Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka w anglii

wstyd mi jest za polakow w wielkiej brytanii

Polecane posty

Gość Alabama30***
HHHmmm,kobieta Anglika,coz za zaszczyt!!! no to jestes juz pol angielka:) Jak sie komus cos nalezy to niech sobie pobiera,wchodzac w czlonkostwo U.E dali przyzwolenie na legalna prace oraz pobieranie roznych swiadczen socjalnych,wiec nie powinni miec do nikogo pretensji. Obrzydliwe jest menelstwo,nie rodzina

Gość trolina
Ja nie mieszkam w Angli tylko w Norwegii ale zdanie na temat tego mam jedno,skoro Polacy mieszkają w obcym kraju i ten obcy kraj budują ,płaca podatki to też im się nalezy to wszystko co całej reszcie która tam podatki płaci.Bo jak Polka to ma się jej nie należeć np.rodzinne na dziecko w kraju w którym żyje?Anglicy,Norwegowie potwierali granicę dla Polaków i napewno liczyli się z tym że w ich kraju będą normalne Polskie rodziny z dziećmi a Polki będą tam dzieci rodzić(napewno nie dla kasy tylko z powodu tego że wkońcu mają normalne warunki na utrzymanie dziecka,nie za głodową pensje w Polsce),chyba normalne że Polak nie różni się od nikogo innego na świecie i tez chce mieć rodzine i dzieci a że z tego tutułu przysługują mu w danym kraju pieniądze to dlaczego ma nie brać tego co mu się należy.Wdług autorki topiku Polak to ma tylko charować i nic więcej ma mu się nie nalezeć!Co za bzdura! To fakt że Polacy sami się wrzucają do jednego worka sami wyrażając się o swoim narodzie nie zbyt dobrze.W każdej innej narodowości tak jak i w Polskiej są pijaki,obiboki,złodziej i nie ma takiego narodu na świecie w którym by ich nie było.

Gość trolina
W Norwegi tez tak jest że jak tylko któryś Polak "narozrabia"to odrazu trąbią o tym w gazetach robiąc sobie pożywkę żeby nie pisać o Norwegach którzy też nie są święci a gazety o czymś pisac muszą więc wolą o obcych niż o swoich.

Gość polka w anglii
aha i jeszcze jedno:nie wycwanilam sie ze mam anglika jak ktos to wyzej opisal.zakochalismy sie w sobie a juz ktos tu napisal ze mam anglika zeby w razie rozwodu alimenty dostawac. a jeszcze do takorzeczy:nie mam ja obywatelstwa brytyjskiego tylko moja corka po tacie.nawet nie przeczytalas dokladnie moich postow i komentujesz. i guzik polacy dostaja nie obywatelstwo skad ty masz takie informacje.pewnie to jest rezydentura a nie obywatelstwo.aby dostac brytyjskie obywatelswto trzeba miec wspolmalzonka brytyjczyka i zyc z nim conajmniej 2 lata.ponadto trzeba zdac egzamin z jezyka angielskiegi i historii wielkiej brytanii.

Gość polka w anglii
do troliny:tylko ze norwegowie budowali ten kraj od stuleci sami zapracowali na ten dobrobyt i kiedys nie bylo takiej pomocy i opieki panstwa jak teraz jest.a tu nagle przyjezdzaja masowo polacy po zasilki.bo ile sie czyta np.ze kobieta jest w ciazy i wyjezdza raptem zagranice bo liczy na jakies pieniadze ze na dziecko dostanie.o to mi chodzi.nie lubie takich kombinatorow takich aby sie nachapac jak najwiecej od obcego kraju.

A ja zawsz dumna jestem z tego, że jestem Polką. Teraz mieszkam w UK, mam dwóch synów urodzonych w Polsce, kocham moje rodzinne miasto i nigdy z niego nie zrezygnuję (Warszawa). Mój syn - uczeń jest dumą i dla Polaków i dla Anglików.Dzięki temu, że mój mąż jest tu juz kilka lat mamy wszelkie prawa socjalne. Powiem krótko (choć z żalem) Kocham Polskę, a to Anglia kocha mnie.

Gość polacy tez sie wycwanili
musieliscie byc strasznymi nieudacznikami by w warszawie stolicy nie znalezc pracy!!!!

Gość trolina
Ależ bzdury wypisujesz,wstydzić sie pwoinaś za siebie że oskarżasz Polki o kombinowanie i rodzenie dzieci tylko dla pieniędzy!Norwegowom ropę znaleźli Amerykanie i dlatego teraz to taki bogaty kraj,sami Norwegowie swojego dobrobytu nie budowali bo zanim i m ropy nie znaleźli bida tam była.Co do Angli jakby uwazali że Polki sa inne i nie naleza im się prawa socjalne z kraju w którym mieszkają to by ich Polką nie przyznawali.Czy to takie dziwne że ciezarna Polka wyjeżdża do Angli żeby zapewnić lepszy byt swojemu dziecku i nie martwic sie że na pieluchy jej zabraknie!W głowie masz poprzewracane i zmień już te obywatelstwo bo mi wstyd że takie żmije jak ty są Polkami.Żyjemy na emigracji w obcych krajach w obcych krajach płacimy podatki które sa po to żeby w obcym kraju nalezały nam się różne świadczenia.Polki w ciazy wyjeżdżają nie z chęci kombinatorstwa tylko w chęci zapewnienia noramlnego bytu swoim dziecią ,nie kradną tylko sie przenosza rodzić i zyć tam gdzie im na chleb nie zabraknie,do normalnych krajów które dbają o ludzi w nim mieszkających.Ty się oburzasz o to jakby Twojemu dziecku chleb zabierały.Żygac mi się chce na takie emigrantki jak ty co im szybko woda sodowa do głowy uderza.

Gość do polki w angli
alez ty musisz byc pusta ...... sama sie puscilas w anglii, i jeszcze bezczelnie taki temat rzucilas tu. wez sie za robote i zrob sobie jeszcze jedno dziecko .......

Gość trolina
Żal Ci tak bardzo Norwegów bo ich Polacy najeżdżają masowo?A nie żal Ci Polek które ,musza wyjechac ze swojego kraju i za chlebem żyć na obczyźnie.Zapomniałaś juz jak się w Polsce "lekko"żyje.Poprzewracało sie w głowie od dobrobytu co niektórym i jakie to zachłanne,sama zyje na emigracji a innym tego żałuje.Jesteś taką samą emigrantka jak my wszyscy i nie ma tu nic do żeczy że masz męza Anglika ty (niestety)jeszcze jesteś Polką więc może zamieszkaj ze swoim Anglikiem w Polsce albo pobieraj tylko połowe swiadczeń rodzinnych za swojego męza ale już nie za siebie(twoje córka zawsze będzie w połowie polką chociaż ma brytyjskie obywatelstwo) bo ty tego kraju nie budowałaś więc tobie i drugiej połowie twojej córki się nic nie należy,bo to nie ty budowałas ten kraj i dobrobyt.

Gość Trolina Wigilia jest a ty taką
nienawiścią sapiesz. Idź do kościoła do spowiedzi i do szkoły uczyc się pisac poprawnie bez błędów ortograficznych. Poza tym do żadnej z was nie należy decyzja co się komu należy. I tak nie sapcie wzajemnie na siebie, bo nie wiem czy zauwazyłyście, że to właśnie przed nami Anglicy zamykają proste drogi do benefitów, instalując chociażby telefony, zamiast żywej pani za biurkiem - co było kiedyś. Prawda jest taka przyjęli nas do UE, bo potrzebowali taniej siły roboczej i tanich, i mądrych fachowców, a o benefitach dla nas w tym nie było mowy.

Gość trolina
Nie zieje nienawiścią ale szlak mnie trafia na takie traktowanie nas Polek,jak kombinatorek bo w ciaże zachodzą.Emigrują nie tylko Polacy po całym świecie i na całym świecie kobiety pochodzącego z innego biedniejszego państwa biorą to co im się należy w bogatszym państwie jeżeli już tam są,murzynki,turczynki i inne nacje podobno jak my teraz swego czasu masowo emigrowały ze swoich karajów i podobnie jak my teraz korzystały z tego co bogatszy kraj ma do zaofiarowania to dlaczego Polki mają być gorsze i nie brać tego co im się należy.Najlepiej nasrać w swoje gniazdo i na Polki gadać że takie i owakie.My nigdy chyba jako Polski naród nie nauczymy się trzymać razem i jeden na drugiego będzie bykiem patrzył myśląc że tylko jemu się należy to co lepsze od życia.

Gość tak naprawde
Wesolych Swiat!

Gość puszczalskapolka
ojojojoj, jaki pikny krawat !!!! to musial byc niezly odpust we wsi !!!!

Gość asia888
To bzdura,te pieniadze ktore daja pomagaja bardzo skromnie przezyc od-do samotnej matce,a obliczona kwota jako dodatek dla rodzin o niskich dochodach to tez nie kokosy.Wychowanie dziecka to nie tylko zywienie,to sa powazne koszta oraz odpowiedzialnosc,i napewno ta socjalna kasa nie jest czyms na co warto sie polasic.Wiem co mowie bo sama mam male dziecko i t6roche starsze i wiem ile musze dolozyc zeby dobrze zyc

Do:polacy tez sie wycwanili zapewniam Cię, że ja o pracę w Polsce się nie martwię, a Ty znasz tylko ten jeden powód, by mieszkać za granicą ? Smutne to i żałosne. A Polacy w UK są rózni- nie same ideały zostały w kraju. Wielu z tych co tu są, szczególnie młodych, ma szansę na szczęśliwe życie i to czyni świat pięknym..

do autorki-----> widzę, ze o przepisach angielskich to ty pojecia nie masz, a niby angielką już jesteś :D Wiesz, zaczynam podejrzewać, ze moze ty jesteś poprostu zazdrosna Polką i klikasz z jakiegoś Londynka Zdrój. Oczywiscie, ze Polacy dostają obywatelstwo brytyjskie! sama mam takich znajomych. poucz się trochę: http://www.ind.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/

Gość do takorzeczy
autorka topiku nie mowi o sobie ze jest angielka, naucz sie czytac ze zrozumieniem czlowieku. obywatelstwo owszem mozna dostac i co z tego. kogo to interesuje ? tak naprawde obywatelstwo nie jest wiekszosci nam specjalnie do niczego potrzebne, czytalam juz kilka twoich wypowiedzi na tym forum i mysle ze jakas glupia dewota z ciebie.

do polki w anglii, a ten angilik to pewnie ciapak, turek, kurd albo jakis czarny z brytyjskim paszportem co..

do pomarańczowej powyżej --> przecież wiem, że to ty- autoreczka topiku :D :D Co ty z siebie robisz dziewczyno...

najgorsze opinie to zawsze dla polek i polakow oni kradna ,pija , dzieci robia dla pieniedzy......to mnie wkurza sa tez inne kraje arabskie co maja dziurawe i lewe rece do roboty o nich nic nie pisza ....oni nie robia dzieci dla pieniedzy .........

i ludzie co wyjezdzaja za granice zostawiaja rodzine ojczyzne przyjaciol ......czasami spedzaja swieta sami bez oplatka ..bez koledy polskiej...normalne ze maja troche pieniedzy zeby dac troche wiecej dla swojego dziecka...trzeba wykorzystywac....anglicy nie maja dla nas litosci piszac takie zeczy.....nie bedziemy ich zalowac...

dziewczyny wykorzystujcie jak najdluzej mozecie!!!!!!!!!!!!!!!!

do \"do takorzeczy \" wlasnie o to chodzi ze autorka napisala ze nie mozna dostac obywatelsta brytyjskiego chyba ze sie mieszka z mezem anglikiem przynajmniej 2 lata. wiec jak sama nie czytasz dokladnie to sie nie spieraj

Mam 2 malych dzieci, wyjezdzalam do Polski na porody.Nie pobieralam za porodowe ani w Polsce ani w Anglii.Nie pobieram zadych benefitow choc maz zarabia 1500 funtow i nalezy sie nam.Maz pracuje ponad 2 lata w Angli a ja biore dzieciaki do wozka i na spacer.I nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka.Trudno mi uwierzyc ze ktos robi dziecko dla benefitow!!!!!!! Autorka niech zmieni kraj jak jej polacy przeszkadzaja moze Uganda bedzie jej odpowiadac tam raczej nas nie ma i tym bardziej polskich dzieci!!!!

niewiem czy polki az tak strasznie wykorzystuja ta Anglie ..niech ona uwaza bo jak sie jeden dzien sie rozwiedzie z tym anglikiem to nie bedzie az taka cwana...tak jej wstyd za polske ....zacznij troche pracowac ....zobaczysz dla nich Anglkow zostaniesz zawsze Polka co robi dzieci zeby w Angli na stale zostac...Bo oni o tobie nic lepszego nie powiedza !!!!!!!!!!!!!