Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A JA WIEM ZE

KTO Z WAS PIJE SIEMIE LNIANE ALBO PIL KIEDYKOLWIEK TAKIE W POSTACI KLEIKU?

Polecane posty

Gość A JA WIEM ZE

co wam dało to siemie? odchudziło was?

Gość nie odchudziło
zamula żoładek i tyle

Gość siemie odchudza
ja słyszalam ze strasznie odchudza to znaczy nie pestki z niego ale napar

Gość siemie odchudza
jasne ze odchudza bo przecież przeczyszcza i zamula zoładek i sie nie chce jesc po tym nic. to typowy zapychacz dla głodu

Gość polecam wam
Stosowałam - rewelacja: Siemię lniane, właściwie stosowane, działa na zasadzie mechanicznej - pęcznieje w jelicie, wydziela śluz i olej. Skuteczność jest prawie 100-procentowa, ale zabiegi należy wykonywać dokładnie. KURACJA SIEMIENIEM LNIANYM Podajemy surowe siemię lniane: albo gryziemy i połykamy całe nasiona, albo przygotowujemy świeżo zmieloną mączkę (najlepiej w młynkomikserze). 1. dzień - 3 razy dziennie 1 łyżkę 2-3 dzień - 3 razy dziennie 2 łyżki od 4 dnia - 2 razy dziennie 1 łyżka Dawkę 2 razy dziennie 1 łyżkę należy utrzymać przez okres 3-6 tygodni, potem stopniowo zmniejszać. Po zakończeniu kuracji zaleca się podwyższyć zawartość błonnika w diecie (dużo warzyw lub gotowy preparat Nopalin) Lewatywa z tłuczonego siemienia lnianego: (bardzo skuteczna) do 1 1 gorącej wody dodać 1 łyżkę siemienia lnianego, doprowadzić do wrzenia, przecedzić, dodać 1 - 2 łyżek oleju, wprowadzać ciepły płyn (38 st.C).

Gość belissa
ja słyszałam że bardzo poprawia formę włosów, pogrubia je i odżywia. to jako skutek uboczny ponieważ moja babcia miała raka jelita i piła siemie dlatego(dobroczynny wpływ na jelita) a włosy miała lepsze odemnie, grube i błyszczące

Gość kanikula
A czy od tego mozna przytyc??

Gość kanikula
HALO czy od tego mozna przytyc?!!!!!!!!!!?????????!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja64
A czy jedzenie siemienia lnianego np. dosypane do jogurtu tez dziala? Chodzo o to ze nie robie z niego wywaru tylko jem na surowo.