Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedzzzzzzzzzzzzz

paczki dla dzieci pracownikow

Polecane posty

witam! czy moglaby mi ktoras z Pan napisac jaka jest wielkosc w zl paczka od pracodawcy dla dzieci pracownikow? w tym roku spodziewamy sie takiej paczki mamy tylko 1 dziecko, czytalam ze wartosc takiej paczki to 150 i mam jeszcze jedno pytanie, skad pracodawca bierze na to srodki? czy taka paczka to tylko i wylacznie jego dobra wola? z gory dziekuje za odp

wartosc to chyba zalezy od firmy- a wydaje mi sie ze to tylko dobra wola pracodawcy :)

Gość z czym do ludzi
prosze o odpowiedzzzzzzzzzzzzz - a kto w kapitalizmie bawi sie jeszcze w te glupoty?firmy prywatne bo nie chce mi sie w to wierzyc ,chyba ze pomylilas epoki kobieto

dziekuje za odp tak to mala firma prywatna zatrudnia ok 10 ludzi moj kolega z zusu tez dostawal paczke dla swojej corki i z tego co pamietam to nie narzekal :)

Gość Wet wipes
a i prywatnych też nie brakuje które dają...

ja tez nie rozumiem tego pytania z epokami moja siostra pracuje w duzym zakladzie i nie tylko dostala paczke ale czesto dostaje talony ja moge liczyc tylko na ta paczke, bede zadowlona jak ja wkoncu dostane :) napewno sie przyda

czyli to tylko i wylacznie dobra wola pracownika? a skad on bierze na to pieniadze? z wlasnej kieszeni?

jak bylam mala dostawalysmy z siostrami az 6 paczek :D jest nas 3 a rodzice pracowali w jednej firmie wiec,wiec dostawalysmy podwojnie :D kurcze szkoda ze byly tylko do 15 lat ...:(

my tez pracujemy oboje w 1 firmie :)

ale rozumiem z firmie prywatniej nie mam co liczyc na podwojna paczke ciesze sie z tego ze choc jedna dostanie moje dziecko skoro to tylko dobra wola pracodawcy

Gość ooIga
duże firmy mają obowiązek tworzenia funduszu socjalnego. Mogą go wydawać na paczki, dopłaty do wczasów itp, ale MUSZĄ go wydawać na pracowników

Gość dziwne pyt.
nie porównuj ZUS-u potężnej bogatej firmy do maleńkiej 10 osobowej, jak cos kupi to z dobrej woli, ale szybciej jednakowo dla każdego bon, niz dla dzieci, ponieważ chyba nie każdy ma jednakową ilość dzieci, zawsze kogoś można skrzywdzić

Gość prawdą jest
że od dwóch lat pracodawcy nie mają obowiązku zakładania funduszu socjalnego ( wcześniej był taki obowiązek , ale nie wiem od ilu pracowników) i teraz jest to tylko dobra wola pracodawcy . Jest to forma premii dla pracownika .

Gość 20 zł
musi byc w firmie zatrudnionych powyzej 20 stu pracownikow

moi pracuja w firmie prywatnej i zawsze dostawali paczki, bony prezenty itp (nawet na dzien kobiet jak kobiety dostaly kiedys wysokiej jakosci koldry i poduszki to faceci tez dostali :P)

Gość MarijaMarija
u nas są bony, paczki(niestety nie mamy dzieci, wiec nas omijają...), premie świąteczne i dopłaty do wczasów:)

no i dofinansowanie dla dzieci do obozow i koloni(lub ferii-obojetnie raz w roku) a my dostawalysmy podwojne dofinansowanie wiec za oboz w grecji wartosci prawie 2000tys zaplacilam ok 500zl i to platne po pol roku jakos :)

Gość ja powiem moze tak
u nas kwota na paczki jest ustalana co roku. jestem czlonkiem komisji swiadczen socjalnych i za zezsly rok to bylo 40zl w tym roku 60zl. paczki otrzymuja wszystkie dzieci ktore ukonczyly 1 rok zycia a nie ukonczyly 14lat. oprocz tego pracownicy otrzymuja bony swiateczne lub gotowke na konto - rok temu 480zl w tym 500zl

FUNDUSZU MOGĄ NIE TWORZYĆ FIRMY, KTÓRE ZATRUDNIAJĄ nie więcej niż 20 pracowników. Jeśli mają 20 na początek roku - muszą tworzyć fundusz. Myślicie, że tak łatwo wydać pieniądze z tego funduszu? Doopa. Chociaż paczki dla dzieci albo dopłatę do wczasów. Bo gotówki dać nie można. Ewentualnie bony.

wysokość świadczeń rzeczowych nie może być wyższa niż 380 zł w roku.

Gość ja powiem moze tak
Rafinka u nas od wielu lat dostajemy kase - przelew na konto idzie z tytulem prezent swiateczny. nikt nie robil problemow. znajoma u siebie w pracy dostala talon w tym roku na 950zl i cale szczescie ze z roczna waznoscia bo to bylby problem co kupic jakby termn zuzytkowania byl nizszy

Gość prawdą jest
Rafinko - to właśnie się zmieniło - od dwóch lat nie ma już takiego obowiązku , więc to już tylko dobra wola pracodawcy.... Wcześniej był to obowiązek

Gość ale 150 zl to za duzo
Ja dostaję bony, paczkę dla dziecka+ premię świąteczną. Mój mąż dostaje tylko bony. Te paczki nie są znowu tak duże. Kilka czekolad, kilka paczek ciastek, duża cola- to wszystko.