Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podłamana ZAłAMANA

CIążA TUż PO PORONIENIU...

Polecane posty

Gość podłamana ZAłAMANA

Nieco ponad miesiąc temu poroniłam... Lekarz kazał odczekać 3 miesiące do kolejnych starań. Ale dzisiaj w nocy mój mąż zachował się nieodpowiedzialnie i nie zachował ostrożności. Co będzie jeśli mnie zapłodnił? Mam akurat dni płodne!!! Nie chcę stracić kolejnej ciąży!!!

Gość fikimiki435
a mialas zabieg lyzeczkowania. jezeli tak to slyszalam opinie ze poczecie najwczesniej moze sie zdarzyc po 1 @. scianki macicy musza dojsc do siebie po lyzeczkowaniu aby zagnizdzic zarodek.

Gość podłamana ZAłAMANA
Nie, zabieg łyżeczkowania nie był wymagany bo ciąża była bardzo wczesna i poronienie nastąpiło samoczynnie i wszystko ładnie oczyściło mi się samo

Gość halllko
ja zaszłam 2 mies po poronieniu bez czyszczenia, donosiłam jest super

Gość podłamana ZAłAMANA
właśnie gdzieś przeczytałam, że można rozpocząć starania wcześniej niż po trzech miesiącach. Okres 3 miesięcy jest zalecany ze względu na kiepski stan psychiczny kobiety, która straciła dziecko... Ale jak ktos pragnie dziecka... A ja bardzo chce mieć dziecko :) Jeśli się udało to będę bardzo szczęśliwa!!!! Ale jestem ciekawa czy były takie przypadki i jak się to skończyło. Dlatego proszę piszcie bo wiadomo, że praktyka i teoria to dwie różne sprawy.

Gość ja też chce się strać
miesiąc po poronieniu. Nie miałam zabiegu.

Sama jestem po poronieniu i w życiu bym się nie zdecydowała odrazu na drugie dziecko ...Tu nie chodzi o to żeby się wypłakać po pierwszej ciąży ale miałam strach że znów coś się stanie. Moja przyjaciółka poroniła 4 razy ,lekarz mówił ze za krótka była przerwa (nie czekała nawet 2 tygodni) a po co póxniej siebie obwiniać i płakać w poduszke? :(

Gość ja też PORONIŁAM SAMOISTNIE
dlatego obeszło się bez zabiegu łyżeczkowania (w 44 dniu cyklu czyli w 7 tygodniu) gin powiedziała, że nie ma ŻADNYCH PRZECIWSKAZAŃ bym starała się o dziecko OD RAZU w następną ciążę zaszłam dokładnie 7 tygodni później (wiem kiedy, bo znam dzień owulacji) i dziś jestem w 29 tygodniu ciąży:)

Gość ja też PORONIŁAM SAMOISTNIE
Princpolo---------> bez względu na to czy zajdziesz w ponowną ciążę miesiąc, rok czy 5 lat po tym zdarzeniu - strach będzie Ci i tak towarzyszył:( niestety:( dla mnie pierwsze 4 miesiące to był koszmar, bo ciągle żyłam ze świadomością, że może się stać to samo co poprzednio:( tak na dobrą sprawę to odetchnęłam (choć nie do końca), gdy zrobiłam usg 3D w 22 tygodniu i zobaczyłam, że moje dziecko rozwija się prawidłowo i jest zdrowiutkie:) i pomimo, że ciąża od początku jest całkowicie BEZPROBLEMOWA, to i tak ciągle jest we mnie strach:O tego się niestety nie da uniknąć jeśli doznało się w życiu poronienia:(

Moja mama poroniła w październiku ja poczęłam się w grudniu ( dokładnie 6 tygodni po...) i żyję mam się dobrze , z tego co wiem mama nie miała żadnych problemów . Princpolo , ja zaszłam w ciąże 4 lata po poronieniu ( wcześniej nie zachodziłam w ciąże choć bardzo chciałam) i.... tak jak napisała poprzedniczka wielki strach był do końca , niestety to jest uraz do końca życia ,drżałam przed każdym usg , czy serduszko jeszcze bije.Miałam plamienia do 16 t.c. więc stres wielki , na szczęście wszystko dobrze się skończyło czego i Tobie życzę.

Moja mama poroniła w październiku ja poczęłam się w grudniu ( dokładnie 6 tygodni po...) i żyję mam się dobrze , z tego co wiem mama nie miała żadnych problemów . Princpolo , ja zaszłam w ciąże 4 lata po poronieniu ( wcześniej nie zachodziłam w ciąże choć bardzo chciałam) i.... tak jak napisała poprzedniczka wielki strach był do końca , niestety to jest uraz do końca życia ,drżałam przed każdym usg , czy serduszko jeszcze bije.Miałam plamienia do 16 t.c. więc stres wielki , na szczęście wszystko dobrze się skończyło czego i Tobie życzę.

Gość zachował się nieodpowiedzialni
a ty????

jesli nie miałas zabiegu to mozecie się starac od razu. Powodzenia.

Gość mama majeczki
nie stresuj się! ja poroniłam dzidziusia w 8 tc , miałam zabieg tzn łyżeczkowanie a już po miesiącu ,kiedy skończył się okres i nastały dni płodne poczęła się nasza kochana kruszyna .Ciąża przebiegła bez żadnych komplikacji ,strach był oczywiście mimo ,że to było planowane poczęcie ale to naturalne,że po poronieniu zawsze w następnej ciąży obawiamy się,aby syt się nie powtórzyła. Teraz m,oja Majeczka ma skończone 4 mce i jest największym szczęściem moim i męża;)

JA PORONIŁAM W 6 TYG CIAŻY I MIAŁĄM ZABIEG ŁYŻECZAKOWANIA.A 3 MIESIACE PO TYM ZASZŁAM W CIĄŻE.STRACH BYŁ CAŁA CIĄŻE.DZIŚ MÓJ SYNUŚ MA 2,5 ROKU