Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicollee

Jedna tabletka wzieta za duzo

Polecane posty

Gość nicollee

mam jedna pytanie. nie wiem jak to sie stalo ale okazalo sie ze mam jedna tabletke a malo. czyli ktoregos dnia wzielam dwie. byla taka sytuacji tydz. temu ze wydawalo mi sie za nie wzielam tabletki i po paru godz. wzielelam ta niby zapomniana ale z tego wynika ze poprostu jej nie zapomnialam i wtedy wzielam 2 tabletki. i jakie sa teraz tego konsekwencje. mam wziasc ta ostania tabletke czy jej juz nie brac. jestem w kropce bo nigdy mi sie cos takiego nie przytrafilo

Gość nicollee
I co to nie bedzie miało zadnych konsekwencji tak jak zapomniana tabletka?????

nie. po prostu skonczysz opakowanie po 20 dniach i zaczniesz je dzien wczesniej niz zwykle.

jak zapomnisz tabletki to spada poziom hormonów i wtedy może dojść do owulacji, czyż nie? a jak weźniesz jedną za dużo to poziom hormonów lekko siępodniesie, na pewno nie grozi to wystąpieniem owulacji, więc takich skutków ubocznych to na pewno mieć nie będzie :) weź do końca to opakowanie, zrób przerwę tylko pamiętaj że krwawienie może wystąpić dzień wcześniej i kolejne opakowanie musisz rozpocząć dzień wcześniej niż zwykle, dokładnie po 7 dniach.

Gość nicollee
Dzieki. dzisiaj mialam przyjąć ta ostatnia taletke wiec juz jej nie biore tylko robie przerwe.

Gość KocieOczko
a ja dzisiaj wzięłam 22 tableteczkę.... ojej więc mam pytanko: czy następne opakowanie mam zacząć w następny wtorek? po prostu zrobić przerwę tradycyjnie 7dniową?

nicolee ---> no co ty. Weź tę ostatnią tabletkę (jak rozumiem, 21 z tego opakowania, tyle, że całe pudełko wzięłaś w ciągu 20 dni. Dziś jest poniedziałek. Następne opakowanie zaczynasz we wtorek w następnym tygodniu i też kończysz w poniedziałek. Czemu nie chcesz brać 21 tabletki?

kocieOczko ale dlaczego wzięłaś22 tabletki?? jak zrobisz przerwę to normalnie po 7 dniach weź kolejne opakowanie (7 dni przerwy i 8 dnia tabletka)

Gość nicollee
Ostanią tabletke czyli ta 21 wziełam wczoraj. wiec wczoraj skonczylam cale opakowanie a powinnam skonczyc dzisiaj. wedlug waszych rad teraz powinnam zrobic ta 7 przerwe i wczesniej o jeden dzien zaczac nowe opakowanie

Gość KocieOczko
mala agatka nie wiem jak to sie stalo.... moze dlatego ze korzystalam z rozpoczetego juz lista i tak wyszlo. wiem ze musze uwazac. w nastepny wtorek zaczne nastepne nowe opakowanie i pomylki juz nie bedzie. dziekuje za pomoc;]

heheh ale sie usmialam bo ja zrobilam to samo tydzien temu. bralam wczesniej pare lat pigulki, potem mialam przerwe i mam teraz synusia slicznego, no i po porodzie znow zaczelam brac pigulki jeszcze nigdy nie zapomnialam ani jednej a tydzien temu myslalam ze jest sobota a byl piatek i tez wzielam 2. myslalam ze tylko ja jestem tak udana ;)

Gość KocieOczko
ja mam nadzieję, że przez te całe tabletki anty nie nabawię się synka :):) koduję już od 6 miesięcy że trzeba łyknąć proch,.... i niestety człowiek to tylko człowiek:)