Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy miał rację

Lekazr ogólny stwierdzając grypę nakazał przerwać antybiotyk

Polecane posty

dostałam od laryngologa na zapalenie krtani antybiotyk .Okazło sie że mam grype ,ból stawów i kości temp przez dwa dni powyżej 40 stopni .Gardło lekazr ogólny stweirdził że czyste,oskrzela i płuca też więc antybiotyku branie jest niepotzrene bo to grypa.do tej pory wziełam juz dwie tabletki amoksiclavu 625 mg .Pozostało mi 12 tabletek a lekarz kazał przerwać .Jakto jest bo powsechnie wiadomo że przerywanie antybiotyku jest zabronione

Gość dobra i leniwa
grypa jest choroba wirusową, więc antybiotyk tu nie za działa

a czy jak go przerwe nic mi sie nie stanie.Nie dostane nadkażen bakteryjnych.Tydzień temu mialm wymaz z gardła i żadnych bakterii niemiałam więc branuie antybiotyku na krtań i tchawice jesst chyba niewskazane bo ztego co sie orientuje działa on na bakterie których ja nie mam.Przez niedouczonego laryngologa mam wątpliwości czy go przerywac bo jak juz go wziełam to czy aby nic mi sie neistanie jak go przerwe.Wiem że niepotrzebnie go bym brała le czy jak przerwe nie bedzie gorzej????Jak myslicie moje drogie?

zgadzam się z poprzedniczką, jeżeli masz grypę, to antybiotyk nic nie pomoże, bo one działają tyko na bakterie, a nie na wirusy

możesz spokojnie przerwać branie antybiotyku, bo co masz się niepotrzebnie truć

chyba tak zrobie .W sumie wziełam tylko dwie dakwi tego swiństwa-antybiotyku .Przerwanie antybiotyku jest niebzpieczne czy w takim przypadku tez bedzie grozne skoro podawanie go byłoby bez celu?A może zaryzykowac i wziąc do konca by uniknąc skutków przerywania .Mam mętlikw głowie

Gość To jak Ty sie leczysz
Nieeeeeeeeee przerwanie antybiotyku nie jest grozne,to juz bardziej jego branie same w sobie ,a im szybciej przerwiesz tym lepiej dla Ciebie ,buzka

dziekuje a odpowiedzi .Przed chwila przeczytałam że powikłaniami po grypie są nadkazenia bakteryjne wiec tak nie dkonca wiadomo czy przerywajac go zrobie dobrze ale cóz przerywam bo dopiero dwie zazyłam .

Gość To jak Ty sie leczysz
zawsze zrobisz dobrze unikajac antybiotyków,dlatego nie masz sie czego obawiac,wez w to miejsce koci pazur on ,jest naturalnum antybiotykiem jak i tez działa na wirusy i grzyby:)zdrówka życze