Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guuuuga

urodzilam w 31 tyg i boje sie o dziecko...

Polecane posty

Gość guuuuga

urodzilam corke w 31 tyg , teraz ona lezy bieda w inkubatorze a ja w domu..:( wazyla 1900 gr , do tego mialam jeszce cesrake wiec czuje sie okropnie i ledwo co chodze a mala mialam sile zobaczyc dopeiro na 3 dzien od porodu, ile takie dziecki leza i czy spotkaliscie sie z wczesniakami

Gość nikt jestem
chce cie pocieszyc, ze kobiety rodza jeszcze mniejsze dzieci, nie martw sie trzymam kciuki, jestem w 25 tc i drżę by wytrwać jeszcze choc kilka tygodni, powinno byc ok ale stresuje sie

Gość dziecko w inkubatorze jest jak
ciasto w piekarniku ,nie martw sie dopiecze sie i bedzie duze i silne ! ;)

Gość guuuuuga
2 tyg lezalam na podtrzymaniu w szpitalu , niestety tylko 2 tyg:(

moj maz to wczeniak z 32/33 tygodnia po urodzeniu przeszdl operacje i transfuzje krwi, moja tesciowa cala ciaze lezala w szpitalu i byla przygotowana na to ze urodzi wczesniej z tego co opowiadala tesciowa to moj maz rozwijal sie szybciej w porownaniu do jego przenoszonych siostr :) wiec wczesniak wcale nie oznacza ze bedzie slaby do konca zycia teraz wogole nic po nim nie widac, ze mial taki trudny start nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze a jak corcia nabierze wagi to zabierzesz ja do domu, przede wszystkim pozytywne nastawienie i wiara w siebie :)

troszkę cię mogę pocieszyć, moja przyjaciółka jakiś miesiąc temu urodziła synka w 30 tc, mały mia ł 1.5kg i 41cm. tydzień temu wrócił do domku i już jest dobrze, wiadomo, jeszcze jeżdza po specjalistach, ale maluszek zdrowy. Też miała cc. zobaczysz, że i z twoim maleństwem bedzie dobrze. Zycze dużo zdrówka, bo to najważniejsze :)

Gość guuuuuga
a ile lezal w inkubatorz?

ona też normalnie wyszła do domu,a do malego dochodziła i ściągała mleczko, żeby karmić piersią

Gość guuuuga
myslalam ze dluzje takie dzieci musza lezec, najbardzije boje sie o pluca..

a jaki jest stan zdrowia córeczki? syn koleżanki oddychał przez sąde przez dłuższy okres, bo jego płucka nie były rozwinięte. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

Gość guuuuga
po 4 dniach odlaczyli ja i eraz sama oddycha, lezy juz prawie tydzien