niemal tak jak zwykły siniec po oderzeniu się , ale jak naciskam nie boli , miejsce nie jest wrażliwe na dotyk . Kolor fioletowawy z małymi jaśniejszymi punkcikami . Takie coś :o

Gość idz do lekarza
powinnaś pojsc do lekarza, wysypka i siniaki neznanego pochodzenia mogą być objawami białaczki, szczególnie jeśli prócz tego łatwo się męczysz, masz bóle karku (tuż przy głowie) i miewasz gorączkę którą ciężko zbić. prócz tego siniaki mogą świadczyć o hemofilii lub niewydolności tarczycy...w każdym razie wizyta u lekarza jest tu wskazana :)